Kruijswijk laat zich zien in Catalonië: “Een goede finale gereden”

vrijdag 29 maart 2019 om 11:43
Kruijswijk laat zich zien in Catalonië: “Een goede finale gereden”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk is bezig aan een goede Ronde van Catalonië. De kopman van Jumbo-Visma staat na vier etappes op de zesde plaats in het klassement. “Ik heb een goede finale gereden”, zo kijkt hij terug op de rit met aankomst in La Molina.

Miguel Ángel López wist de show te stelen in de tweede bergetappe van de Catalaanse rittenkoers, maar Kruijswijk eindigde wel keurig als zevende, op slechts negentien seconden van de Colombiaan. In het klassement volgt hij nu op een kleine minuut van de kopman van Astana.

“Woensdag miste ik op het einde nét dat beetje om aan te haken, maar vandaag (donderdag, red.) ging het wel goed”, zo concludeert Kruijswijk. “Er werd gedemarreerd, maar ik was goed genoeg om weer aan te sluiten. Alle klimmers staan hier aan de start. Het is mooi dat ik me met hen kan meten.”

Antwan Tolhoek 
Ploegleider Merijn Zeeman zag onderweg een sterke Kruijswijk. “Hij kon mee met de springveren. Dan heb je een zeer hoog niveau. Hij kon ook lang rekenen op de ploeg, met uitzondering van Antwan Tolhoek. Die laatste kampt nog met de naweeën van zijn val. Dat is heel jammer, aangezien dit een mooie ronde is voor Antwan.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

kelderfan 29 maart 2019 om 11:53

Ja jammer dat Antwan Tolhoek wederom pech heeft en niet kan laten zien wat hij in huis heeft. Steven Kruijswijk laat zien, dat hij ’t jaar goed is begonnen en hij kan nog plekje omhoog, want Martin kon gisteren niet mee in ’t geweld.

vlek 29 maart 2019 om 12:20

Ik denk niet dat Kruijswijk nog vijfde gaat worden zondag. Daar verandert meestal niet zoveel voor het klassement en daarnaast is dat rondje eerder in het voordeel van Martin.

Jean Dumas 29 maart 2019 om 12:28

Zijn sprong van groep naar groep op La Molina was indrukwekkend.

Agos-Vidalos 29 maart 2019 om 14:19

Soldaat van Oranje.

Headlines

Materiaalzone

Populair