De beste Nederlandse wielrenner van 2019
foto: Cor Vos
maandag 9 december 2019 om 19:00

De beste Nederlandse wielrenner van 2019

Eindejaarslijstjes Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat WielerFlits dagelijks de balans opmaakt. In de maand december staan namelijk onze Eindejaarslijstjes centraal. Vandaag behandelen we de crème de la crème van het vaderlandse elitekorps. Wie mag zich de beste Nederlandse wielrenner van 2019 noemen? Lees snel verder en stem op onze poll!

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We kunnen spreken van een ongekende weelde in Nederland. Baanwielrennen, mountainbiken, veldrijden en wegwielrennen: overal blinken we in uit. Voor dit Eindejaarslijstje concentreren we ons vooral op de laatste categorie. Ook daarin behaalden we op meerdere vlakken grote successen.

Monumenten, eendagsklassiekers, kasseien, rittenkoersen, grote rondes en massasprints… Overal streden de Nederlanders mee op de voorposten. Maar wie was van dit hele stel nu eigenlijk de allerbeste? We krijgen in ieder geval een nieuwe winnaar!

Vorige winnaars:
2018: flag-nr1 Tom Dumoulin
2017flag-nr1 Tom Dumoulin
2016flag-nr1 Tom Dumoulin


flag-nl Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma)

Groenewegen won de zevende rit in de Tour – foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen werd niet genomineerd voor de titel Wielrenner van het Jaar van de Club van 48. Bij verkiezingen die er écht toe doen (knipoog), is hij er natuurlijk wel bij. Eigenlijk is het een schande dat de 26-jarige sprinter niet tot de kanshebbers behoorde. Hij is in 2019 namelijk uitgegroeid tot een van de beste sprinters ter wereld. Wat heet! De Leeuw van Amsterdam werd met vijftien UCI-overwinningen zelfs de absolute zegekoning van het jaar. Anderzijds tekent het de weelde van het Nederlandse wielrennen dat hij er niet bij was op het Wielergala.

Eigenlijk had dat wel het geval moeten zijn. Groenewegen was namelijk sterk van zijn eerste koers tot en met zijn laatste. Hij won de slotrit in de Ronde van Valencia in februari én hij zegevierde in de Tacx Pro Classic half oktober. Daartussen ging hij dus dertien keer met de zegeruikers aan de haal. Vooral in de eerste twee ritten van Parijs-Nice maakte hij indruk. Zijn hoofddoel – winst in de openingsrit van de Tour de France en daarmee ook geel – viel letterlijk weg door een val. Gebutst en gebroken knokte hij in rit zeven toch naar winst.

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-fr Tour de France – 2 ritzeges (massasprint etappe 7 en ploegentijdrit)
flag-gb Tour of Britain – 3 ritzeges
flag-fr Parijs-Nice – 2 ritzeges + 3 dagen leiderstrui
flag-be Driedaagse Brugge-De Panne – Winst
flag-fr Vierdaagse van Duinkerke – 3 ritzeges + 3 dagen leiderstrui


flag-nl Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step)

Fabio Jakobsen mocht het podium op in Madrid – foto: Cor Vos

In het kielzog van Groenewegen, mogen ‘we’ verlekkerd uitkijken naar een tweede topsprinter in wording. Dan hebben we het natuurlijk over Fabio Jakobsen. De 23-jarige coureur uit Heukelum liet in zijn eerste jaar bij de profs al van zich spreken, maar bevestigen is altijd o zo lastig. Blijkbaar was dat niet het geval bij de Gelderlander, want hij slaagde met vlag en wimpel. Net als in 2018 won Jakobsen zeven keer. Waar de kwaliteit van de overwinningen vorig jaar al niet van de poes was, deed 2019 daar niet voor onder.

De renner van Deceuninck-Quick-Step won in 2019 onder meer de Scheldeprijs, vaak het officieuze WK voor sprinters genoemd. Daar nam hij de maat van Pascal Ackermann, die zich dit jaar ook bij de beste sprinters ter wereld voegde. Naast zeges in WorldTour-koersen als de Tour of Turkey en de Tour of California, pakte Jakobsen in Ede ook het rood-wit-blauw. Heel knap, want hij koerste in z’n eentje én gold als topfavoriet. Als klap op de vuurpijl pakt hij in zijn eerste grote ronde van zijn loopbaan twee klinkende ritzeges in de Vuelta a España.

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-es Vuelta a España – 2 ritzeges
flag-nl Nederlands kampioenschap op de weg – flag-nr1
flag-be Scheldeprijs – Winst
flag-us Tour of California – 1 ritzege
flag-tr Tour of Turkey – 1 ritzege


flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma)

Geen individuele zege, wel het beste jaar uit Kruijswijks loopbaan – foto: Cor Vos

Vijf koersen in een jaar uitrijden, met als ‘slechtste’ resultaat een elfde plek in de Japan Cup. Het tekent de regelmaat van Steven Kruijswijk dit jaar. De 32-jarige kopman van Jumbo-Visma beleefde misschien wel het beste seizoen uit zijn carrière. Het moest voor hem dit jaar gebeuren in de Tour de France, met als opbouw louter rittenkoersen. Daarin liet hij zich veelvuldig zien op de voorposten. Wat opvalt is dat De Kleerhanger in februari, maart, april en mei slechts drie wedstrijden reed. Maar zijn niveau was wel bijzonder hoog.

In de Ruta del Sol trapte hij af met een derde plek in het eindklassement. Eind maart besloot hij de Volta a Catalunya vervolgens als vijfde, waarna hij via een hoogtestage als kopman zou aantreden in de Ronde van Romandië. Daar stuitte hij op een ijzersterke Primož Roglič, waardoor hij binnen zijn ploeg zakte in de rangorde. Desalniettemin eindigde hij als zesde. De Tour werd de belichaming van zijn topseizoen. Tijdens drie loodzware weken kende Kruijswijk geen enkel zwak moment. Het werd bekroond met een plek op het eindpodium. 

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-fr Tour de France – Derde in het eindklassement + zege ploegentijdrit
flag-es Vuelta a Catalunya – Vijfde in het eindklasssement
flag-ch Tour de Romandie – Zesde in het eindklassement
flag-es Ruta del Sol – Derde in het eindklassement


flag-nl Bauke Mollema (Trek-Segafredo)

Mollema gaf zijn emoties de vrije loop na Lombardije – foto: Cor Vos

Kruijswijks generatiegenoot Bauke Mollema (32) kan ook altijd terugvallen op zijn regelmaat. In 2019 was dat niet anders. De geboren Groninger verzamelde tal van ereplaatsen in de eerste maanden van het seizoen. Met korte noteringen in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl liet hij zien klaar te zijn voor de Giro d’Italia. Daar knokte hij zich naar een vijfde plek in het eindklassement, als best of the rest achter Richard Carapaz, Primož Roglič, Vincenzo Nibali en Mikel Landa. Knap, want hij eindigde in slechts drie van de 21 ritten in de top-10.

Tijdens de Tour de France ging hij al mollemalend op zoek naar ritwinst. Achteraf gezien legde Mollema in Frankrijk de basis voor een voortreffelijk najaar. In de Clásica San Sebastián eindigde hij weliswaar voor het eerst in vier jaar buiten het podium (vijfde), maar hij liet – net als in de koersen daarna – een hoog vormpijl zien. Die wist Mollema op het eind van het seizoen in volle glorie te verzilveren. Met de Ronde van Lombardije won Mollema namelijk zijn eerste wielermonument van zijn carrière. Op slinkse wijze won hij daarna ook de Japan Cup.

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-it Ronde van Lombardije – Winst
flag-it Giro d’Italia – Vijfde in het eindklassement
flag-jp Japan Cup – Winst
flag-es Clásica San Sebastián – Vijfde
flag-wc Wereldkampioenschap Mixed Relay – flag-nr1
flag-europe Europees kampioen Mixed Relay – flag-nr1


flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)

Spierballentaal van MVDP in 2019 – foto: Cor Vos

Heel de wielerwereld keek aan het begin van het jaar reikhalzend uit naar het debuut van Mathieu van der Poel in het klassieke voorjaar. Nog meer dan ooit waren alle ogen op de wereldkampioen veldrijden gericht. Maar heel eventjes leek het erop dat het er helemaal niet van zou komen. Tijdens Nokere Koerse kwam hij in de eindsprint hard ten val, waarna MVDP werd afgevoerd met de ambulance. Toen hij vier dagen later het deelnemersveld in de GP de Denain compleet de vernieling in reed, werd die twijfel in één klap weggevaagd.

Het was een voorbode voor een uitmuntend voorjaar: vierde in Gent-Wevelgem, de zege in Dwars door Vlaanderen en – na een indrukwekkende inhaalrace – vierde in de Ronde van Vlaanderen. Met de Brabantse Pijl won hij tien dagen later zijn hoofddoel van het voorjaar. Maar vooral de Amstel Gold Race zal nog op menig netvlies gebrand staan. Vanuit een geslagen positie bracht hij zichzelf terug in de wedstrijd, om tijdens de laatste honderden meters keihard toe te slaan en alle wielerwetten te tarten.

Vervolgens verschoof de focus van het Corendon-Circus-wonderkind naar het mountainbiken. Na een tweede plek in de Wereldbeker van Albstadt lukte het Van der Poel om een week later in Nové Město voor het eerst een Wereldbeker te winnen. De zege kreeg extra glans omdat hij met een machtige versnelling ’s werelds beste mountainbiker Nino Schurter in een strijd met twee wist te verslaan. Nadien volgden nog twee Wereldbeker-zeges en de EK-titel.

Op de weg won hij daarna op imposante wijze de Tour of Britain, drie ritzeges incluis. Op het WK op de weg (het hoofddoel van het najaar) kreeg hij in apocalyptische taferelen de man met de hamer op bezoek. Die zorgde ervoor dat Van der Poel wegviel uit de groep die uiteindelijk om de wereldtitel zou sprinten.

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-nl Amstel Gold Race – Winst
flag-be Ronde van Vlaanderen – Vierde
flag-gb Tour of Britain – Winst in het eindklassement + 3 ritzeges
flag-wc Wereldkampioenschap veldrijden – flag-nr1 + alle 21 andere veldritten (op het moment van schrijven)
flag-europe Europees kampioenschap Mountainbike – flag-nr1 + 3 zeges in de Wereldbeker Cross Country


flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) 

Een pretface bestaand uit een mengsel van pijn, ongeloof en vreugde – foto: Cor Vos

In 2019 keerde Mike Teunissen terug bij Jumbo-Visma. Nog één seizoen wilde de intussen 27-jarige Limburger alles op alles zetten om te kijken of hij in de toekomst een rol als kopman mag ambiëren. Die alles-of-nietspoging heeft hem geen windeieren gelegd. Dit jaar was zonder twijfel het beste seizoen voor Teunissen tot nu toe. Waar hij aanvankelijk nog niet echt zijn stempel kon drukken, redde hij in Parijs-Roubaix met een zevende plek de meubelen voor Jumbo-Visma. Vanaf dat moment was Teunissen vertrokken.

In de Vierdaagse van Duinkerke boekte hij twee overwinningen. Het leverde hem ook de eindzege op. Een maand later won hij door korte uitslagen ook het eindklassement van de ZLM Tour. Als lead-out voor Groenewegen trok hij daarna naar de Tour de France. Zijn kopman viel tijdens de eerste rit op twee kilometer van het einde weg. Teunissen greep vervolgens zijn kans en spurtte in Brussel naar de ritwinst én de gele trui. Een historische gele trui voor Nederland, want dat was van 1989 geleden. In het najaar sloot hij sterk af met een aantal mooie ereplaatsen.

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-fr Tour de France – 2 ritzeges (massasprint etappe 1 + ploegentijdrit) + twee dagen leiderstrui
flag-fr Vierdaagse van Duinkerke – Winst in het eindklassement + 2 ritzeges
flag-nl ZLM Tour – Winst in eindklassement
flag-fr Parijs-Roubaix – Zevende
flag-de Cyclassics Hamburg – Vijfde


Stem nu ook op ‘De beste Belgische wielrenner van 2019’

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
9 december 2019 07:35
Je kan niet om Mathieu heen... die heeft een magnifiek seizoen en niet alleen op de weg, maar het feit dat er zoveel mooie prestaties zijn geleverd door verschillende Nederlandse wielrenners in diverse type wedstrijden vind ik de grootste winst voor het Nederlandse wielrennen, we doen echt weer mee als wielernatie.
9 december 2019 07:41
Mollema voor mij:
3e Vuelta geworden dit jaar
Actie Japan Cup
Lombardia
En de moeite genomen om aan het avontuur met dat tijdrijden gemixt te beginnen
    9 december 2019 08:44
    Dat podium in de Vuelta is wel mooi inderdaad
    9 december 2019 09:54
    Mollema reed dit jaar alleen de Giro (5e) en de Tour..
    9 december 2019 10:12
    Des te knapper dat hij een 3e plek in de Vuelta mag bijschrijven op z'n palmares dit jaar
    9 december 2019 10:39
    Misschien wint hij hem nog wel over een paar jaar. Dan gaan we hem groots huldigen ook!
9 december 2019 07:57
Wel knap om juist in dit topic zijn hoofd er af te halen.
    9 december 2019 08:10
    Het hoofd van Fabio bedoel je... ??
    9 december 2019 11:09
    Ten minste wel een foto die niet de voorkeur van de redactie verraadt
9 december 2019 08:25
Waarom doen we dit nog?

Als MVDP zelfs 1 van de 3 finalisten van SPORTMAN van het jaar is...
9 december 2019 08:28
Ik kan niet kiezen tussen Mollema, VdP en Teunissen. Kunnen we ze niet alle drie doen? :D
    9 december 2019 11:01
    Vind het raar dat je Teunissen in hetzelfde rijtje plaatst.
    Zijn uitslagen kun je toch niet vergelijken met VdPoel en Mollema.
    Wint mooi 1° rit van de TdF, maar voor de rest enkel winst/ereplaatsen in kleinere wedstrijden. Heeft een sterk jaar achter de rug natuurlijk, maar niet op hetzelfde niveau als de andere kandidaten.
    10 december 2019 07:53
    Eerste gele trui sinds hele lange tijd en klopt de gehele sprint top, telt wat mij betreft driedubbel.
9 december 2019 08:46
MvdP zonder twijfel. Maar gun het Mollema ook wel aangezien hij binnen zijn mogelijkheden, dit jaar zeker het maximale heeft gepresteerd
9 december 2019 08:46
Bizar zo’n lijstje....
Een paar jaar geleden waren we al blij met een nederlandse winnaar in Surhuisterveen...
9 december 2019 08:47
Er staat.
Quote:
We kunnen spreken van een ongekende weelde in Nederland. Baanwielrennen, mountainbiken, veldrijden en wegwielrennen: overal blinken we in uit. Voor dit Eindejaarslijstje concentreren we ons vooral op de laatste categorie.

En bij Mathieu.
Quote:

Belangrijkste resultaten in 2019
flag-nl Amstel Gold Race – Winst
flag-be Ronde van Vlaanderen – Vierde
flag-gb Tour of Britain – Winst in het eindklassement + 3 ritzeges
flag-wc Wereldkampioenschap veldrijden – flag-nr1 + alle 11 andere veldritten
flag-europe Europees kampioenschap Mountainbike – flag-nr1 + 3 zeges in de Wereldbeker Cross Country

Daar staan ook andere overwinningen bij dan wegwielrennen. Gaat het nu om weg wielrennen of niet?
En maar 11 veldritten gewonnen?

Hoedanook ik stem op Mathieu, de manier waarop hij rijdt in weg koersen is een genot om naar te kijken. De kracht, macht, souplesse en het er zo makkelijk doen uitzien is uniek.
    9 december 2019 10:45
    Ja, dat viel me ook direct op.
    9 december 2019 10:58
    Er staat "vooral", als er "enkel" had gestaan dan was het wat anders. Ik denk dat ze bedoelen dat ze renners meetellen die ook resultaten hebben behaald op de weg en het niet als trainingsdoeleind gebruiken zoals de meeste crossers doen. Desalnietemin dan toch ook MVDP zijn resultaten op die gebieden meenemen.

    Eerlijker had wel gewoon enkel weg geweest.
9 december 2019 08:49
Gestemd op de WEGwielrenner van.het jaar, gebaseerd op de uitslagen op de weg en dan is top 5 in een grote ronde plus winst in een monument voor mij duidelijk beter dan wat de andere, hoe indrukwekkend ook, hebben neergezet
9 december 2019 08:50
Hoort bij mollema niet het podium van de Vuelta 2011 in zijn rijtje? Die heeft hij namelijk nu pas gewonnen, en in 2011 kreeg hij niet die eer. Dus kan er nu best bij, want is dus geen dubbele eer.
9 december 2019 09:20
VdP zonder twijfel, brengt naast overwinningen ook altijd spektakel en een beetje drama af en toe.
9 december 2019 09:22
Puur op wegwielrennen gebasseerd staat winst in een monument, GT, WK of OS gewoon hoger dan winst of podia van overige klassiekers, rondekoersen en ritten. Een beetje hetzelfde als bij een medaillespiegel dat 1x goud beter is dan 10x zilver.
Mollema heeft in dit geval 1x goud (lombardije), de rest heeft op zijn best een paar keer zilver en brons.
    9 december 2019 09:30
    Snap je redenatie, maar nee :)

    Iemand die het hele jaar door van alles (Groot en klein) wint tegen iemand die enkel 1 van de door jou benoemde wedstrijden (Behalve GT) wint zal toch mijn stem krijgen. En dat hoeft dan niet MVDP te zijn.

    Puur omdat Lombardije een "monument" is maakt het het niet een zwaardere wedstrijd en dus knapper om te winnen.
    9 december 2019 10:17
    @Idske
    Maar ja, in die veldritten heeft hij nauwelijks concurrentie, dus dat is dan ook niet helemaal eerlijk tegenover Mollema. Stel, Mollema focust zich een winter lang op strandraces, dan wint hij ze vermoedelijk ook allemaal. Dus het is appelen en peren, zoals altijd in dit soort lijstjes.
    9 december 2019 10:32
    Maja dat doet hij niet he dus kun je het nooit weten. Mijn aanname is dus dat Mollema niet een heel jaar op niveau kan rijden ;)
    9 december 2019 10:40
    @Idske
    Dat is een rare aanname, aangezien Mollema doorgaans van voorjaar tot najaar op niveau is.

    Ik ben geen Mollema-fan, maar die winst in Lombardije weegt wel zwaar hoor. En dan ook nog 5e in de Giro, iets wat MVDP vermoedelijk nooit zal kunnen.
    9 december 2019 10:54
    Als we idd enkel naar cijfers van het wegwielrennen kijken dan kies ik ook Mollema. Qua wedstrijdverloop erbij dan weer MVDP door zijn manier van koersen. Over een heel fiets seizoen kun je gewoon niet om VDP heen. Lombardije of niet.
    9 december 2019 13:16
    @tendam Mollema zat in de Amstel dubbel in zijn kader toen MVDP naar de koplopers toe reed. Hij zegt zelf ik ben 3 dagen totaal uitgeblust van de laatste 5 K.M. Wie is er dan de beste renner ????
9 december 2019 09:24
Mathieu net voor Bauke. Mathieu door zijn voorjaar en vooral de manier waarop ie in de Ronde nog mee streed voor de zege ondanks zijn valpartij.

Bauke natuurlijk prachtig in Lombardije maar vrij anoniem 5e in de Giro.
9 december 2019 09:39
Hmm. Wel zo eerlijk om MVDP zijn veldrit overwinningen van eind 2018 erbij op te tellen als je ook al zijn laatste overwinningen van dit seizoen (en de nog komende) er niet bij optelt. Tis tenslotte nog steeds 2019.
    9 december 2019 10:29
    Aangepast zie ik. Danku :)
9 december 2019 10:03
Als we veldrijden niet meetellen:

1. Mollema
2. VDP
3. Kruijswijk
4. Teunissen
5. Groenewegen
6. Jakobsen
7. Lars Boom
    9 december 2019 10:36
    Ik zou boom toch wel boven Jakobsen plaatsen...
    9 december 2019 11:29
    Wat heeft Boom gewonnen dan? Jakobsen wint een paar Vuelta etappes tegen bv. Sam Bennett in vorm.
    9 december 2019 11:37
    Boom niet in de top 3?!?
    9 december 2019 12:05
    Dat gaat wel wat ver. 4e wellicht nog net...
9 december 2019 10:35
Mollema.
Lombardije tops Amstel
    10 december 2019 17:07
    Da's voor mij ook het conflict, maar MvdP wint wel 71% van de wedstrijden waar hij aan meedoet (in alle disciplines). Da's natuurlijk echt een bizarre statistiek.
9 december 2019 10:47
Puur kijkend naar het wielrennen op de weg heeft Mollema in mijn ogen betere resultaten neergezet.
Matthieu heeft natuurlijk veel meer flair en de wijze waarop hij wint is natuurlijk prachtig en spectaculair maar aangezien ik puur op de resultaten beoordeel gaat mijn stem naar Mollema.
9 december 2019 11:37
MVDP heeft vier klassiekers gewonnen, Mollema maar 1.
    10 december 2019 17:48
    Maar dat was wel een monument, dat nauwelijks door een Nederlander gewonnen wordt! Daarmee op dezelfde hoogte als Jo de Roo (winnaar Super Prestige Pernod in 1962) en Hennie Kuiper, ook al zo'n monument.
9 december 2019 11:43
Ik hou het bij wegwielrenner van het jaar, anders wordt het wel heel erg appels met peren vergelijken.

Voor mij Mollema, buiten het feit dat Lombardije een monument is, is het ook nog eens een prestatie wat in 113 edities slecht 2(!) andere Nederlanders voor elkaar kregen. Dat weegt toch wel heel zwaar. Daarbij nog even vijfde in een GT en een EK- en regenboogtrui gewonnen in een onderdeel waar velen hun neus voor ophaalden.
Voor mij toch wel een treetje hoger dan van der Poel. Amstel is mooi maar geen monument en verder ondanks dat het allemaal fenomenaal is wat hij liet zien mis ik wel die ene échte hele dikke vis.
    9 december 2019 19:12
    Hoeveel Nederlanders wonnen ooit 4 klassiekers? Uit zes waarin ze deelnamen? Kwam wrs nooit voor. Dus ook op dit criterium wint MvdP
9 december 2019 11:44
Voor mij is het Mollema. Het gaat hier alleen om wegrennen, en op dat vlak heeft hij een monument (=het meest fel betwist) gewonnen. Daarnaast nog die mixed-relaytitels en een puike Giro. Geen discussiepunt voor mij. Van der Poel komt nog wel.
9 december 2019 11:54
Mollema een prachtig seizoen gereden.....Maar iedereen die Bauke boven Matheu van der Poel plaatst neem ik niet serieus.
    10 december 2019 17:59
    Bauke Mollema plaatst zich met die grote zege in Lombardije in een illuster groepje van winnaars van grote rondes (3), wk's (7) en monumenten. Zo ver is Van der Poel (nog) niet. Dat 'niet serieus nemen' kan ik dus niet serieus nemen.
9 december 2019 12:04
Uiteraard respect voor alle wielrenners die resultaten boeken. Waar het ook om gaat en wat vaak niet blijkt uit de lijstjes (UCI ranking etc.) is het spektakel dat een renner brengt in de koers en wat het voor het publiek/de toeschouwer aantrekkelijk maakt. En dan is Mathieu van der Poel voor mij een fenomeen hoe hij een koers kan beïnvloeden en maken. Zonder zich te sparen. Dat is heel bijzonder. Daarnaast vind ik hem bescheiden en slaat hij zichzelf niet op de borst of is overdreven ijdel met twitter-berichtjes over hoe goed ze wel niet zijn of wat ze allemaal wel niet doen of meemaken, zoals anderen. Dus van der Poel staat voor mij bovenaan ondanks dat andere coureurs mogelijk meer koersen hebben gewonnen c.q. "grotere".
9 december 2019 12:44
Het wordt misschien wat eentonig, maar dat kan alleen maar Mathieu van der Poel zijn natuurlijk.
9 december 2019 14:17
Qua UCI ranking staat Bauke nipt boven Mathieu terwijl Mathieu een deeltijd wegrenner is. AGR en Lombardije leveren evenveel punten op ..... grootste verschil is natuurlijk de manier waarop VdP de AGR wint en hoe Mollema Lombardije wint ..... precies dát maakt Mathieu de renner vh jaar (en heel waarschijnlijk vd eeuw).

Nog naast het feit dat hij de beste Mountainbiker vh seizoen was* en uiteraard de beste veldrijder

* Schurter (WC winnaar en wereldkampioen) 10 uit 11 confrontaties verslagen
9 december 2019 18:51
Ik overwoog even de boer-met-kiespijn Fabio, maar heb toch gestemd op Mathieu. Kijk, die Fabio, die kan wel wat massasprintjes hebben gewonnen, maar als je Fabio heet, met zo'n naam kun je beter gaan kickboxen.

Reacties zijn gesloten.