WK 2019: Pedersen stunt met wereldtitel, Van der Poel kent inzinking

zondag 29 september 2019 om 17:03
WK 2019: Pedersen stunt met wereldtitel, Van der Poel kent inzinking

foto: Cor Vos

De nieuwe wereldkampioen wielrennen heet Mads Pedersen. De jonge Deen spurtte na een ware afvallingsrace naar de wereldtitel, voor Matteo Trentin en Stefan Küng. Topfavoriet Mathieu van der Poel maakte aanvankelijk ook deel uit van de beslissende kopgroep, maar de Nederlander kende in de laatste ronde een spectaculaire inzinking.

Wielerliefhebbers, opgelet! De wegwedstrijd voor mannen bij de wereldkampioenschappen in Yorkshire vormde vandaag de apotheose van een spectaculaire en veelbesproken wielerweek. Vanuit Nederlands oogpunt werd er natuurlijk reikhalzend uitgekeken naar de prestatie van Mathieu van der Poel. De 24-jarige alleskunner startte niet alleen als kopman van de Nederlandse equipe, maar was voor velen ook de absolute topfavoriet voor de wereldtitel. Maar Van der Poel was uiteraard niet de enige kanshebber op die felbegeerde regenboogtrui.

De start van de wegwedstrijd werd overigens met een halfuur uitgesteld, aangezien de organisatie vanwege de hevige regenval in extremis een parcourswijziging moest doorvoeren. De UCI liet in de loop van de ochtend weten dat de beklimmingen van Buttertubs en Grinton Moor uit het parcours waren gehaald. Na goed tachtig kilometer volgde een omleiding over de A684 richting het plaatsje Leyburn, waar de oorspronkelijke route weer werd opgepakt. Nog een belangrijk detail: de deelnemers moesten nu negen (in plaats van zeven) lokale rondes afwerken in en rond Harrogate.

foto: Cor Vos

Waar zijn de exoten? 
De weergoden waren de renners niet gunstig gezind, maar de wedstrijd ging – zij het na een vertraging van een tiental minuten – gewoon door. Op een wereldkampioenschap treden vaak de exoten op in het voorprogramma van de toppers, maar de eerste echte aanval kwam op naam van een winnaar van Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Het was Daniel Martin die de knuppel in het hoenderhok gooide, maar de Ierse puncheur kreeg geen ruimte van het peloton. De grote wielerlanden hadden blijkbaar geen zin om de hele dag achter een schaduwfavoriet als Martin aan te rijden.

De aanval van Martin werkte blijkbaar inspirerend voor enkele andere grote namen, want we zagen even later ook Vuelta-winnaar Primož Roglič, Nairo Quintana en Jan Polanc in de aanval gaan. Het peloton liet opnieuw niet begaan, waardoor we na goed twintig kilometer nog altijd geen kopgroep hadden. Voor even leek de rust weer terug te keren in het peloton, maar toen besloot de schijnbaar onvermoeibare Polanc om weer weg te springen. De Sloveen van (normaal) UAE Emirates kreeg al snel het gezelschap van de sterke Duitser Jonas Koch en… Giro-winnaar Richard Carapaz!

De vroege vluchters – foto: Cor Vos

Sterke kopgroep krijgt de ruimte 
Deze drie aanvallers hadden één gezamenlijke missie: zoveel mogelijk voorsprong pakken op het peloton, waar het nog altijd erg onrustig was. De eerder al actieve Roglič en Quintana, Magnus Cort, Petr Vakoč, Hugo Houle, Alex Howes, Maciej Bodnar en Silvan Dillier vonden elkaar in een latere tegenaanval, in de hoop nog naar Carapaz, Polanc en Koch toe te rijden. De acht achtervolgers wisten met succes de oversteek te maken, waardoor de kopgroep plots elf renners groot was. Het peloton vond het nu wel welletjes, waardoor de koers in een eerste plooi lag.

De flink uitgedijde kopgroep reed al snel een voorsprong bijeen van drie minuten, maar in het peloton werd de achtervolging geleid door Nederland (voor Van der Poel), Australië (sprinter Michael Matthews) en Frankrijk (springveer Julian Alaphilippe). De topfavorieten hadden geen mannetje mee vooraan, met uitzondering van de Deense kopman Jakob Fuglsang, die kon rekenen op de sterke Cort. De voorsprong van de koplopers nam gestaag toe tot ruim vier minuten, maar Jos van Emden en Rohan Dennis – op een BMC-fiets – hielden de schade beperkt.

De hemelsluizen stonden de hele dag open, maar tijdens de wedstrijd regende het ook opgaves. Zo konden we een kruisje zetten achter de namen van schaduwfavoriet Ivan García, Patrick Bevin, Vasil Kiryienka en Natnael Berhane, zomaar wat renners die niet zouden finishen. Ondertussen bleven de elf vluchters goed samenwerken, maar ook in het peloton werd er niet getreuzeld, waardoor de voorsprong bleef schommelen rond de vier minuten. Het was onduidelijk wat er verder allemaal gebeurde, aangezien we plots geen live-beelden meer hadden.

De renners voelen nattigheid – foto: Cor Vos

Favoriet Gilbert komt ten val
De reden: vanwege het slechte weer was er een logistiek probleem. Het verbindingsvliegtuig – dat zorgt voor de tv-beelden vanaf de motoren – moest bijtanken, waardoor we het aanvankelijk moesten doen met enkele vaste camera’s op het lokale parcours. Na ruim drie uur koers draaide de elfkoppige vluchtgroep voor het eerst Parliament Street op, het WK wielrennen kon nu echt beginnen! Het peloton liet niet lang op zich wachten, maar nog voor het overschrijven van de finish was er een valpartij van enkele renners, met als grootste slachtoffer Philippe Gilbert.

De ervaren Waal – een van de topfavorieten voor de wereldtitel – trok meteen enkele grimassen, een teken dat hij toch wel last had van zijn crash. De tweevoudig ritwinnaar van de voorbije Vuelta a España werd opgewacht door Remco Evenepoel, die zich duidelijk opofferde voor zijn oudere landgenoot. Ook Sebastian Langeveld was betrokken bij de eerste échte crash van dit WK, maar de Nederlander kon eveneens zijn weg vervolgen. Langeveld en Gilbert hadden echter de pech dat het peloton niet veel later echt begon te koersen.

foto: Cor Vos

Het regent opgaves: Gilbert en Valverde stoppen 
Hierdoor moesten de twee Belgen (Gilbert en Evenepoel) alle zeilen bijzetten om weer aan te sluiten in het peloton, waar de uitdunning een feit was. Het waren de Fransen – en dan met name de oersterke Rémi Cavagna – die de koers hard maakten, waardoor veel renners moesten afhaken. En Gilbert? Die probeerde nog wel terug te keren, maar de wereldkampioen van Valkenburg zou nooit meer vooraan aansluiten. De oersterke Waal stapte kort daarna hevig geëmotioneerd uit de wedstrijd, wetende dat dit een van zijn laatste kansen was.

Maar Gilbert was niet de enige renner van naam en faam die moest afhaken. Zo kregen we de opgave door van titelverdediger Alejandro Valverde, waardoor de Spanjaarden plots onthoofd waren. En ook de Ieren moesten terug naar de tekentafel na het wegvallen van Sam Bennett, al werd de bonkige sprinter gewoon uit de wielen gereden. Bennett was niet de enige renner die moest lossen: het peloton bestond nog maar uit goed zeventig renners. En dat met nog ruim zeventig kilometer te gaan, al hadden de meeste favorieten de eerste schifting overleefd.

Zo zagen we nog altijd Frankrijk en Nederland op kop rijden voor Alaphilippe en Van der Poel, maar ook Peter Sagan, Matteo Trentin, Matthews en Greg Van Avermaet waren mee. De elf koplopers waren al lang ingerekend, waardoor het wachten was op nieuwe demarrages. Wachten op een versnelling van Lawson Craddock, de Amerikaan die samen met tijdrijder Stefan Küng een gaatje wist te slaan. De twee aanvallers reden een tijdje alleen vooruit, maar kregen op 46 kilometer van de streep het gezelschap van Mads Pedersen.

foto: Cor Vos

Alle hens aan dek: Van der Poel en Trentin versnellen 
De jonge Deen – vorig jaar nog tweede in de Ronde van Vlaanderen – ging op en over Craddock en Küng, al bleek de Zwitser in staat om zijn wagonnetje aan te haken. De lossende Craddock kreeg dan weer het gezelschap van Mike Teunissen, die ook was weggesprongen uit het peloton. De geletruidrager in de voorbije Tour bleek sterk genoeg om de sprong naar voren te maken, net als de Italiaan Gianni Moscon, waardoor we met vier koplopers begonnen aan de laatste veertig kilometer. Teunissen, Moscon, Pedersen en Küng: dat waren de namen.

Deze vier aanvallers reden een halve minuut weg van de achtervolgende groep, waar het plots alleen aan de Fransen was om de kastanjes uit het vuur te halen. Van der Poel (Teunissen) en Trentin (Moscon) hadden namelijk een mannetje mee vooraan, al bleek Moscon vooral een ideale springplank voor de voormalig Europees kampioen. De versnelling van Trentin mocht er zijn, maar hij nam wel zijn plaaggeest Van der Poel mee. De twee toppers reden in één ruk naar Moscon, Pedersen en Küng, die al afscheid hadden genomen van een moeizaam trappende Teunissen.

België koerst achter de feiten aan  
Overige favorieten als Sagan, Van Avermaet en Kristoff wilden of konden niet volgen. En de Belgen? Die hadden de slag gemist en moesten dus vol aan de bak, maar Wellens en Dylan Teuns kwamen geen sikkepit dichter. Tot overmaat van ramp deed Albert Bettiol wat hij moest doen: afstoppen voor zijn kopman Trentin. Mede hierdoor liep het verschil tussen de groep-Van der Poel en het door België aangevoerd pelotonnetje op tot liefst driekwart minuut. De vijf vluchters moesten nog wel zo’n 25 kilometer afleggen.

foto: Cor Vos

Wat de overgebleven Fransen en Belgen ook probeerden, de beste renners reden duidelijk vooraan. Op de voorlaatste passage van de Harlow Moore Road (1,1 km aan 5,6%) was de voorsprong nog altijd 45 seconden en bij het aansnijden van de laatste ronde klokten we nog altijd hetzelfde verschil. Van der Poel, Trentin, Pedersen, Küng of Moscon: een van deze vijf zou de nieuwe wereldkampioen worden. De Nederlander leek de beste papieren te hebben, maar de Italiaan maakte wellicht de beste indruk.

Topfavoriet Van der Poel stort volledig in, Pedersen stunt 
Trentin nam de koers in handen door zijn landgenoot Moscon op kop te laten rijden, wat de doodsteek bleek voor… Van der Poel! De torenhoge favoriet stond plots volledig stil, wellicht door een hongerklop, waardoor de Nederlanders weer een jaartje langer moeten wachten op een nieuwe wereldkampioen. Een uitgepierde en gedemoraliseerde Van der Poel werd binnen no time ingehaald en achtergelaten door de tweede groep. Alle ogen waren plots gericht op Trentin, op papier de snelste renner in de kopgroep.

Het was dan ook geen verrassing dat Küng versnelde op vijf kilometer van de finish. De beloftevolle Zwitser wist zijn metgezellen pijn te doen, maar Trentin en Pedersen bleven in het wiel, terwijl Moscon definitief werd gelost. In de daaropvolgende kilometers werden geen verschillen meer gemaakt, waardoor we na 260 kilometer een bloedstollende sprint kregen op Parliament Street. De Italiaan leek niet te kunnen verliezen, ging de sprint ook als eerste aan, maar Pedersen bleek verrassend de snelste.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

154 Reacties

Dolfy 29 september 2019 om 17:04

Een verrassend WK, Van der Poel op maat maar plots het licht uit. Pedersen zeer sterk. Wat een zege voor hem!

Apemantus 29 september 2019 om 17:34

Typisch Nederlands, de beste zijn en toch verliezen. Wat dat betreft is van der Poel een hele echte Hollander. Geheel onnodig ook. Nederland had dit WK compleet kunnen domineren. Nochtans een heel goed WK met 2x goud, 4x zilver en 2x brons. Volgende keer beter.

Brabander 29 september 2019 om 17:48

Ten eerste is Van der Poel geen Hollander en ten tweede: als er iemand een veelwinnaar is, is het Van der Poel wel

Merlinappa 29 september 2019 om 17:51

@Apemantus

Voor zo’n klein landje zijn wij enorm goed in sport en winnen we erg veel, de Olympische Spelen laten dat altijd mooi zien. Dus ik denk dat de beste zijn maar nooit winnen absoluut niet typisch Nederlands is, en al helemaal geen betrekking heeft op veelwinnaar MvdP, die al meer heeft gewonnen dan 99% van de renners in het peloton vandaag.

Brabander 29 september 2019 om 17:54

Merlinappa +1
Dat is ook echt een mythe ja. Dat we ‘choken’ op de beslissende momenten

john 29 september 2019 om 18:01

Apemantus ,Als je wil dan kan je effe op zoeken wat ik voorspelde twee weken geleden ,er komt geen een belg op het podium ,en ze kunnen blij zijn dat er eentje top 10 rijdt ,en wat blijk ………. En ja hoor als die belg niet graag een vakantie huisje had in Italië dan had Nederland nog een gouden medaille gehad

Apemantus 29 september 2019 om 18:14

Ja Nederland doet het erg goed voor een klein land in allerlei takken van sport. Ik uit ook geen kritiek, ik geef alleen aan dat het heel zonde is. En tuurlijk s Mathieu een kanjer.

Kleinzielige brabanders heb ik geen boodschap aan en komen linea recta op m’n negeer lijst.

Romāns Vainšteins 29 september 2019 om 18:18

Wauwie! Je negeerlijst.

Apemantus 29 september 2019 om 18:34

Ja, die is heel lang en hou ik heel secuur bij. Gewoon ouderwets pen en papier, en jij staat er nu ook op. Gefeliciteerd. Mensen die alles letterlijk nemen en gretig happen kan ik ook niet tegen.

kleomantre 29 september 2019 om 18:35

@Apemantus: Als je dan iets zinnigs wil zeggen, heb het dan over de knuffelcultuur van de favorieten die soms doorslaat. Of de te grote ”sportmentaliteit” die geëist wordt door sommige bonden.
Dat laatste zie je wel terug op de chat hier, het massaal affakkelen van sporters die even wat minder zijn of net geen winnaar. Misschien is dat dan wat Nederlands, iemand niet meer de support geven die aan een soms (niet-realistisch) beeld voldoet.

Brabander 29 september 2019 om 19:05

Je haalt een stelling onderuit op een mijns inziens vrij normale manier en ik beland direct op een negeerlijst :)

Lapjestrui 29 september 2019 om 17:05

Heroisch en zeer verrassend. De afstand en de kou maakt slachtoffers. Arme Trentin. Arme Gilbert. Net op het moment dat het in de pocket leek voor VDP, haakt 'ie af. Prachtig WK!

Matxin 29 september 2019 om 17:05

Bi-zar. Mogelijk de meest overwachte wereldkampioen aller tijden.

Unpopular opinion waarschijnlijk:

Van der Poel is tactisch en qua koersinzicht één van de domste renners van het peloton. Hij is alleen zo belachelijk goed dat hij dat 99 van de 100 keer kan compenseren met zijn talent, waardoor het niet zo veel uitmaakt dat hij vaak veel te veel smijt met zijn krachten en op de vreemdste momenten aanvalt. Alleen vandaag komt ie er achter dat je er niet altijd mee kan wegkomen. Ik heb zelden z’n overduidelijke hongerklop gezien als dit. Dom dom dom..

miguelon 29 september 2019 om 17:06

De anderen waren gewoon sterker vandaag, Pedersen heeft vlgs mij meer gegeven dan VDP

Scott Sunderland 29 september 2019 om 17:11

Het licht ging wel héél snel uit voor MdvP hoor. Dat lijkt op een hongerklop.

Bulcke 29 september 2019 om 17:11

De sprint van trentin was dan ook wel weer een aanwijzing dat het ook gewoon heel zwaar was.

Dumoulist 29 september 2019 om 17:13

Ik vond hem vandaag juist weer tactisch sterk. Op het goede moment meegegaan. Alleen misschien net wat te weinig evaring in zo'n lange slopende wedstrijd.

kaehboeeem 29 september 2019 om 17:15

nou domste zou ik niet zeggen, juiste moment gegaan, juist groepje, was niet zo slim om niet te vreten punt

NDI22 29 september 2019 om 17:15

Tactisch dom? Hij zat in de winnende groep en sprint normaal gesproken voor de overwinning.

Panache 29 september 2019 om 17:19

Ik neem aan dat er meer vakjes zijn dan “dom” en “ niet dom”. Eerst maar eens afwachten wat MvdP er over zegt.
Pedersen heeft al meerdere keren top10 gesprint in de Giro. Dat is geen strijkijzer.

Welleke 29 september 2019 om 17:23

Dit is echt gewoon kul! Zijn timing hier was perfect, of heb jij andere topfavorieten de oversteek zien maken? Nee het licht ging uit, volledig. Dat is wel even wat anders dan verkeerd koersinzicht.

Tompot 29 september 2019 om 17:25

Vooral domme reactie.

KnightBiker 29 september 2019 om 17:25

Nee, niet dom, wel onervaren op deze afstand. Beter eten, wellicht maar leeg is leeg: soms helpt eten niet meer. Maar zat op de juiste plek, juiste renners, juiste tijdstip, De finale gemaakt. Dit nog een paar keer doen en het gebeurd niet meer.
De omstandigheden vergen Ook nog eens extra veel energie.

Romāns Vainšteins 29 september 2019 om 17:29

Dom is het woord niet maar onstuimig sowieso, combineer dat met een klassieke hongerklop en dan krijg je dit. Hoe hij er af ging was ook mooi verliezen net zoals Trentin die na 1 ‘sprint’ sec in de kramp schiet of Gilbert die tragisch uitcrasht.

Superkoers! Samen met Amstel de beste dit jaar.

Brabander 29 september 2019 om 17:38

Ik hou daar ook van hoor. Het lijden :)
En deze koers had echt alles ja. Het ontbrandde ogenschijnlijk wat laat, maar toen was de uitputtingsslag al lang begonnen.
Die wendingen vind ik ook heerlijk. Eerst denk je: Mathieu of Trentin. Dan denk je te weten: het wordt Trentin. En dan wint Mads Pedersen

Joachim Agostinho 29 september 2019 om 18:56

@ Matxin:
Nee, dat was Harm Ottenbros, die heeft er nog veel last van gehad!
"Het grootste succes van zijn loopbaan behaalde hij in 1969 toen hij in Zolder wereldkampioen werd. In de sprint versloeg hij verrassend de Belg Julien Stevens. Ottenbros beleefde weinig plezier van zijn wereldtitel. In 1970 kreeg hij last van een blessure en omdat het peloton tegen hem reed bleven verdere successen uit."

girardengo 29 september 2019 om 19:11

@Matxin
1. Nee hoor, er zijn veel onverwachtere wereldkampioenen geweest. Wellicht nog meer dan Ottenbros was dat Müller. Pedersen hoorde toch wel bij de outsiders.
2. Van der Poel als 'domme' renner. Dat geloof ik ook niet. Hij is juist een intelligente renner, die zijn kracht als een van de elementen daarvan inzet. Van de klop die hij door gebrek aan ervaring kreeg zal hij weer veel wijzer en beter worden.

leegloper 29 september 2019 om 17:05

2 ongelooflijke “huh”-momenten. VDP die wegzakt en Trentin die gaat zitten. Het is Pedersen gegund, mooi WK gereden.

ditisdavid 29 september 2019 om 17:05

Een van de mooiste koersen van het jaar gezien. Wat een ontknoping, absoluut niet gestolen, en dat na zo’n slecht jaar!

Brabander 29 september 2019 om 17:05

Wat een verrassing zeg. En wat een uitputtingsslag

Franco Ballerini 29 september 2019 om 17:05

Memorabel WK. Toch wel onverwachte overwinning Nederland in de team relay. Gareeva die de junioren vrouwen TT wint na een verkeerde afslag. Tiberi die na mechanisch defect kansloos leek maar toch won. Bizarre tijdrit van de beloften in een race die eigenlijk niet gereden had mogen worden. Dygert die de twee grootste favorieten verpletterd. Dennis die laat zien dat zijn tegenvallende prestaties toch echt aan het materiaal ligt. Evenepoel ijzersterk tweede. De veel betwiste diskwalificatie van Nils Eekhoff bij de wegwedstrijd beloften. De fenomenale, nooit eerder vertoonde solo van Annemiek van Vleuten. Superzware uitputtingsslag bij de elite mannen, van der Poel opeens totaal kapot. Zeer verrassende winnaar.

Goed beschouwd misschien wel vermakelijker dan de drie grote rondes bij elkaar.

$kedel 29 september 2019 om 17:07

Zal toch vooral de boeken ingaan voor de organisatorisch en arbitraire blunders.

Brabander 29 september 2019 om 17:08

Goed samengevat. Elke dag gebeurde er wel weer wat. Dit WK zal nog lang herinnerd worden

leegloper 29 september 2019 om 17:09

En Simmons en Sheffield die erg sterk reden in de wegrit.

platteprijs 29 september 2019 om 17:19

De sterke inhaalrace van Eekhoff mag ook wel genoemd worden. Het waren niet de minsten voor hem.

de nieuweMerckx 29 september 2019 om 17:20

Sheffield wat mij betreft dé renner van het WK. Zat uren lang zonder de minste beweging in z’n bovenlijf op de fiets. Ongelofelijk.

FDJ 29 september 2019 om 17:05

Terechte winnaar. Door de manier van rijden in die kopgroep hoopte je gewoon dat of Küng of Pedersen hem pakt. En dan zo het afmaken. Prachtig!

horsm 29 september 2019 om 17:06

Pedersen doet een Vanderpoelleke.

$kedel 29 september 2019 om 17:06

Hele dure les voor vd Poel.
Kilometers met zijn regenjas open gereden en wellicht te weinig gegeten richting finale.

Borsje 29 september 2019 om 17:41

Jasje ging juist open toen hongerklop zich aandiende…

vevie 29 september 2019 om 17:06

Verrassende finale, idd. Goed afgerond door Pedersen en natuurlijk jammer voor van der Poel. De ontgoocheling bij Trentin was ook treffend. Hij had het natuurlijk moeten doen na het wegvallen van van der Poel. Deze gaat hij zich nog lang heugen.

kielabokki 29 september 2019 om 17:06

Wow wat een wendingen. Teleurstelling Vdp, berusting met mooie WK Trentin en dan toch nog een prachtige wending voor de neutrale liefhebber in je. Mooie ontknoping!

Koers 29 september 2019 om 17:06

Wellicht dat vdp de combinatie van kou, afstand en regen heeft onderschat, kost toch wat meer energie. Maar eerst maar eens een interview horen, wie weet is het wat anders

e.dxb 29 september 2019 om 17:07

Jammer, uitgelezen kans maar mooi voor Pedersen

Jopster 29 september 2019 om 17:07

Weet iemand hoeveel euries je kon verdienen aan Pedersen? Heb hem niet zien staan namelijk.

Lapjestrui 29 september 2019 om 17:07

Die inzinking van VDP is zo gek nog niet bij gebrek aan ervaring met de afstand. Er zijn grenzen.

EddyB1958 29 september 2019 om 17:25

Amstel 4,2 km langer.

Tompot 29 september 2019 om 17:26

Hij heeft Ronde van Vlaanderen gereden. Dit heeft met hongerklop en weer te maken.

Wielrennertje 29 september 2019 om 17:08

Met alle respect voor Pedersen, want wat een knappe zege, maar ik vind dit toch een beetje afbreuk doen aan de regenboogtrui. Grote kans namelijk dat hij volgend seizoen weer nergens te bekennen gaat zijn in grote wedstrijden, net zoals afgelopen seizoen. Toch best zonde.

Brabander 29 september 2019 om 17:11

Afgelopen week won-ie ook ergens (vergeten waar), maar toen postte ik: “Goh, leeft die ook nog?”
Springlevend dus…

Newschooler 29 september 2019 om 17:12

Wat een gewauwel zeg…

Hele knappe zege van een groot talent

Romāns Vainšteins 29 september 2019 om 17:14

Wat een onzin joh.

ditisdavid 29 september 2019 om 17:18

Pedersen heeft weliswaar een waardeloos voorjaar gehad, maar was daarvoor al onder andere tweede in de Ronde. Trekt hij de juiste lijn door, dan kan hij gewoon een grote klassieker winnen in de trui. En als het niks wordt, is dat ook niet voor het eerst, zoveel grotere namen die ten onder gingen aan de vloek van de regenboogtrui…

Panache 29 september 2019 om 17:23

Die kerel is 23 en wordt al weer afgezeken (door een nobody).

KnightBiker 29 september 2019 om 17:33

Je doet De motor en het talent tekort, Het is geen van der Poel, Maar De Inhoud is er zeker om dit vaker te doen, zie Ronde van Vlaanderen 2017. Die gast is ook jonger dan MVDP.

Wielrennertje 29 september 2019 om 17:52

Een 2e plek en een 5e plek in respectievelijk de Ronde en Dwars door Vlaanderen in 1 jaar zijn zijn beste resultaten in de klassiekers (zijn specialisme) en dit jaar heeft hij weinig bij elkaar gefietst. Wat is er dan zo heftig aan mijn reactie dat ik liever een grotere kampioen in de regenboogtrui zie rijden volgend jaar?

Romāns Vainšteins 29 september 2019 om 18:00

Regenboogtrui is geen oeuvreprijs maar de beste zijn eind september op het rondje van dat jaar. Daarnaast is ie jong en topflandrien, even goed is dit de eerste van meer.

kleomantre 29 september 2019 om 18:12

@RV en @Wielrennertje:: Laatst vertelde ze ergens op de VRT dat ze niet blij waren bij een Belgische koers toen ene Hinault daar kwam winnen. Dat was immers geen kampioen, later wisten ze wel anders. Een kampioen moet ook ergens een keer beginnen winnen.

Daarnaast is het trouwens ook flauw om het alleen mensen te gunnen die een goed palmares bij elkaar kunnen fietsen. Ik geniet er net zoveel van als een Weening een roze trui mag aantrekken met een prachtige winst in de Giro. Het gros van de renners kan moeilijk winnen en mag daardoor ook bijna nooit winnen, fraai toch als die iets moois mee naar huis nemen om voor altijd te koesteren.

Panache 29 september 2019 om 18:50

Pedersen heeft ook Parijs Roubaix gewonnen als junior. Je kan van een 23 jarige geen groots palmares verwachten. Maar de overwinningen en ereplaatsen die Pedersen al op zijn naam heeft spreken voor zich.

non-believer 29 september 2019 om 17:09

Helaas. Maar die trui gaat zeker nog ooit komen.

WernerFranke 29 september 2019 om 17:10

Van der Poel is een mens, België faalt (al had Gilbert hier wel een prachtig scenario gekregen), Alaphilippe mag op vakantie en Sagan mist krachten die hij vroeger wel had. Pedersen wereldkampioen? Ik word er niet warm van.

de nieuweMerckx 29 september 2019 om 17:10

Volgend jaar een waardige wereldkampioen op een selectief parcours. Trentin kan het gewoon niet op het hoogste niveau. Altijd hetzelfde.

platteprijs 29 september 2019 om 17:14

Trentin wint de zilveren medaille op een uitermate zwaar WK. Finisht voor Van Avermaet, Sagan, Alaphillipe, Van der Poel etc.

Romāns Vainšteins 29 september 2019 om 17:15

Hoi god!

de nieuweMerckx 29 september 2019 om 17:18

Goede renner uiteraard, maar winnen is het enige dat telt. Misschien kan hij nog doorgroeien, er zijn er nog bij wie het pas op latere leeftijd lukte.

Samlambeej 29 september 2019 om 17:22

Je kent er geen ruk @nieuweMerckx Trentin heeft 3 etappes in de Tour en kan nagenoeg op elk terrein, sprint, punch, tijdrit of solo uit de voeten.

de nieuweMerckx 29 september 2019 om 17:33

Er zijn tig renners die drie etappes winnen in de Tour, man. Trentin heeft nog geen enkele grote klassieker gewonnen, hij komt dan altijd tekort. Ga er z’n uitslagen maar op na als je me niet gelooft.

KnightBiker 29 september 2019 om 17:35

@ De nieuwe Merckx. Serieus? Er zijn veel geweldige bekende renners die zelden wonnen: De grootvader van MVDP bijvoorbeeld. Wielrennen is geen voetbal.
Trentin is ook pas 2 jaar ergens kopman.

Brabander 29 september 2019 om 17:41

Ik weet dat die prijs hier vaak (al dan niet terecht) gebagatelliseerd wordt, maar het EK heeft-ie gewoon gewonnen hoor, in Glasgow

Samlambeej 29 september 2019 om 17:44

Tegen Poel en Van Aert? Zou ik niet zo gauw durven bagatelliseren.

Brabander 29 september 2019 om 17:50

Dat doe ik ook niet hoor, Samlambeej ;) anderen dus schijnbaar wel. Aangezien die overwinning hier niet genoemd wordt

Theo H 29 september 2019 om 19:11

@denieuweMerckx: Op basis van uitslagen kun je niet altijd stellen dat iemand tekort komt. Trentin rijdt pas sinds vorig jaar volledig voor eigen kansen. Als Van Aert zijn eigen kansen niet om zeep helpt, wint Trentin dit jaar Milaan- San Remo. Hij heeft niet de klasse van een Alaphilippe, maar hoort gewoon bij de wereldtop op meerdere terreinen.

Doordrijver 29 september 2019 om 17:11

Eén ding: het weer. Zij die er na uren het best tegenkunnen komen bovendrijven. Blijven eten is cruciaal. Vandaar dat deze Pedersen bv. daar nog zat.

6+u op de weg in koude is niet hetzelde als 1u cross. Toch maar meteen die correlatie doorbreken.

Rare kampioen maar wel een sterk renner (zie RvV).

fietsvriend 29 september 2019 om 17:11

Sympathieke winnaar. Zonde van MvdP. En hoe slecht zal Trentin zich voelen…

Romāns Vainšteins 29 september 2019 om 17:12

Prachtige koers, Pedersen zowel de slimste als sterkste, die heeft zeker een beetje lopen slepen tussen de overige koplopers. Echte Flandrien dit.

Haanaf 29 september 2019 om 17:13

Een bijzonder WK zo met dit weer, een mooi parcours en een mooie verrassende winnaar.

Op naar RvL.

Niklas 29 september 2019 om 17:13

Vooraf werd er gezegd: wie hier wint, onder deze omstandigheden, is geen koekenbakker. Pedersen wint en is dus de verdiende wereldkampioen. Beetje respectloos om hem ‘af te rekenen’ op eerdere prestaties. Hij was vandaag domweg de allersterkste.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll