Trentin voert Mitchelton-Scott aan in Milaan-San Remo

dinsdag 19 maart 2019 om 13:05
Trentin voert Mitchelton-Scott aan in Milaan-San Remo

Matteo Trentin mocht dit jaar al drie keer juichen - Foto: Cor Vos

Matteo Trentin wordt door Mitchelton-Scott naar voren geschoven als kopman in Milaan-San Remo. Dat maakte de Australische WorldTour-formatie vandaag kenbaar toen de ploeg haar selectie voor La Primavera openbaarde.

De regerend Europees kampioen kwam in het bijna 300 kilometer lange voorjaarsmonument tot dusver nog niet verder dan een tiende plaats in 2016. Maar nu Trentin al drie zeges op zak heeft durft hij met vertrouwen naar komende zaterdag te kijken: “Ik kom in veel betere vorm aan de start van Milaan-San Remo dan vorig seizoen. Ook de aanloop naar de wedstrijd verliep soepeler. Ik heb mijn huiswerk gedaan voor zaterdag, we gaan het zien.”

“Matteo is onze man”, bevestigt ploegleider Matt White, die in het verleden Simon Gerrans al namens de formatie naar de overwinning in de straten van San Remo zag rijden. “Hij is in goeden doen en hij heeft dit seizoen al een paar keer kunnen winnen. Hij is een trotse Italiaan en het is een klassieker waarvan hij weet dat hij de kwaliteiten heeft om ‘m te winnen.”

Daryl Impey maakt in Milaan-San Remo zijn rentree in het peloton na een succesvol verlopen voorseizoen. Eerder dit jaar won hij al de Zuid-Afrikaanse kampioenschappen en de Tour Down Under.

Selectie Mitchelton-Scott voor Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Edoardo Affini
flag-au Michael Hepburn
flag-za Daryl Impey
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-si Luka Mezgec
flag-au Robert Stannard
flag-it Matteo Trentin

Dit artikel delen:

3 Reacties

Etika 19 maart 2019 om 13:13

Dat zal een verhaaltje worden van net niet. Net niet mee op de Poggio of net niet snel genoeg aan de meet. Trentin kan hier een goede uitslag rijden maar winnen ? Nee, ik meen van niet.

0
Mwielerfan 19 maart 2019 om 13:21

Goss kon winnen, ciolek kon winnen, gerrans kon winnen. Trentin is na 300km op een goede dag wel even snel als alaphilippe als die geen goede dag heeft. Een ploegmaat die goed lanceert kan dan ook nog het verschil maken, zoals paolini bij Kristoff.

0
Covadonga 19 maart 2019 om 20:22

Alaphilippe reed een slechte tijdrit vandaag. Misschien een voorbode?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone