CCC mikt op Van Avermaet in Milaan-San Remo

donderdag 21 maart 2019 om 14:11
CCC mikt op Van Avermaet in Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet won in zijn carrière al grote klassiekers als Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Omloop Het Nieuwsblad. De Olympisch kampioen wist echter nog nooit te zegevieren in Milaan-San Remo. Zaterdag waagt de 33-jarige Belg een nieuwe poging.

Van Avermaet finishte al twee keer in de top-10 van Milaan-San Remo, maar winnen deed hij dus nog nooit op de Via Roma. “Het is niet moeilijk om Milaan-San Remo uit te rijden, maar het is wel bijzonder lastig om de wedstrijd te winnen”, stelt de kopman van CCC in een perscommuniqué.

“Ik weet dat ik een goede prestatie kan neerzetten, vooral na een zware koers. Ik kan dan op het einde nog rekenen op een goede sprint”, aldus Van Avermaet, die een goede Tirreno-Adriatico achter de rug heeft. “Ik voelde me heel erg goed in Tirreno. Het was echt dé perfecte voorbereiding op Milaan-San Remo.”

Overige geselecteerden 
Het Poolse CCC rekent verder op Alessandro De Marchi, Michael Schär, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck en Lukasz Wiśniowski. “Greg is onze absolute kopman, maar we moeten ook snel kunnen schakelen”, is ploegleider Fabio Baldato van mening. “De Marchi was bijvoorbeeld erg sterk in Parijs-Nice.”

Selectie flag-pl CCC voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-it Alessandro De Marchi
flag-ch Michael Schär
flag-pl Łukasz Wiśniowski


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Milaan-San Remo met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kleomantre 21 maart 2019 om 16:22

Zie het niet gebeuren.

Zelfs in een kleinere groep zit er vaak een (betere) sprinter bij en op een Poggio zijn er wel een paar lui die daar beter overheen kunnen knallen. Een mooie ereplaats, onderkant top 10 geef ik ‘m.

0
Mwielerfan 21 maart 2019 om 22:05

Welke sprinter dan? Alaphilippe in vorm misschien, Sagan lijkt niet zo goed dit jaar. Maar alaphilippe wint echt niet elke keer van gva.
En bij een groep van 10 oid zitten gaviria en Kristoff, degenkolb, Ewan demare echt niet per se bij hoor.
Met de rugwind is het best kans op rond de 10 man, ik kan me al de edities met Goss en ciolek en Kristoff herinneren dat het ongeveer dat was. De afgelopen 10 jaar ook nog iig de edities met met gerrans en kwiatkowski met 3 man, enige kans dat gva daar bij zit als ie top is.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone