Deelnemersveld Milaan-San Remo krijgt vorm

vrijdag 22 maart 2019 om 09:15
Deelnemersveld Milaan-San Remo krijgt vorm

foto: Cor Vos

Katusha-Alpecin, Bardiani-CSF en Israel Cycling Academy zijn klaar om naar Italië af te reizen. Deze ploegen rekenen vooral op vrijbuiters in de aankomende Milaan-San Remo, al heeft Israel Cycling Academy met Davide Cimolai wellicht een outsider in huis.

Katusha-Alpecin start met Battaglin

Katusha-Alpecin start zaterdag niet met een absolute kopman. Toch zal de Zwitserse ploeg hopen op een uitschieter van Enrico Battaglin. De 29-jarige klimsprinter wist dit seizoen nog niet te overtuigen, maar heeft de kwaliteiten om te verrassen in Milaan-San Remo.

Battaglin krijgt steun van José Gonçalves, Marco Haller, Reto Hollenstein, Vyacheslav Kuznetsov, Mads Würtz Schmidt en de sterke Duitser Nils Politt.

Selectie flag-ch Katusha-Alpecin voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Enrico Battaglin
flag-pt José Gonçalves
flag-at Marco Haller
flag-ch Reto Hollenstein
flag-ru Vyacheslav Kuznetsov
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-de Nils Politt


Bardiani-CSF met team vol vrijbuiters

Bardiani-CSF zal het moeten hebben van de aanval. Zoveel is zeker na het bekijken van de selectie. De ProContinentale ploeg rekent op Vincenzo Albanese, Giovanni Carboni, Mirco Maestri, Umberto Orsini, Alessandro Pessot, Lorenzo Rota en Alessandro Tonelli.

Maestri won onlangs nog het puntenklassement in Tirreno-Adriatico. De Italiaanse formatie rekent niet op sprinters Andrea Guardini en Paolo Simion.

Selectie flag-it Bardiani-CSF voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Vincenzo Albanese
flag-it Giovanni Carboni
flag-it Mirco Maestri
flag-it Umberto Orsini
flag-it Alessandro Pessot
flag-it Lorenzo Rota
flag-it Alessandro Tonelli


Israel Cycling Academy rekent op Cimolai

Israel Cycling Academy moet het normaal ook hebben van vrijbuiters, maar de ProContinentale formatie kan zaterdag wellicht gokken op een sprint met Davide Cimolai. De 29-jarige Italiaan is namelijk in vorm, getuige zijn optreden in Tirreno-Adriatico.

Cimolai eindigde in het spoor van Julian Alaphilippe als tweede in de laatste sprintetappe. De renner moet in staat zijn om de Cipressa en de Poggio te overleven, aangezien hij in 2015 nog als achtste finishte in La Primavera.

Sterke ploeg 
Israel Cycling Academy start sowieso met een sterke ploeg. Zo rekent men op nog twee sprinters: Tom Van Asbroeck en Kristian Sbaragli. Die eerste maakte eveneens een goede indruk in Tirreno-Adriatico. Verder zijn ook Matthias Brändle, Conor Dunne, Guy Sagiv en Krists Neilands geselecteerd. Neilands viel vorig jaar nog aan op de Poggio.

Selectie flag-il Israel Cycling Academy voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-at Matthias Brändle
flag-it Davide Cimolai
flag-ie Conor Dunne
flag-il Guy Sagiv
flag-lv Krists Neilands
flag-it Kristian Sbaragli


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Milaan-San Remo met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone