EF Education First met twee Nederlanders naar Milaan-San Remo

vrijdag 22 maart 2019 om 09:42
EF Education First met twee Nederlanders naar Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Julius van den Berg zal zaterdag zijn debuut maken in Milaan-San Remo. De 22-jarige renner uit Purmerend maakt onderdeel uit van de selectie van EF Education First. De Amerikaanse WorldTour-ploeg rekent daarnaast op nog een Nederlander: Sebastian Langeveld.

De 22-jarige Van den Berg is bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij EF Education First. De beloftevolle renner reed dit jaar al de Ster van Bessèges, de Tour de la Provence én de UAE Tour. Van den Berg heeft de ploegleiding blijkbaar voldoende weten te overtuigen.

Hetzelfde geldt voor de twaalf jaar oudere Langeveld. De klassiekerrenner presteert dit seizoen vooral goed tegen de klok. Zo werd hij tweede in de individuele tijdrit van de Tour de la Provence en reed hij top-10 in de chrono’s van de Ster van Bessèges én Tirreno-Adriatico.

Alberto Bettiol is een renner om in de gaten te houden – foto: Cor Vos

Man in vorm Bettiol 
Langeveld maakte daarnaast een sterke indruk in Kuurne-Brussel-Kuurne. De vraag is echter of de Nederlander voor eigen kans mag gaan. EF Education First start namelijk met man in vorm Alberto Bettiol. De 25-jarige puncheur reed een bijzonder sterke Tirreno-Adriatico. Vooral zijn tweede plaats in de slottijdrit baarde opzien.

De WorldTour-ploeg kan met Simon Clarke en Sacha Modolo nog twee renners uitspelen. De Australiër eindigde als achtste in zowel Strade Bianche als Tirreno-Adriatico. Sprinter Modolo wist dit seizoen nog niet te overtuigen, maar eindigde in 2010 wél als vierde in Milaan-San Remo. Verder rekent EF Education First op de rappe Daniel McLay en Lawson Craddock.

Selectie flag-us EF Education First voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-nl Julius van den Berg
flag-it Alberto Bettiol
flag-au Simon Clarke
flag-us Lawson Craddock
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-gb Daniel McLay
flag-it Sacha Modolo


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Milaan-San Remo met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolledriesoldebroek 22 maart 2019 om 09:58

Mooi ploegje dit seizoen met veel renners die punten pakken! Met een gunstig koersverloop toch een paar ijzers in het vuur morgen met bettiol, clarke en langeveld, steken allemaal in goede vorm.

0
Jori 22 maart 2019 om 10:03

tegenhanger van Sunweb qua selectie, beetje samengeraapt zooitje waar iedereen wel top 20 kan halen

0
xistnc 22 maart 2019 om 10:10

Edit: Het klopt gewoon. Zijn eerste volledige seizoen

0
Elvs 22 maart 2019 om 10:27

Zijn eerste volledige seizoen dan.

0
Jungle Man 22 maart 2019 om 11:23

Langeveld zal wel weer de beste Nederlander in de uitslag worden, verwacht ik zo.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone