Van der Poel na EK-goud: “Het duurde even om mijn ritme terug te vinden”

zondag 28 juli 2019 om 16:49
Van der Poel na EK-goud: “Het duurde even om mijn ritme terug te vinden”

foto: Cor Vos (archief)

Mathieu van der Poel pakte met overmacht de Europese titel mountainbike in Brno, maar hij moest zich vroeg herpakken na een valpartij in de eerste ronde. “Het duurde even om mijn ritme terug te vinden”, zegt Van der Poel na afloop.

“Dit was een van mijn doelen dit jaar op de mountainbike”, geeft de Nederlander aan. “Dit parcours was iets voor mij. Ik begon ook goed, maar ik viel en het duurde even om mijn ritme terug te vinden. Ik ging iets te enthousiast de afdaling in. Gelukkig was het zonder gevolgen en was ik snel terug vooraan.”

“Twee weken terug in Les Gets was het helemaal niet goed, maar ik wist dat dat door de hoogtestage kwam. We zijn rustig gebleven blijven werken. Ik voelde dat ik beter en beter werd, dus daarom had ik vandaag een goede dag”, oordeelt hij. “Makkelijk was het zeker niet. Ik heb mij nooit zeker gevoeld, maar ik ben heel blij en trots dat ik het waar heb gemaakt.”

Van der Poel is nog niet klaar in het mountainbiken voor dit seizoen. Hij rijdt nog de Wereldbekers in Val di Sole (4 augustus) en Lenzerheide (11 augustus). “Daarna ga ik terug naar de weg, waar mijn volgende doel het WK in Yorkshire is”, aldus Van der Poel.

Dit artikel delen:

5 Reacties

non-believer 28 juli 2019 om 18:37

Het zou me niks verbazen wanneer hij de 3 bovenstaande races wint.

EddyB1958 28 juli 2019 om 19:44

edit wf: niet doen

EddyB1958 29 juli 2019 om 01:22

Ok, maar hopelijk is de boodschap stilaan doorgedrongen tot een bepaalde Nederlander dat er ook Nederlanders zijn zonder realiteitszin.Ik mag toch rekening houden met de afwezigheid vandaag en aanwezigheid van Thé Olympic Champion Schurter in de volgende twee wereldbekers MTB . En voor het WK op de weg zijn er meerdere kanshebbers. Wie weet rijdt Evenepoel wel mee, want in één van de Brusselse uitzendingen van Vive le Vélo liet hij weten niet bij de beloften te starten, omdat hij vindt dat die titel toebehoort aan een echte belofte. Maar als Evenepoel meerijdt, is de kans groot dat Pogacar wint…

Panter 29 juli 2019 om 01:31

Toch genieten van de prestaties van deze man!! Het houdt niet op en laat maar komen die wk zijn grootste concurrent zal toch wel sagan worden.

EddyB1958 29 juli 2019 om 08:19

Als hij goud wint op de OS zie het nog gebeuren dat hij in 2021 en 2022 de Tour rijdt en vanaf 2023 terug gaat mountainbiken om in 2024 zijn titel te verdedigen.

Headlines

Materiaalzone

Populair