Kruijswijk sluit Ruta del Sol af als derde: “Had dit niet verwacht”

zondag 24 februari 2019 om 17:28
Kruijswijk sluit Ruta del Sol af als derde: “Had dit niet verwacht”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk had zijn derde plaats in het eindklassement van de Ruta del Sol niet aan zien komen. De kopman van Jumbo-Visma hield in de slotrit van de Spaanse rittenkoers stand, waardoor hij met Jakob Fuglsang en Ion Izagirre het podium op mocht. “Het was een prima eerste koersweek voor mij”, blikt Kruijswijk terug.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Het is altijd afwachten hoe je de winter uitgekomen bent”, stelt de Brabantse kopman, die met een vijfde, vierde en derde plaats in etappeuitslagen zijn plek in de top van het klassement afdwong. “Ik had dit niet verwacht en mag hier dus blij mee zijn. Het is een opsteker richting de koersen en doelen die komen gaan.”

Frans Maassen: “Het geluk ontbrak”
Het doel om een etappe te winnen zat er niet in voor Jumbo-Visma, maar ploegleider Frans Maassen kijkt met een goed gevoel terug. “We hebben elke dag gestreden om een etappe te winnen”, zegt Maassen. “We zijn er met Steven en Danny (van Poppel, red.) kortbij geweest, maar het geluk ontbrak. Dat is zonde, maar Steven staat wel op het eindpodium met een prima derde plaats. We kunnen zo deze week toch met een prima gevoel afsluiten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

kelderfan 24 februari 2019 om 17:38

Kruijswijk is in goede doen. Hopelijk is hij in Catalunya weer goed.

0
Wildebert 24 februari 2019 om 17:45

Goed begonnen Kruissie!

0
Lennimator 24 februari 2019 om 22:07

Het geluk ontbrak… Astana.

0
Wheely 24 februari 2019 om 23:22

Vandaag zelfs nog 10e, de dagen daarvoor 3e, 4e, 20e en 5e. Een echte klassementsrenner. Goed gereden Steven!

0
assen 25 februari 2019 om 07:09

Zeker goed gereden Kruissie. Maar ook weer niet overdrijven, de tegenstand in dit rondje was nu niet echt wereldtop – er deden maar een paar subtoppers mee plus de Yetis.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone