Dylan van Baarle in navolging van Mathieu van der Poel ook niet op NK wielrennen
foto: Cor Vos
Youri IJnsen vrijdag 10 juni 2022 om 12:45

Dylan van Baarle in navolging van Mathieu van der Poel ook niet op NK wielrennen

Dylan van Baarle komt dit jaar niet in actie op het Nederlands kampioenschap wielrennen, bevestigt hij aan WielerFlits. Dat geldt voor zowel de wegrit, als de tijdrit. De 30-jarige winnaar van Parijs-Roubaix woont in Monaco, waar hij zich voorbereidt op een deelname aan de Tour de France. Die start een week na het NK in Kopenhagen. De hoofdstad van Denemarken huisvest op vrijdag 1 juli het Grand Départ.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Om zich optimaal klaar te stomen voor de Ronde van Frankrijk, zit een heen-en-weertje naar Nederland er niet in voor de winnaar van WK-zilver in Leuven. De renner van INEOS Grenadiers veroverde in 2018 nog de nationale titel in het tijdrijden. Een jaar later werd Van Baarle op die discipline derde, vorig seizoen zag hij af van deelname. Het NK op de weg reed de klassiekerspecialist – die volgend jaar uitkomt voor Jumbo-Visma – voor het laatst in 2018. Een jaar eerder noteerde hij in ‘s-Heerenberg zijn beste prestatie op vijf deelnames: hij werd toen zevende.

Voor de organisatie van het NK valt op deze manier een tweede potentiële smaakmaker weg. Eerder gaf Mathieu van der Poel ook al zijn voorkeur aan om de nationale titelstrijd te laten voor wat ze is in zijn voorbereiding op de Tour de France. Naast die twee bevestigen ook onder meer Robert Gesink, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Wout Poels en Antwan Tolhoek niet van de partij te zullen zijn. Hun redenen lopen uiteen. Ook de geblesseerden Koen Bouwman en Milan Vader reizen logischerwijs niet af naar Drenthe.


Van Baarle in het rood-wit-blauw in de Dauphiné van 2019 – foto: Cor Vos

 
17 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2022
Jammer. Had m graag NK zien worden
10 juni 2022
Jammer, samen Matje de meest waardige kampioenen.
In vroegere tijden werden dergelijke landverraders van het WK verbannen maar nu het potentiële winnaars zijn zal dat vast net iets anders verlopen.
  10 juni 2022
  Vroeger maakte een wedstrijdje meer of minder ook niet uit want dan paste je de hoeveelheid verboden middelen ook gewoon aan.
  10 juni 2022
  Volgens mij was het toen met vdp dat van de regel werd afgestapt (als uitzondering?). Dus daar zal dit jaar weinig anders aan zijn denk ik. De regel bestaat niet meer of wordt gewoon niet meer gehanteerd.
10 juni 2022
En hij had nog wel gezellig met Bauke kunnen carpoolen...
10 juni 2022
Heel erg jammer dat de Nederlandse kampioenstrui blijkbaar niks meer voorstelt. De commerciele ploegen zijn ze ook liever kwijt dan rijk.
  10 juni 2022
  Als ik kijk naar de deelnemers zal de trui het beste en mooiste zijn voor Mollema of Taco denk ik. Nog een jaar om de schouders van een Roossen is zonde van de driekleur.
10 juni 2022
Ook bang voor Mollema natuurlijk. Logisch maar jammer
  10 juni 2022
  Die zie ik ook niet naar Drenthe komen
10 juni 2022
Dit is toch in elk land zo? Ze moeten die datum verleggen.
  10 juni 2022
  Redelijk wat landen ja. De grootste wielerlanden (Italie, Belgie, Frankrijk) hebben regels rond deelname aan NK als must voor WK's dus dan werkt het iets beter voor de grote kleppers op je nationaal kampioenschap. Zou ik in Nederland ook opteren.
10 juni 2022
Het is heel simpel uit te leggen. Vorig jaar reed Jumbo met 11 renners en de beste wielrenner van Nederland had slechts 2 ploegmaten. Ze gingen allemaal in het wiel van MVDP hangen en zo hadden ze hem in de houdgreep...oneerlijke strijd! Dylan heeft nog minder Nederlandse ploeggenoten en ziet de bui al hangen! Om een eerlijk NK op de weg te krijgen, zou er een quotum moeten komen van renners per ploeg! Vorig jaar won een "knecht" het kampioenschap en dat was de enige wedstrijd die hij de afgelopen jaren won. Dus niet echt de beste wielrenner van ons land! Ook dit jaar wint er geen andere renner het NK dan een renner van Jumbo....Dylan heeft gelijk, die heeft vorig jaar ook uitvoerig bekeken en zal het wijselijk niet beamen wat ik zeg!
10 juni 2022
Ik vind het vooral jammer voor de organisatie steken er hoop tijd in en geld dan is het toch beetje slap van de toppers om nietvte komen
  10 juni 2022
  Heeft niets met slapheid van de toppers te maken, maar met de opzet van het NK. Als je in een ploeg rijdt met weinig Nederlanders dan is het ondoenlijk om van 11 Jumbo renners te winnen, als je het een beetje volgt dan heb je dat verleden jaar kunnen aanschouwen. Als MVDP of Dylan 2 ploegmaten hebben, dan maak je geen schijn van kans....tegen 11 Jumbo s dus waarom meedoen en jezelf in de vernieling rijden als 2 weken later de Tour begint? De NK zou eerlijker zijn als er een quotum kwam, 5 of 6 per ploeg.
10 juni 2022
Het zal toch altijd een aparte wedstrijd blijven, en zoals altijd bepalen de (aanwezige) renners de wedstrijd. En die hoeft per definitie niet saai te worden. Iedere renner ook een Van Baarle zou 'm vast wel eens willen winnen, maar het komt zo vlak voor de Tour gewoon slecht uit. Voorgestelde maatregelen, "dan geen WK" of "een beperkt aantal renners per ploeg" slaan nergens op. Het NK is in principe in individuele wegstrijd waarin elke renner met een contract kans moet maken om te winnen.
10 juni 2022
Zonde voor het deelnemersveld, maar lijktw vooral vanwege deelname aan Zwitserland te zijn dat niet meedoet. NK tijdrijden en weg had anders prima gepast. Had die zelfs nog paar dagen in omgeving van zijn vakantiehuis kunnen trainen en per fiets vanuit Emmen naar Kopenhagen

Reacties zijn gesloten.