Mathieu van der Poel: “Hier heb ik heel lang over gedroomd”

zondag 26 mei 2019 om 15:15
Mathieu van der Poel: “Hier heb ik heel lang over gedroomd”

foto: Cor Vos (archief)

Voor Mathieu van der Poel is met zijn Wereldbeker-zege in Nové Mesto een droom uitgekomen. Dat vertelde de Nederlands kampioen op dit onderdeel na zijn winst in Tsjechië. Hij was na een spannende tweestrijd wereldkampioen Nino Schurter de baas. “Als je kan winnen tegen een van de grootste mountainbikers ooit, dan smaakt dat extra lekker”, aldus Van der Poel.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Misschien ging het op een sprint uitdraaien, maar ik had dat punt van mijn aanval al twee rondes voor het einde in gedachten”, zegt hij over zijn beslissende aanval. “Ik ging daar all in en ben blij dat ik eindelijk die eindelijk die overwinning beet heb.”

Opvolger Bart Brentjens
“Het is een van de grootste dingen die ik kan bereiken, denk ik. Dit is een van de moeilijkste dingen om te doen. Ik ben hier al drie jaar bezig en had al mooie zeges in de Short Track-wedstrijden. Hier droomde ik al heel erg lang over en het is lang geleden sinds een Nederlander een World Cup heeft gewonnen”, aldus Van der Poel, die Bart Brentjens opvolgt als laatste Nederlandse winnaar in de Wereldbeker MTB. 
De inmiddels 50-jarige Brentjens verzorgde het commentaar op de livestream van RedBull.tv en feliciteerde zijn landgenoot met deze mooie prestatie. De laatste World Cup-zege van Brentjens was in 2006 in Curaçao.

Unieke prestatie
Met deze overwinning is Mathieu van der Poel de eerste renner ooit die een World Cup in het mountainbiken en het veldrijden wint, en ook een WorldTour-wedstrijd op de weg heeft gewonnen.

Nino Schurter: “Hij was te sterk”
“Dit was een zwaar gevecht”, erkende wereldkampioen Nino Schurter na afloop. “Ik voelde me goed en probeerde Mathieu drie rondes lang te breken, maar hij was te sterk. Zijn aanval in de slotfase was me te machtig. Desondanks ben ik tevreden met plek twee.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

jooprioolpijp 26 mei 2019 om 15:37

‘ben hier al drie jaar bezig’. Al 3 jaar? Gewone MTB profs werken hun hele leven voor een podiumplaats in de XC, maar in het universum van MvdP is drie jaar tot een overwinning een eeuwigheid. En dan zegt hij dit helemaal niet uit arrogantie of zo.

0
Matje VdP 26 mei 2019 om 15:42

Ik denk niet dat Nino echt tevreden is met plek 2. Ontzettend knap van VDP, biedt hoop voor OS!

0
HSV 26 mei 2019 om 16:07

Geweldige koers. Man tegen man en weer een machtige versnelling van mvdp. Wat een klasse die kerel.

0
yo-eddy 26 mei 2019 om 17:45

……MvdP …….. De enige mens op aarde die in 5 seconden 15 seconden kan wegrijden…… fenomenaal!

0
assen 26 mei 2019 om 19:03

Vond de demarrage maar slappe hap. ;-)

Weten jullie nog die demarrage tijdens het EK veldrijden in Rosmalen? Waar MvdP volledig WvA wegdemareerde? Het staaltje vanmiddag was ook zoiets.

0
yo-eddy 26 mei 2019 om 20:02

ja, op een vlak stuk gras was dat ……

0
Barry Batsbak 27 mei 2019 om 10:00

Dit had ik dus ook. Diezelfde demarrage. Alsof hij ergens een extra leven aanboort en tevens even gedurende 20 seconden de zwaartekracht opheft. Bizar om te zien wat voor een snelheid hij dan kortstondig kan ontwikkelen. Genoeg om iedereen volledig de nek om te draaien, zelfs Nino Schurter. 2 cross-seizoenen geleden deed hij dat in de Amerikaanse openingscross ook op zo’n grasveld tussen die oranje gaasdoeken. Dan kreeg je een camera-shot van de zijkant en dan zie je pas hoe achterlijk hard het gaat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone