Cavendish ontbreekt in Milaan-San Remo, Slagter wel van de partij
Mark Cavendish - Foto: Cor Vos
donderdag 21 maart 2019 om 10:32

Cavendish ontbreekt in Milaan-San Remo, Slagter wel van de partij

Voor het eerst sinds 2009 zal Mark Cavendish niet aan het vertrek verschijnen van Milaan-San Remo. Dat blijkt uit de selectie van Dimension Data voor de lenteklassieker. Ook de Edvald Boasson Hagen ontbreekt in de equipe, die zaterdag vooral rekent op de snelle sprintbenen van Giacomo Nizzolo. Ook Tom-Jelte Slagter mag starten namens de formatie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Het ontbreken van Cavendish komt niet als donderslag bij heldere hemel. The Manx Missile is dankzij vier zware valpartijen de afgelopen jaren en het Epstein-Barr Virus het hele jaar al niet in goeden doen. Tijdens Parijs-Nice werd dit nogmaals duidelijk. Hij stapte af tijdens de tweede etappe.

Samen met performance manager Rolf Aldag werd nog gekeken hoe Cavendish nog kon worden klaargestoomd voor de klassieker, maar de 33-jarige sprinter is niet fit genoeg bevonden. Sinds 2009 – toen Cav Milaan-San Remo bij zijn eerste deelname direct wist te winnen – was hij elk jaar van de partij, maar aan deze streak komt dus een einde.

In plaats van Cavendish schuift Dimension Data Giacomo Nizzolo naar voren als kopman. “Het is geen zware race als je kijkt naar het profiel, maar na 290 kilometer voelt elke kleine heuvel als een grote beklimming. Ik probeer om onderweg zo min mogelijk energie te verspillen om klaar te zijn voor de slotfase”, zegt de Italiaan, die voorlopig nog niet verder kwam dan een 42ste plek in San Remo. De 30-jarige Italiaan won dit jaar al de sprint in de slotetappe van de Ronde van Oman.

Boasson Hagen zal eveneens niet aan het vertrek verschijnen. De sterke Noor wordt gespaard om nog wat van ziekte te herstellen voor het Vlaamse voorjaarswerk voor hem begint tijdens de E3 BinckBank Classic. Dit is tevens de reden waarom Michael Valgren niet in Milaan aan de start verschijnt.

Tom-Jelte Slagter is de enige Nederlander in de selectie. De Groningse puncheur zal voor de vierde keer Milaan-San Remo betwisten.

Selectie flag-za Dimension Data voor flag-nl Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-cz Roman Kreuziger
flag-gb Steve Cummings
flag-it Enrico Gasparotto
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-at Bernard Eisel

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2019 10:37
Valgren had in deze selectie zeker niet misstaan..
    21 maart 2019 12:46
    Idd, mijn gedachte.. maar misschien nog steeds niet helemaal fit en een wedstrijd sparen richting de keienklassiekers?
    21 maart 2019 13:43
    Het bericht had gewoon beter over het ontbreken van Valgren of EBH kunnen gaan.
21 maart 2019 10:46
O Top, Slagter gaat van de partij zijn. Ik noteer even een herinnering om hem zaterdagavond in de uitslag op te zoeken.
21 maart 2019 10:56
Waaraan heeft Slagter het te danken dat hij nog steeds puncheur wordt genoemd? Wel opmerkelijk dat hij met z'n 29 jaar de jongste in de DD-selectie is. Het gemiddelde ligt ver boven de 30. Ervaring genoeg in ieder geval, maar daarmee zullen ze het zaterdag niet redden.
21 maart 2019 11:07
Grappig dat er een heel artikel wordt gewijd aan een (ex-)renner die als vanzelfsprekend niet ging starten en er over de beoogde kopman voor deze klassieker enkel dit te lezen valt: "Ook Edvald Boasson Hagen ontbreekt in de equipe".

Er wordt zelfs niet eens meegegeven wat de reden is van het niet starten van EBH, namelijk ziekte.
    21 maart 2019 14:47
    Inderdaad lijkt wel nos artikel zonder enige kennis van zaken
21 maart 2019 11:40
Waarom altijd kritiek op Slagter. Voor 99% van het pak is winnen uitermate moeilijk. Laat staan veelvuldig winnen. Slagter heeft een paar mooie uitslagen gereden en heeft daarmee de verwachtingen van sommigen bijgesteld blijkbaar. Voor de rest zie ik vooral een uitstekende prof met ambitie en blijkbaar draagvlak binnen zijn team.
    21 maart 2019 13:48
    Omdat hij een paar jaar geleden wel dingen won en nu al een hele poos niks meer. Hij komt niet eens in de buurt.
    Dus ergens gaat iets mis, maar ondertussen blijven ze em wel als kopman blijven uitspelen...
    21 maart 2019 14:19
    Vooral ook omdat hij met veel ambitie toentertijd bij blanco wegging om nog beter te worden nadat hij de Tour down Under won. Er werd zelfs over een tweede Purito gesproken...
    21 maart 2019 14:48
    Omdat ie begin carrière won en nu zga nooit in de buurt komt
21 maart 2019 13:19
Rondje van Turkije over paar weken lijkt me prima koersje voor Cavendish om weer wat zelfvertrouwen op te doen. Lekker warm, alle etappes < 200km en niet gehele sprinttop aanwezig. Als hij daar geen goede uitslagen kan rijden dan vrees ik voor dit seizoen.( rest vd carriere )
21 maart 2019 13:30
Beste redactie:
'... maar aan deze streak komt dus een einde.'
Is dit serieus?
Ten eerste mag van een Nederlandse website die bedoeld is voor de Nederlandse markt worden verwacht dat er gepubliceerd wordt in de Nederlandse taal. Dat betekent in dit geval dus dat er gebruik kan worden gemaakt van het woord 'reeks'. Daar is niets mis mee en voor een ieder te begrijpen.
Ten tweede mogen jullie ook eens de betekenis van het woord 'streak' nakijken in de diverse woordenboeken. Nergens zal het worden vertaald als 'reeks'. Een woord uit het Engels gebruiken zal vast heel erg hip zijn onder de millennialen, maar gebruik dan in ieder geval een woord dat de lading dekt. In dit geval ziet het er gewoon heel erg dom uit.
    21 maart 2019 13:47
    Zo. Nu eerst een Bavaria
    21 maart 2019 13:52
    http://m.interglot.com/en/nl/streak
    21 maart 2019 14:50
    Milenialen is geen correct nl. Beter correct Engels dan incorrect nl zou ik zeggen
    21 maart 2019 14:58
    Mijn excuses Mwielerfan, maar er ontbreekt inderdaad één l in jouw antwoord.
    Hierbij de verbeterde versie: millenialen.
21 maart 2019 13:47
@fustviking goed om te horen dat je het oneens bent met je eigen vertaling.
Verder vond ik het stuk goed te begrijpen.

Zonde dat Boasson Hagen ziek is, maar ik zie zowel hij als Valgren liever in topvorm in RVV dan dat ze hier meedoen.
21 maart 2019 14:11
Slagter is toch wel erg onzichtbaar de laatste jaren hoor. De verwachtingen waren te hoog gespannen, zeker waar. Maar hij liet toch aardige dingen zien in de eerste paar jaren. Ik vraag me af of hij volgend jaar nog WT rijdt. Ik vind hem een potentiële "Roompotter".
    21 maart 2019 14:25
    Hij is eigenlijk nog maar 30 jaar en zou met zijn capaciteiten toch eens goede uitslagen moeten kunnen rijden in de heuvelklassiekers. Ik hoop dat hij nog wat kan opsteken van een Gasparotto die op vrij late leeftijd de Amstel won.
    21 maart 2019 14:52
    Maar wel al eens podium had daarvoor en die muur in tirreno gewonnen had.
    Slagter lijkt niet zo lang mee te gaan, boven 200km
    21 maart 2019 16:08
    @Mwielerfan dan is de Waalse Pijl nog steeds een mooie koers voor een topklassering
21 maart 2019 14:38
Hopen dat Gaspa weer gaat verrassen in de eendagswedstrijden dit seizoen

Reacties zijn gesloten.