Direct Energie trekt met Terpstra naar Milaan-San Remo

zondag 17 maart 2019 om 12:00
Direct Energie trekt met Terpstra naar Milaan-San Remo

foto: ASO

Direct Energie heeft als eerste ploeg zijn selectie bekendgemaakt voor Milaan-San Remo. De Franse ProContinentale formatie rekent onder meer op Niki Terpstra. De Nederlander krijgt het gezelschap van sterke renners als Lilian Calmejane en Niccolò Bonifazio.

Terpstra won al meerdere grote voorjaarsklassiekers, maar in Milaan-San Remo wist hij nog nooit te schitteren. De vraag is of de 34-jarige kasseienvreter voor eigen rekening zal rijden. Met Bonifazio heeft Direct Energie namelijk de nummer vijf van 2015 in huis.

Meerdere pionnen 
De Italiaanse sprinter woont langs het parcours van La Primavera en is dan ook gebrand om komend weekend te scoren. De 25-jarige Bonifazio won in januari al drie etappes én het eindklassement in La Tropicale Amissa Bongo. Zijn werkgever rekent daarnaast nog op Lilian Calmejane.

De Franse aanvaller – die ook enkele kasseiklassiekers zal rijden – kan wellicht de aanval openen op de Poggio. Verder selecteert Direct Energie Jérôme Cousin, Fabien Grellier, Paul Ourselin en Anthony Turgis. De 110e editie van Milaan-San Remo wordt verreden op zaterdag 23 maart.

Selectie flag-fr Direct Energie voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Jérôme Cousin
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Paul Ourselin
flag-nl Niki Terpstra
flag-fr Anthony Turgis

Dit artikel delen:

8 Reacties

HSV 17 maart 2019 om 12:08

Zo uit het blote hoofd kan ik me noch een uitslag noch een deelname van Terpstra herinneren. Hij maakt zo wel een hoop km in voorbereiding op de grote Vlaamse koersen. Ben benieuwd naar zijn wel en wee. En ook zeer zeker naar Mathieu op de weg. Die koers in Drenthe vandaag waar zijn ploeg rijdt, was dat niet een leuk begin geweest?

0
Mathieu Moller 17 maart 2019 om 13:02

Terpstra heeft al zes keer meegedaan (van 2008 tot 2013 elk jaar), waarvan hij alleen die van 2013 niet uitreed. Zijn beste klassering is 38e. Verder werd hij 41e, 45e, 83e en 143e.

0
r525 17 maart 2019 om 12:52

Sterke opstelling. Turgis zou zomaar ook ver kunnen komen.

0
HSV 17 maart 2019 om 13:15

Turgis is ook een slimme renner trouwens. Die zou idd kunnen verrassen.
En dank @Mathieu. Leuk dat je deze info zou uit de mouw schudt. Terpstra is idd niet een man voor DNF. Dat blijkt uit deze lijst ook wel weer.

0
Viktrodriguez 17 maart 2019 om 14:14

De enige reden dat DE hier meedoet, is natuurlijk Bonifazio en niet Terpstra. Een local met een goed verleden qua resultaten. Onderstaande zou dan ook passender geweest zijn.

-De Franse ProContinentale formatie rekent onder meer op Niccolò Bonifazio. De Italiaan krijgt het gezelschap van sterke renners als Lilian Calmejane en Niki Terpstra.-

Verder is het niet vreemd dat Terpstra hier nooit echt gescoord heeft. Een combinatie van het nodige knechtenwerk en het toch wel ontbreken van die echte punch voor de Poggio en Cipressa, waarbij er ook teveel sterke sprinters in MSR aanwezig zijn. Die twee heuvels zijn wel een factor zwaarder dan het gemiddelde Vlaamse werk. Ik verwacht ook weer hier het nodige knechtenwerk.

0
ikbenprocycling 17 maart 2019 om 14:41

In theorie kun je Terpstra MSR zien winnen met een lange solo. Mits de teamtaktiek daarop wordt afgestemd. Als sprinters goed over de cipressa en poggio kunnen komen, moet Terpstra het ook kunnen.
Maar ik vrees dat het altijd theorie zal blijven.

0
Mwielerfan 17 maart 2019 om 16:33

Zoals pozzato of cancellara zou hij in theorie kunnen winnen. Maar dat is al een tijdje terug en hij moet bij de beste 5-6 zijn op de poggio

0
Sonsbach Allstars 20 maart 2019 om 14:14

Er zijn altijd wel momenten dat het even stil valt in een finale of dat het even onoverzichtelijk is. Gezien de neus van Terpstra voor dit soort momenten en gezien het parcours acht ik hem zeker niet kansloos. Maar ja, dat vind ik ook van 20+ renners met een goed eindschot.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone