BORA-hansgrohe trekt met Sagan en Bennett naar Milaan-San Remo

woensdag 20 maart 2019 om 09:19
BORA-hansgrohe trekt met Sagan en Bennett naar Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Hou maar rekening met BORA-hansgrohe tijdens Milaan-San Remo. De Duitse ploeg start namelijk met een ijzersterke selectie, aangevoerd door Peter Sagan en Sam Bennett. Die laatste liet in Parijs-Nice zien in bloedvorm te zijn.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Het is de vraag of de 28-jarige Bennett kan schitteren in Milaan-San Remo, aangezien de Ier nog nooit een ereplaats wist te versieren in La Primavera. Sterker nog: zijn beste resultaat is een 66e plaats. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat Bennett de voorbije edities in dienst reed van ploeggenoot Sagan.

Maar dat Bennett in topvorm is, daar kan geen misverstand over bestaan. De sterke spurter begon het seizoen al uitstekend met overwinningen in de Vuelta a San Juan én de UAE Tour. In Parijs-Nice maakte hij pas echt indruk met zeges in Yzeure en Brignoles.

Sam Bennett is in bloedvorm – foto: Cor Vos

Peter Sagan 
Maar BORA-hansgrohe rekent niet alleen op Bennett, aangezien ook Peter Sagan aan het vertrek staat. De Slowaak eindigde in 2013 én 2017 als tweede in Milaan-San Remo, terwijl hij vorig jaar nog als zesde finishte. Sagan liet eerder weten graag te willen winnen op de Via Roma. “Het blijft een speciale wedstrijd.”

De drievoudig wereldkampioen kende door ziekte echter geen ideale voorbereiding op La Primavera, maar hij gaf tijdens Tirreno-Adriatico aan zich steeds beter te voelen. Zijn ploeg rekent verder op Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Jempy Drucker, Oscar Gatto én Daniel Oss.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-it Milaan-Sam Remo (23 maart)
flag-ie Sam Bennett
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-lu Jempy Drucker
flag-it Oscar Gatto
flag-it Daniel Oss
flag-sk Peter Sagan

Overige selecties flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-fr Direct Energie
flag-nl Jumbo-Visma
flag-au Mitchelton-Scott
flag-us Trek-Segafredo

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chris Van Uden 20 maart 2019 om 09:21

Sterke ploeg! Ik heb er weer zin in om zaterdag te gaan kijken!

0
Groningen 20 maart 2019 om 09:46

Benieuwd wie ze uitspelen. Sagan anticiperen op de klimmetjes en Bennett aanhaken en wachten/hopen op een massasprint?

0
Jori 20 maart 2019 om 09:51

Sagan zal Poggio wel weer proberen (had vorig jaar de benen niet om met Nibali mee te gaan) en mocht het tot sprint uitdraaien, vindt Sagan altijd zijn eigen weg. Ploeg zal dan dus vooral Bennett (als hij er nog goed bijzit, lange afstand en tot slot best zware klim) zo goed mogelijk willen piloteren, terwijl bijv. een Bodnar voor op peloton zoveel mogelijk snelheid maakt

0
Stenalic 20 maart 2019 om 10:24

Drucker ook niet volledig kansloos. Sterke ploeg hoor.

0
Random wielerliefhebber. 20 maart 2019 om 10:39

Drucker is binnen deze ploeg een van de eerste die kopwerk moet gaan doen. Duidelijke kopmannen met Sagan en Bennett

0
Stenalic 20 maart 2019 om 14:17

Uiteraard. Wilde ermee zeggen dat Bora een hele sterke ploeg is die veel mannen heeft voor verschillende scenario's. Gatto is ook wel een snelle finisher btw. Maar goed, kleine kans dat hij of Drucker in een lange vlucht zit die het haalt tot de meet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone