Rapportcijfers 2022: Jumbo-Visma – Buitenlanders maken Nederlandse droom waar

Rapportcijfers 2022: Jumbo-Visma – Buitenlanders maken Nederlandse droom waar

Vingegaard en Van Aert - foto: Cor Vos

dinsdag 13 december 2022 om 19:50

Nu het wielerseizoen 2022 erop zit, kunnen we de balans opmaken. In de rubriek Rapportcijfers legt WielerFlits alle achttien WorldTour-teams en vier ProTeams langs de meetlat, van het laagste geklasseerde team op de UCI Ranking naar het hoogste. De community mag daar vervolgens een cijfer aan geven. We zijn aanbeland bij het laatste team. Dat is Jumbo-Visma, de beste ploeg van het voorbije seizoen én de laatste drie jaar bij elkaar opgeteld.

Doelen 2022

Na twee sterke seizoen kon Jumbo-Visma voorafgaand aan het seizoen niets anders dan hoog inzetten. In de klassiekers stelde de Nederlandse ploeg zichzelf ten doel om een monument te winnen. Tijdens de Giro d’Italia zouden Tom Dumoulin en Tobias Foss het kopmanschap delen, waarbij zij voor een goed klassement zouden gaan. Geen concrete doelstelling dus, maar die was er wel – andermaal – in de Tour de France: winnen. Niet alleen geel, overigens. Ook de groene trui moest mee naar Nederland. Met Primož Roglič wilde de ploeg vervolgens voor de vierde keer op rij de Ronde van Spanje winnen.


Klassiekers

Jumbo-Visma begon de klassiekers met overmacht. Wout van Aert was bij zijn entree van het seizoen meteen de beste in Omloop Het Nieuwsblad, die hij via een solo won. Een paar weken later waren hij en Christope Laporte te besten in de E3 Prijs. Samen kwamen ze juichend over de streep. Toen Tiesj Benoot vervolgens tweede werd in Dwars Door Vlaanderen, leek het hele team klaar om te schitteren in de monumenten. Maar toen sloeg het noodlot toe. Van Aert liep corona op en miste daardoor de Ronde van Vlaanderen, nadat hij eerder ‘pas’ achtste werd in Milaan-San Remo. Zonder hem werd Benoot negende.

Daarmee was hij de beste Jumbo-Visma renner, net als in de Amstel Gold Race een week later. Daarin werd hij derde, een volgende podiumplaats na de tweede plek van Laporte in Gent-Wevelgem. Daar zouden er in het voorjaar nog twee bijkomen. Wout van Aert was tijdens Parijs-Roubaix hersteld genoeg om deel te nemen en werd meteen tweede. Een week later voegde hij met hoogvorm ook Luik-Bastenaken-Luik toe aan zijn programma. Daarin werd hij derde. Al bij al een klinkend voorjaar, maar we moeten keihard zijn: de monumentale zege ontbrak dit seizoen wel. Hoe zwaar laten jullie dat doorwegen?

Belangrijkste resultaten
flag-be E3 Saxo Bank Classic – flag-nr1 (Wout van Aert)
flag-be Omloop Het Nieuwsblad – flag-nr1 (Wout van Aert)
flag-fr Parijs-Roubaix – flag-nr2 (Wout van Aert)
flag-be Gent-Wevelgem – flag-nr2 (Christophe Laporte)
flag-be Dwars Door Vlaanderen – flag-nr2 (Tiesj Benoot)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik – flag-nr3 (Wout van Aert)
flag-nl Amstel Gold Race – flag-nr3 (Tiesj Benoot)
flag-it Milaan-San Remo – 8e (Wout van Aert)
flag-be Ronde van Vlaanderen – 9e (Tiesj Benoot)


Grote rondes

Nog voor de Giro d’Italia begon, gebeurde er iets opvallends bij Jumbo-Visma. Sportief directeur Merijn Zeeman zette Sam Oomen plots naast kopmannen Tom Dumoulin en Tobias Foss. Al snel bleek waarom: beiden waren lang niet goed genoeg om een rol te spelen in de strijd voor het roze. Oomen overigens ook niet, al had hij wel af te rekenen met pech en ziekte. We kregen daardoor een heel offensief koersend Jumbo-Visma te zien, dat al vlot beloond werd met een ritzege voor Koen Bouwman. De Gelderse klimmer begon kort daarna mee te doen in het bergklassement en verdedigde die trui met verve. Giulio Ciccone werd de grote uitdager, maar Bouwman zette met ritwinst in etappe negentien een punt achter die strijd.

Het orgelpunt van Jumbo-Visma’s seizoen moest in de Tour de France liggen. Daar begon Wout van Aert meteen met drie tweede plekken, om vervolgens – na een serieuze putch van zijn ploeg – indrukwekkend te winnen in Calais. Hij moest ook een spil zijn in de kasseienrit, waar Jumbo-Visma titelverdediger Tadej Pogačar meteen wilde aanvallen. Dat mislukte grandioos. De paniek sloeg toe toen Jonas Vingegaard materiaalpech kreeg en Primož Roglič even later ten val kwam. Resultaat: Pogačar kwam het beste uit die rit. Toen hij daarna de twee volgende etappes won, leek het kalf alweer verdronken voor de Nederlandse uitdagers.

Tot de rit naar de Col du Granon. Met een gehavende Roglič bestookte Jumbo-Visma zijn jonge landgenoot al vroeg in de etappe. Pogačar vergat daardoor te eten en dat moest hij bekopen op de slotklimt. Vingegaard was daar de betere en reed drie minuten bij hem weg. De Deen zou later nog een keer winnen op Hautacam, Christophe Laporte zegevierde na een indrukwekkende laatste kilometer in Cahors en Wout van Aert schreef over de gehele ronde ook nog eens twee etappes op zijn naam. Resultaat: Jonas Vingegaard werd in Parijs gehuldigd in de gele en bolletjestrui, terwijl Van Aert het puntenklassement wist te winnen.

Op dat elan gingen de geel-zwarten verder in de Ronde van Spanje. De ploegentijdrit in eigen land viel ten prooi aan Jumbo-Visma, waardoor Robert Gesink de rode trui mocht aantrekken. Een dag later nam Mike Teunissen die over, weer een rit later mocht Edoardo Affini de trui aantrekken. Daarna vertrok de karavaan naar Spanje, waar Primož Roglič meteen een etappe pakte en dus ook het rood overnam. De weelde hield maar niet op, al nam Remco Evenepoel in rit zes wel de macht. Maar naarmate de ronde volgde, sloop de Sloveen steeds dichter naar de Belg. Een val in etappe zestiende brak zijn koers echter op.

Belangrijkste resultaten
flag-it Giro d’Italia – 20eindklassement (Sam Oomen) + flag-nr1 bergklassement + flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (Koen Bouwman)
flag-fr Tour de Franceflag-nr1 eindklassement, bergklassement (Jonas Vingegaard), puntenklassement (Wout van Aert) + flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (3x Wout van Aert, 2x Jonas Vingegaard, Christophe Laporte)
flag-es Vuelta a España – 30eindklassement (Sam Oomen) + flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (ploegentijdrit, Primož Roglič)


Overige wedstrijden

Ook in de andere koersen regeerde Jumbo-Visma. Zo werd Parijs-Nice gewonnen door Primož Roglič, die er een rit won. Dat deden ook Wout van Aert en Christophe Laporte. De Fransman kreeg de eerste etappe cadeau, toen hij samen met zijn twee kopmannen naar de zege soleerden. Gezamenlijk kwamen ze over de streep. Jonas Vingegaard werd bijna gelijktijdig tweede in Tirreno-Adriatico. Later in het seizoen reden hij en Roglič gezamenlijk het Critérium du Dauphiné. De Sloveen zou uiteindelijk ook daar de eindzege pakken, voor de Deen. Hij en Wout van Aert (twee keer) wonnen wel weer meerdere etappes.

Ook in andere rittenkoersen maakte de ploeg indruk. Zo won veelwinnaar en absoluut toptalent Olav Kooij liefst drie etappes in de ZLM Tour (in de overige twee werd hij tweede), waardoor hij de eindzege, het punten- en het jongerenklassement wist te winnen. Later op het seizoen won hij ook nog twee etappes in de Ronde van Denemarken. Christophe Laporte was daar ook één keer zegezeker en boekte zodoende de eindoverwinning. Het Jachtluipaard van Numansdorp bleef daarna maar winnen. In de Ronde van Polen boekte hij zijn eerste WorldTour-zege en in de Münsterland Giro vloerde hij de complete wereldtop.

Ook in de eendagskoersen maakte Jumbo-Visma meer dan eens indruk. Wout van Aert won de Bretagne Classic en werd tweede in zowel de BEMER Classic (waar hij zich liet verrassen door Marco Haller) als de GP Cycliste de Montréal (waar hij op waarde geklopt werd door Tadej Pogačar). Tiesj Benoot voegde daar in de Clásica San Sebastián een derde plek aan toe. Pascal Eenkhoorn kroonde zich op de VAM-berg tot Nederlands kampioen en Rohan Dennis en Tobias Foss pakten de nationale titels in het tijdrijden. Laatstgenoemde zou eind september in landverband ook de wereldtitel tijdrijden op zijn naam schrijven.

Belangrijkste resultaten
flag-fr Parijs-Nice – flag-nr1 eindklassement (Primož Roglič) + flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (Christophe Laporte, Wout van Aert, Primož Roglič)
flag-fr Critérium du Dauphiné – flag-nr1 flag-nr2 eindklassement (Primož Roglič, Jonas Vingegaard) + flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (2x Wout van Aert, Jonas Vingegaard)
flag-fr Bretagne Classic-Ouest France – flag-nr1 (Wout van Aert)
flag-nl ZLM Tour – flag-nr1 eindklassement, puntenklassement, jongerenklassement + flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (Olav Kooij)
flag-dk Ronde van Denemarken – flag-nr1 eindklassement (Christophe Laporte) + flag-nr1 flag-nr1 flag-nr1 ritzeges (2x Olav Kooij, Christophe Laporte)
flag-it Tirreno-Adriatico – flag-nr2 (Jonas Vingegaard)
flag-de BEMER Classic – flag-nr2 (Wout van Aert)
flag-ca GP Cycliste de Montréal – flag-nr2 (Wout van Aert)
flag-es Clásica San Sebastián – flag-nr3 (Tiesj Benoot)


Eindcijfer

Aan het eind van alle rapporten telt WielerFlits de resultaten van de drie onderdelen bij elkaar op en presenteert dan de gemiddelde cijfers per ploeg in een apart artikel.


In de rubriek Rapportcijfers geven jullie alle achttien WorldTour-ploegen, de ProTeams Alpecin-Deceuninck, Arkéa Samsic, TotalEnergies en Uno-X rapportcijfers op basis van hun seizoen. We werken de UCI Team Ranking van 2022 van beneden naar boven af. Jullie kunnen de teams beoordelen met drie cijfers, te geven op de onderdelen klassiekers, grote rondes en overige koersen.

Onder de klassiekers verstaan we de volgende grote koersen: Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milaan-San Remo, E3 Saxo Bank Classic, Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. De grote rondes spreken voor zich, waardoor alle andere koersen vallen onder overige wedstrijden.


Dit artikel delen:

31 Reacties

Marik 13 december 2022 om 08:40

8-9-9 voor mij. Door het missen van een kasseienklassieker een puntje lager dan de andere twee. Deze ploeg heeft in de breedte uitstekend gepresteerd met als uitschieters Vingegaard, Van Aert, Bouwman en Roglic. En Laporte daar heel vlak achteraan.

2
Groetjesaandevoetjes 13 december 2022 om 11:56

Sluit ik me bij aan. Als Roglic de eindstreep van de Vuelta had gehaald, had de grote ronde wellicht zelfs een 10 kunnen krijgen. Hopen dat ze volgend jaar wel een monument binnen halen.

0
Mooie Sjors 13 december 2022 om 09:28

Wonderseizoen van Jumbo-Visma, de beste ploeg van het jaar. Fenomenale Ronde van Frankrijk, nog nooit gezien sinds ik de Tour volg. Op werkelijk weergaloze wijze de supercoureur Pogacar gesloopt en met verschillende renners uitgeblonken. En dat dan nog met een uitvallende Roglic.

Ook de rest van het seizoen was erg dominant. Ze hebben nochtans ook genoeg tegenslag gehad. Roglic 2 keer uitgevallen in een grote ronde, Van Aert op het slechtst mogelijke moment getroffen door covid, kopman Dumoulin die er de brui aan geeft na een teleurstellende Giro.

In de grote eendagskoersen waren ze wel nogal afhankelijk van Wout. Vingegaard schoot tekort in Luik en Lombardije, Roglic stond er vanwege blessures zelfs niet aan de start (enkel in MSR, wat niet echt zijn koers is) en de wisselkopmannen Benoot, Laporte (wel top op het WK) en Teunissen zijn toch net van een minder niveau. Benieuwd wat het geeft volgend jaar met Van Baarle er nog bij.

9.1

2
Groetjesaandevoetjes 13 december 2022 om 12:16

Benoot 2e in Dwars Door Vlaanderen, 3e in AGR en 3e in San Sebastian. Laporte 2e in E3 en Gent Wevelgem. Zijn toch hele hoopvolle resultaten die ze onder contract bij JV halen.

0
Wheely 13 december 2022 om 10:49

Gewoon een heel succesvol seizoen dat een dikke 9 plus verdient. Beste jongetje van de klas en het favorietje van velen.

2
de adelaar 13 december 2022 om 10:52

Cijfers zeggen me niet zoveel, wel de ontwikkeling van Benoit Laporte en Kooij. Doorselecteren doen ze bij TJV nu wel echt goed.

2
Klein Verzet 13 december 2022 om 10:56

Is het niet fantastisch dat een manager droomt over “zijn” ploeg die de grootste prijs wint? Zouden er tegenwoordig ook kinderen zijn die dromen dat ze later manager zijn van een succesvol team?

2
Massimo Bataille 13 december 2022 om 10:28

Simpele 9 – 9 -9 voor mij.
Klassiekers waren top van Van Aert (maar ook uitstekende ereplaatsen voor Benoot en Laporte). Over het algemeen een zeer dominante prestatie.
Enkel die Ronde v.Vl of Roubaix dat hij net tekort komt om het een 10 te geven.
Grote rondes: sterke Bouwman in de giro, perfecte TdF (met geel, groen, bollen en 6 etappes) en mooie vuelta. Maar toch mag je qua AK meer verwachten van dit Jumbo dan enkel de Tour. Zonder de pech van Roglic id vuelta, was dit een 10
Andere wedstrijden: Ook gewoonweg top, met meerdere renners op alle vlakken winnen of hoge ereplaatsen veroveren. Enige minpunt dat het geen 10 maakt voor mij, is het gebrek aan ‘kleinere’ wedstrijden dat jumbo rijdt.
Ze hebben een best selectief programma voor hun renners. Het blijkt wel te werken, maar vind het jammer voor de organisatoren en ‘knechten’ dat ze niet wat meer .1 of .Pro wedstijden rijden

1
Panache 13 december 2022 om 11:44

Ga ik scoren, dan is het 8 voor de klassiekers, 9,5 voor de grote ronden en 8,5 voor de overige wedstrijden. Gemiddeld 8,7.

Echter zegt bovenstaande score niet zo veel over het soms dominante koersgedrag en niet te vergeten het torenhoge niveau in de Tour. De Tour is de grootste wedstrijd en wat TJV daar liet zien is zelden vertoond, de tegenstand werd op momenten gedegradeerd. Bovenstaande score zegt ook niets over de mooie ontwikkeling die de jonge renners doormaken, in feite kan je Kooij en Vingegaard zien als 'eigen kweek' en is het ook TJV die Van Aert en Roglic naar dit niveau heeft gebracht.

Puur qua prestaties (winst) zitten Quickstep, Ineos en Jumbo Visma dicht bij elkaar (ik scoor ze ook allemaal tussen de 8,3 en 8,7), maar kijk je dieper naar progressie van renners, beleving van de koers en het uitvoeren van een strijdplan dan steekt TJV er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit (ondanks dat dit dus niet helemaal in de score tot uitdrukking komt).

1
Marcel de Gendt 13 december 2022 om 12:03

Ik denk persoonlijk dat de 8,3 voor QS gewoon te hoog is. Omdat daar eigenlijk iedereen slechter is gaan fietsen behalve Evenepoel. Althans zo lijkt het, afgezien van de ontwikkeling van Van Wilder heb ik weinig gezien waar je blij van wordt.

Ineos heeft bij mij vooral met de jonge garde best indruk gemaakt, en dat ook nog eens gekoppeld aan behoorlijk wat goede resultaten in de breedte. Ook al is hun dominantie natuurlijk niet meer zoals die in het recente verleden was. Maar daar zie je met bijv. Sheffield, Hayter of Turner mooie ontwikkeling.

En bij TJV idem met renners als Kooij, Vingegaard, Van Aert (die dit jaar een nog hoger niveau liet zien dan vorig jaar), Van Hooydonck en Laporte.

-1
Romāns Vainšteins 13 december 2022 om 13:08

Jij doet er wel wat langdradiger over zeg.

2
IK 13 december 2022 om 07:59

“Hij moest ook een spil zijn in de kasseienrit, waar Jumbo-Visma titelverdediger Tadej Pogačar meteen wilde aanvallen. Dat mislukte grandioos. De paniek sloeg toe toen Jonas Vingegaard lek reed en Primož Roglič even later ten val kwam. ”

@redactie
Volgens mij is het niet juist, dat Jonas lek reed in kassaienrit. Ik denk, dat we ons alle herinneren, hoe die 4 wielrenner hun fietsen wisselden, omdat de ketting van Jonas vast zat.

0
Posterix 13 december 2022 om 17:17

Vlak vvor de vier-wissel zat Jonas op het klimrek van (tja van wie was het klimrek?) dus jouw versie klopt ook niet helemaal @IK

0
Cornelius 14 december 2022 om 03:18

Jonas had kettingproblemen. Van Hooydonk stopt om te helpen met de ketting. Jonas begrijpt het verkeerd, en pakt (in paniek) de fiets van Van Hooydonk. Andere ploegmaats zien al snel dat ‘Eitri’ onmogelijk verder kan met het ‘werktuig’ van ‘Magni’, wat leidt tot de komische fietsendans.

0
Baukema Tomoulin 13 december 2022 om 10:41

Nouja, als je alles zo opsomt was TJV wel echt de beste ploeg van 2022. Kooij en Bouwman (net als de van Dijke’s) zijn de Nederlanders die het mooie weer maken. De Belgen + Vingegaard en Roglic zijn wel hors categorie bij TJV.

0
Romāns Vainšteins 13 december 2022 om 11:12

Hoogste cijfer wel verdiend van allemaal : 8,7

0
Mystery Rider 13 december 2022 om 08:44

Schitterend jaar voor TJV en welverdiend met voorsprong het beste team van het jaar !

De aankoop strategie heeft geweldig uitgepakt en uiteindelijk had het zelfs nog beter kunnen zijn in 2022 – Covid Wout, zware val Benoot en zoals altijd Roglic die er regelmatig bij gaat liggen, had eerlijk gezegd ook wat meer verwacht van Dennis en dan was er natuurlijk nog het verhaal Dumoulin!

Kooij die met een geweldig jaar zich op weg zet naar 1 van de beste sprinters en daarbij mooi de fakkel van Dylan kan overnemen in de toekomst als topsprinter!

Ik had gehoopt op een boerenjaar voor Wout, maar dat is er niet van gekomen en persoonlijk vrees ik dat het de komende jaren zowel voor Wout, MvdP en Flip moeilijk gaat worden om enorm veel te winnen in 1 jaar – de jongere generatie (Pogi, Rev, Ghirmay, De Lie…) zetten allemaal grote stappen en richting hun pijlen op dezelfde doelen!

-1
Groetjesaandevoetjes 13 december 2022 om 12:28

Tja, er is altijd een kans dat Van Aert minder wordt, maar hij liet dit jaar toch echt zien dat het één van de besten is. Er zijn bij velen twijfels of Flip nog op het niveau van vroeger kan komen. Ik verwacht dat Pogi Vlaanderen rijdt tot dat hij hem wint, maar afgelopen jaar met afwezigheid van Van Aert kon hij hem nog niet winnen. Rev verwacht ik toch echt in veel andere koersen dan Van Aert. Girmay (zonder h) is een toptalent, maar nog niet zo dominant als Van Aert op dit moment is. En De Lie zie ik toch echt als sprinter ipv klassieke renner.

Conclusie: ik verwacht dat Van Aert de komende 2 / 3 jaren nog zeker kans heeft om meerdere koersen in het voorjaar te winnen met de focus op Vlaanderen en Parijs Roubaix.

0
RLM 13 december 2022 om 15:47

Klassiekers is een 8. Jumbo reed zeer dominant, maar het moet gezegd worden: Omwille van omstandigheden hebben ze slechts 2 klassiekers gewonnen, wat toch een tegenvallend resultaat is voor een team dat zo dominant was. Vooral het ontbreken van een monument valt zwaar voor mij.

Giro is voor mij een 9. Ze zijn dan wel niet geslaagd in een klassement, maar 2 ritten, het bergklassement en ei zo na nog ritten voor Affini en Leemrijze, dan heb je een uitstekende Giro gereden.

Tour is een 10.

Vuelta is de moeilijkste. Roglic viel laat uit en daarom kon het team moeilijker draaien zoals het in de Giro gedaan heeft, al was Gesink er dicht bij. Alleen denk ik persoonlijk dat Evenepoel zijn voorsprong te groot was om nog te winnen, en ik betwijfel zelfs of hij Mas nog had gepakt. Gaan we natuurlijk niet weten, maar ik geef de Vuelta een 8. Als Roglic 3de was geworden ging dit cijfer nog omlaag want het is Roglic in de Vuelta, dan verwacht je meer. Dit maakt dat de Grote Rondes een 9 krijgen.

Overige koersen is een 9 voor mij. Dit is wat moeilijker in te schatten omwille van de hoeveelheid wedstrijden dat er meetellen maar als Jumbo meedeed moest je je bijna nooit afvragen of ze wel meededen, wat veel andere ploegen wel toonden (of juist niet).

-1
Geel Zwarte Bril 13 december 2022 om 08:02

Eigenlijk waren de voorjaarsklassiekers nog het slechtste van JV dit jaar en daar hebben ze ook elke wedstrijd super gereden. Enige jammere is dat ze geen klassieker gepakt hebben en dat Primoz zo’n pechjaar had (terwijl hij wel dauphine en parijs nice wint)

-2
Limal 13 december 2022 om 09:08

Nou, zonder Van Aert, Vingegaard, Roglic, Laporte, Bouwman en Kooij was het dit jaar toch maar magertjes… Ze verdienen als ploeg dus niet meer dan 1-5-1 :-p

4
Geel Zwarte Bril 13 december 2022 om 09:37

Totaal niet in context bij QS.

-2
Marcel de Gendt 13 december 2022 om 09:52

Ben het eens met de geelzwartebril.

Ook voor mij weegt het missen van de dikke vis door in het klassieke gedeelte. Door omstandigheden, maar toch. In de andere voorjaarskoersen waren ze vaak net zo dominant als QS in de beste jaren (nou ja, mapeitijd uitgezonderd).

Rondes gewoon een 10. Als je de tdf wint en domineert, dan is het al perfect. Daar doen een heel goede Giro van Bouwman en een iets mindere Vuelta (door Wright?) niets aan af.

En de rest is eigenlijk ook gewoon heel dik in orde. Veel prijzen gepakt in uiteeenlopende koersen, en met verschillende renners.

8-10-9 is mijn verdict.

0
Beer 13 december 2022 om 10:40

Je zou het glas ook half vol kunnen zien en een 9 geven voor wat ze wel presteerden in de klassiekers; zoals hun dominantie in Omloop & E3, en dat laatste puntje reserveren voor het wel binnen knikken van ook nog eens een monument. Want zoals je schrijft; ‘Door omstandigheden’. Enneeuh… ‘maar toch’; wat ‘maar toch’?

3
Marcel de Gendt 13 december 2022 om 11:47

Voor een ploeg als TJV en voor een renner als Van Aert maakt of kraakt het winnen van een monument een voor-en najaar. En dan ben ik misschien wel streng om dan “maar een 8” te geven voor de rest, maar met een monument erbij was het wel gewoon een 10.
Gelukkig zijn er weinig rubrieken zo subjectief als de jaarlijkse rapportcijfers. En kun je je opwinden over de 8 vs 9 voor het voorjaar, maar ik heb elders nog wat andere cijfers gezien.

-1
Wim Kruithof 13 december 2022 om 20:26
Quote:
8-10-9 is mijn verdict.

Exact ook mijn verdict, maar Beer’s reactie doet me bedenken dat 9-10-9 passender was geweest. Absoluut topjaar. Volgend jaar hoop ik heel erg op het roze van de Giro, maar die kans is met Evenepoel erg gering. En de Ronde / Roubaix uiteraard.

0
joeri 13 december 2022 om 08:38

6-5-6 vind ik correct.. teveel focus op buitenlanders

-8
Marik 13 december 2022 om 08:41

Je mag natuurlijk volledig je eigen criteria hanteren, dat is het mooie van deze site.

1
Lalsacien 13 december 2022 om 08:50

@joeri Dan snap ik nog niet dat je de grote rondes het laagste cijfer geeft met een uitstekende Bouwman tijdens de Giro.

8
Wheely 13 december 2022 om 10:38

Altied moar weer die buutnlanders!

8
Binda 14 december 2022 om 10:48

Ik heb ze op dezelfde manier beoordeeld als de andere buitenlandse teams. Dat wil inderdaad niet zeggen dat ik veel plezier aan Jumbo heb beleefd. Ineos en Alpecin hebben mij meer vreugde gegeven. Wel genoten van de ontwikkeling van Kooij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone