Ook geen Cees Bol op NK wielrennen

Ook geen Cees Bol op NK wielrennen

foto: Cor Vos

donderdag 23 juni 2022 om 17:02

Cees Bol zal vrijdagmiddag niet aan de start staan van het NK op de weg. De 26-jarige Zaandammer van Team DSM moest de Ronde van Zwitserland verlaten met corona en donderdag testte hij pas voor het eerst negatief. Dat is ook de hoofdreden waarom de sprinter niet naar de Tour de France gaat, waarvoor hij aanvankelijk wel op de rol stond.

“Ik heb een goede klap van mijn coronabesmetting gehad”, laat hij aan WielerFlits weten. “Het NK zal ik daardoor ook niet rijden”, baalt de renner van Team DSM, dat daardoor alleen Joris Nieuwenhuis en Martijn Tusveld aan het vertrek ziet verschijnen. Voor Thymen Arensman, Nils Eekhoff en Tim Naberman paste het NK op de weg niet in hun planning.

De Nederlandse ploeg kampte de laatste weken bovendien met veel zieken. Wat ook opvalt is dat van de acht renners die geselecteerd zijn voor de Tour de France, er vier ook al de Giro d’Italia reden. Romain Bardet gaf in de dertiende rit weliswaar op, maar Alberto Dainese, Chris Hamilton en Tusveld brachten de Italiaanse grote ronde wel tot een goed eind.

voor


Karig bezet deelnemersveld op NK
Naast Bol kwam schrapte Dylan Groenewegen het NK donderdag eveneens van zijn programma. Ook Mathieu van der PoelDylan van Baarle, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Wout Poels, Antwan Tolhoek, Danny van Poppel, Nils Eekhoff, Thymen Arensman, Ide Schelling, Tim Naberman, Jetse Bol en Alex Molenaar schitteren door afwezigheid.

De geblesseerden Koen Bouwman en Milan Vader reizen logischerwijs eveneens niet af naar Drenthe. Daartegenover staat wel de deelname van Bauke Mollema, die er voor het eerst in negen jaar weer bij is. Ook reed hij voor het eerst het NK tijdrijden, dat hij woensdagmiddag glorieus won.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Spurter 23 juni 2022 om 17:10

Dacht dat de hoofdreden dat ie niet naar de Tour gaat dat het weinig zin heeft elke keer die 18e plekken in de massasprints.

Cees kan beter een niveautje lager in de Pro Tour gaan rijden.

Scott Sunderland 23 juni 2022 om 19:32

Het lijkt me voor Bol zelf sportief gezien ook fijner om op een iets lager niveau te koersen. Een aardige PCT ploeg. Het moet erg frustrerend zijn om het telkens niet af te kunnen maken in de sprints. Dat gezegd hebbende heb ik de indruk dat hij wel gewaardeerd wordt en dat hij goed past in het regime bij DSM.

Spurter 23 juni 2022 om 19:51

Ja, nooit een wanklank of zo. Hij past er prima bij die ploeg. Enkel het niveau is wat te hoog gegrepen voor hem.

Oblomov 23 juni 2022 om 20:39

Zullen we eerst die 23 DSM-renners die minder scoren op de PCS Ranking dan Bol maar even een niveautje omlaag sturen? Of misschien maar beter de (minder goede) UCI ranking gebruiken, dan hoeven we de helft maar weg te sturen.

De obsessie die sommige figuren hier hebben met Cees Bol is ziekelijk.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone