Bauke Mollema wint NK tijdrijden bij debuut: “In rood-wit-blauw door Kopenhagen”

woensdag 22 juni 2022 om 20:02
Bauke Mollema wint NK tijdrijden bij debuut: “In rood-wit-blauw door Kopenhagen”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema heeft zijn debuut op het NK tijdrijden opgeluisterd met een overwinning, een gouden medaille en bijbehorende rood-wit-blauwe trui. Ook voor de ervaren klimmer van Trek-Segafredo was dat een verrassing. “Ik had niet verwacht dat dit mogelijk was. Op een medaille had ik stiekem gehoopt”, zei hij tegen het AD.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik weet niet of ik andere jaren had kunnen winnen”, lacht Mollema als het gaat over de voorbije edities die hij allemaal oversloeg. “Maar vandaag had ik een superdag. Alles liep perfect. Ik kon bijvoorbeeld heel goed aero blijven. Het was een mooi parcours, waar ik mijn krachten kwijt kon. Ik verras mezelf ook, want ik had niet verwacht dat dit mogelijk was. Op een medaille had ik stiekem gehoopt. Maar echt winnen en met halve minuut voorsprong, daar had ik nooit rekening mee gehouden.”

Mollema weet waarom hij meerdere tijdritkampioenschappen heeft laten lopen. “Mijn tijdritten liepen nooit geweldig. Ik heb een beetje een haat-liefde-verhouding. Vaak reed ik wat mindere tijdritten. En tegen echte specialisten ben ik nooit in de buurt, zoals Tom Dumoulin of Jos van Emden. Maar de laatste jaren liepen de tijdritten wel heel goed. Ik zat er al over na te denken en dit jaar kwam het ervan. Dat je dan meteen zo begint, is heel bijzonder”, vertelt hij.

Tour de France
De zege van Mollema betekent ook dat hij in de komende Tour de France twee keer het rood-wit-blauw mag aantrekken. “Ja, net vertelde mijn ploegleider dat ik in Kopenhagen in het rood-wit-blauw mag starten in de Tour. Ze mogen aan het werk bij de ploeg om snel een pak te maken”, grapt de Groninger. “Dat gaat heel mooi zijn. Het geeft wel een kick. Het is mij nooit gelukt om een NK te winnen, ook niet bij de jeugd.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

harryjohan71 22 juni 2022 om 20:07

Fantastisch dat Bauke in het rood wit blauw mag rijden. Schitterend dat hij hier zo blij mee is.

0
harryjohan71 22 juni 2022 om 20:08

2 van Trek op het podium. 2 sterke tijdrit van Hoole in korte tijd.

0
xistnc 22 juni 2022 om 20:18

En dan moet de ultieme racefiets nog komen!

0
Wheely 22 juni 2022 om 23:41

En twee keer goud met Shirin en Ellen bij de dames.

0
Romāns Vainšteins 22 juni 2022 om 20:34

Mooi geflikt van Bauke, kampioen in het zetten van zinnen.

0
Koers 22 juni 2022 om 20:35

Allememaggies, helemaal niet door dat het vandaag was en nu gewoon deze zege gemist. Toch maar weer een mooie zege van Bauke. Die weet ze her en der toch maar mooi te pakken. En samen met de ek en wk ttt gewoon z’n 3e zege in het tijdrijden (of hij moet nog meer gewonnen hebben).

Die jonge heeft gewoon de driekleur, de europese, de regenboog en de groene Vueltapuntentrui gewonnen. En mocht ook al eens daar rood dragen. Daar wist ik wel een plekje voor aan de muur te vinden.

0
Oblomov 22 juni 2022 om 21:09

Professioneel laten inlijsten die NK-, EK- en WK-truien. Hoef je jezelf over de inrichting van de gang de rest van je leven geen zorgen meer te maken. Heb je een schitterende triptiek hangen.

0
Sven.99 22 juni 2022 om 21:33

Bauke = Held

0
Dr. Freakowitz 22 juni 2022 om 22:25

Heerlijk ook hoe blij, bijna zoals een eerstejaars prof, hij is met die zege. Bauke vindt wielrennen gewoon leuk zeker als hij zoals nu lekker vrij kan koersen.

0
Patrick 23 juni 2022 om 00:11

Geweldig Bauke, wat een held! Geen gekkigheid en altijd strijd. En nu met de driekleur door Kopenhagen, geniet er van Bauke!!

0
Jean Dumas 23 juni 2022 om 09:24

Aërobullet Bauke.

0
Limal 23 juni 2022 om 09:29

Het lekker tegenstrijdige ‘Aërobeuker’ lijkt me meer bij zijn stijl te passen ;-)

0
Barry Batsbak 23 juni 2022 om 10:31

Kronkelbullet dan meer. Je hebt tijdrijders bij wie je een bidon op de rug kunt zetten zonder dat deze eraf valt tijdens het rijden. En je hebt Bauke. Niet dat het belangrijk is overigens, als het maar hard gaat.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone