Koerswijziging: Dylan Groenewegen toch in Milaan-San Remo én Gent-Wevelgem

maandag 18 maart 2019 om 10:20
Koerswijziging: Dylan Groenewegen toch in Milaan-San Remo én Gent-Wevelgem

foto: Cor Vos

Update

Van een ommekeer gesproken. Dylan Groenenwegen start zaterdag toch in Milaan-San Remo. De voorbije week liet hij nog weten pas volgend jaar zijn debuut in Milaan-San Remo te maken. Maar de ploegleiding van Jumbo-Visma wijzigde zijn programma en stuurt de Amsterdammer naar de Primavera, Brugge-De Panne én Gent-Wevelgem. 

Groenewegen schreeuwde het vorige week van de daken. Ook aan WielerFlits bevestigde de sprinter van Jumbo-Visma dat hij dit jaar nog niet van start gaat in Milaan-San Remo. Hetzelfde wat betreft Gent-Wevelgem. Maar na zijn sterke Parijs-Nice, waarin Groenewegen twee etappes won, sleutelt Jumbo-Visma dus aan het programma van zijn topsprinter. “Dylan kreeg de voorbije twee dagen rust”, vertelde ploegleider Nico Verhoeven aan Het Nieuwsblad. “Vanaf maandag (vandaag dus, red) moet hij opnieuw goed trainen.”

De sprinter gaat in Milaan-San Remo van start met als hoofddoel ervaring opdoen. “Dat is de reden dat ik start”, zegt Groenewegen in het communiqué van de ploeg. “Om mee te doen om de overwinning kom ik waarschijnlijk nog te kort. Met dit jaar de Tour én de Vuelta op mijn programma, hoop ik dat beetje extra kracht en inhoud op te doen om daar volgend jaar wel toe in staat te zijn.”

Dylan Groenewegen – foto: Cor Vos

Groenewegen, die vrijdag Parijs-Nice verliet, start in de Primavera (23 maart) en zal van de partij zijn in Brugge-De Panne (27 maart) en Gent-Wevelgem (31 maart).

Ronde van Catalonië
Tot het uitvallen van Roosen was Groenewegen voorzien in de Ronde van Catalonië. Daar focust Team Jumbo-Visma zich nu volledig op het algemeen klassement met Steven Kruijswijk. Die gaf in de Ruta del Sol met de derde plaats een sterke indruk. “Het hele team staat daar nu in zijn dienst”, verduidelijkt sportive director Merijn Zeeman.

“Nu deze situatie zich voordeed, hebben we alles nog eens op een rijtje gezet”, aldus Zeeman. “Uiteindelijk is dit het ideale plan-b. Het is nooit prettig om programma’s om te moeten gooien, maar hier kon iedereen zich heel goed in vinden. Catalonië zou voor Dylan een investering zijn, maar Milaan-Sanremo is dat ook. Het aantal sprintkansen in Catalonië is gering. Dylan rijdt ook Brugge-De Panne en kan daar wellicht een gooi doen naar de zege.”

Jumbo-Visma voor Milaan-San Remo
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Wout van Aert
flag-nl Jos van Emden
flag-us Neilson Powless
flag-no Amund Jansen

Dit artikel delen:

60 Reacties

RodyTur10 18 maart 2019 om 12:01

Goede beslissing en dapper om op zo’n korte termijn het programma aan te passen.

0
Viktrodriguez 18 maart 2019 om 14:09

Nou, ik vond het anders meer dapper Groenewegen naar Catalonië te willen sturen met zijn gebrekkige klimmersbenen, waarbij hij hooguit in de eerste etappe had gescoord.

0
vlek 18 maart 2019 om 14:12

Etappe vijf en zes zijn nog een stuk eenvoudiger dan de eerste rit. Het parcours van Catalonië is dit jaar niet zo zwaar.

0
Jean Dumas 18 maart 2019 om 14:18

Denk dat de Cipressa er nog teveel aan is, maar wie weet.

0
Alexander 18 maart 2019 om 15:31

Ik vind het een ontzettend logische stap. Hij reed in de waaieretappes gewoon uitstekend. De Poggio en Cipressa zijn in een profpeleton echt geen heuvel te noemen, maar eerder vals plat. Die mannen rijden daar met 600watt omhoog en komen nog niet weg, want in het wiel rijden mensen met 500watt of minder erachter aan. Dylan zou dit in mijn ogen dus echt wel aan moeten kunnen met de kanttekening van de afstand. Gewoon goede keuze, zeker op basis van de inhoud die Dylan in PN getoond.

0
Rad 18 maart 2019 om 15:33

Beter rijdt hij ook de Scheldeprijs :D

0
LucasR 19 maart 2019 om 10:17

Dat wordt lastig aangezien heel Jumbo daar niet start. ;-)

0
Romāns Vainšteins 18 maart 2019 om 18:34

Ik vind het sportief gezien een prima zet om hem nog wat eendaagsen te laten rijden van statuur ongeacht of hij daarin gerede kans maakt of ze uitrijdt. Zie hem in zowel MSR als GW geen hoofdrol vertolken maar zeker goed om deze koersen ieder jaar te doen mocht hij ooit nog eens zo goed en klassiek worden om ze echt vd winst te kunnen aanvangen.

En wees eerlijk > Catalonie geeft nagenoeg niemand een moer om of ie daar nou 2 etappes pakt of niet. Hier wel, verder niet.

0
Bikeage 18 maart 2019 om 22:32

Cav won hem ook bij zijn eerste deelname. Just sayin’.

0
LucasR 19 maart 2019 om 10:16

Haha, waarheid als een koe, Strijk!

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone