UAE Emirates rekent op tandem Gaviria-Kristoff in Milaan-San Remo

woensdag 20 maart 2019 om 15:58
UAE Emirates rekent op tandem Gaviria-Kristoff in Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Fernando Gaviria en Alexander Kristoff zijn zaterdag bij UAE Emirates de aangewezen kopmannen in Milaan-San Remo. Voorts laat de WorldTour-ploeg Jasper Philipsen debuteren in La Primavera, die daarmee voor het eerst aan het vertrek staat van een wielermonument.

Gaviria en Kristoff moeten voor het mooie weer zorgen in Milaan-San Remo. Gaviria eindigde twee jaar geleden al eens als vijfde in de klassieker en zegevierde dit jaar al drie keer. Kristoff finishte de laatste zes jaar steevast in de top-10, met de winst in 2014 als hoogtepunt.

Philipsen verscheen vandaag aan de start voor zijn zevende wedstrijd sinds het begin van het seizoen, te weten Nokere Koerse. In de Santos Tour Down Under wist de Belg dit jaar al eens te winnen. Ook in de Ronde van de Algarve reed hij al naar een podiumplek.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-it Milaan-San Remo
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-co Fernando Gaviria
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-be Jasper Philipsen
flag-it Oliviero Troia
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

8 Reacties

Veloburto 20 maart 2019 om 16:06

Gaviria zwaar uit vorm. Ben bang dat het een Kittel-verhaal wordt.

0
Jori 20 maart 2019 om 16:11

ja wordt helemaal niks, Kristoff maar in de vroege vlucht en hopen dat Bystrom een ereplaatsje bij elkaar kan sprokkelen…. Als je dan toch al onzin aan het verkondigen bent, doe het dan wel goed he ;)

0
Veloburto 20 maart 2019 om 16:15

Hoezo onzin? Hij was toch uit vorm tijdens Tirreno? Verder zeg ik dat ik bang ben dat het een Kittel-verhaal wordt, niet dat dit sowieso gaat gebeuren. Maar laten we na zaterdag nog eens verder praten

0
Jori 20 maart 2019 om 17:50

Gaviria al 3x gewonnen, 2x 2e, 1x3e in dit seizoen, dus die sprint meer dan behoorlijk, Kittel vergelijking kan al de prullenbak in.

Tirreno wordt hij 1x 3e, na een slechte lead-out en ook een mindere keuze van Gaviria zelf qua pad. Laatste sprint had hij wat zware benen en besluit hij niet te sprinten om geen risico te nemen voor MSR. Aan de mensen vooraan te zien was het ook een zware koers, anders komen mannen als Alaphilippe en Cimolai niet bovendrijven bij een finish, hoe geweldig ook de lead-out van QS wel niet was.

0
KnightBiker 20 maart 2019 om 17:51

@ Veloburton – het wordt nooit een Kittel verhaal – Kittel kan dit soort koersen niet aan, Gaviria heeft het al bewezen. zelfs als hij er doorheen zakt nu heeft hij veel meer klasse buiten het sprinten om dan Kittel ooit gehad heeft.

0
lander luypaert 20 maart 2019 om 16:33

Nee echt niet kijk in tirreno was Viviani gewoon beter.. Kittel vorm wordt het ni ze.

0
Veloburto 20 maart 2019 om 17:13

Ja, Groenewegen was echt fantastisch in Tirreno……

0
Titaantje 21 maart 2019 om 01:34

Philipsen kan nog wel eens een toekomstig winnaar worden van MSR, maar het zal nu nog even te vroeg zijn.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone