Ide Schelling blijft kwakkelen met gezondheid: streep door NK wielrennen

dinsdag 21 juni 2022 om 12:13
Ide Schelling blijft kwakkelen met gezondheid: streep door NK wielrennen

foto: Cor Vos

Ide Schelling zal aankomende vrijdag niet deelnemen aan het NK wegwielrennen op en rond de VAM-berg. De renner van BORA-hansgrohe kwakkelt nog altijd met zijn gezondheid. “Patience is key… Gelukkig schijnt de zon en blijf ik lachen. We komen er wel weer!”, laat hij weten via Instagram.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De 24-jarige Schelling werd na de Tour of Norway (24-29 mei) voor de derde keer geveld door een fikse verkoudheid. Eerder dit jaar kreeg hij ook al af te rekenen met een coronabesmetting. De rasaanvaller reed na de Noorse wielerronde nog wel de Heistse Pijl, Brussels Cycling Classic, Ronde van Limburg en de GP Kanton Aargau, maar moest vervolgens weer gas terugnemen. “Ik was volledig uit de running, maar zit nu weer op de fiets.”

Schelling moest passen voor de Baloise Belgium Tour en is vrijdag ook niet van de partij op het NK wielrennen. “Dit is niet hoe ik me het had ingebeeld, maar het is wat het is. Dat het tot nu toe nog niet mijn jaar is, is een understatement.”

Schelling kwam voorlopig tot 25 koersdagen in 2022, maar heeft mede door zijn ziekteperikelen nog weinig indruk kunnen maken. Zijn beste uitslag noteerde hij in de Tour of Norway: de Nederlander eindigde er als 29ste in het eindklassement.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Quincy Adams (aka voorwiel) 21 juni 2022 om 13:26

Niet zijn jaar…

0
Txirrindularitza 21 juni 2022 om 15:35

Verdomme, wéér een Nederlander minder ;)

0
Jean Dumas 21 juni 2022 om 16:08

Is ook wel een zwaar programma als je conditie minder is (Heist, Brussels en Limburg achter elkaar).

0
chasse patat 21 juni 2022 om 17:25

Gevalletje langdurige gevolgen na een Corona-besmetting. Zo kan een virus je broodwinning in gevaar brengen. Ik gooi de stelling er toch weer even in…”Terecht dat er veel wordt getest en renners uit koers worden genomen ter bescherming”.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone