Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2019

Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2019

foto: Cor Vos

zondag 7 april 2019 om 07:00

Zondag 7 april komt het Vlaamse voorjaar tot een climax met de 103de editie van de Ronde van Vlaanderen. Op een kenmerkende route vol kronkelende polderwegen en venijnige met kasseien geplaveide hellingen wordt er een opvolger gezocht voor Niki Terpstra, die vorig jaar naar de overwinning soleerde. Gaat de zege opnieuw naar Deceuninck-Quick Step? We blikken vooruit met een uitgebreide voorbeschouwing.

Wie wint de Ronde van Vlaanderen 2019?

Historie

‘Heeren vertrekt’
Met die door oprichter Karel van Wijnendaele uitgesproken woorden begon op zondag 23 mei 1913 de allereerste Ronde van Vlaanderen. De wedstrijd gold aanvankelijk als publiciteitsstunt voor de nieuwe krant Sportwereld. Op de Koornmarkt in Gent vertrok een peloton van 37 renners aan een tocht, waar 324 kilometer over slechte steenwegen later slechts 16 renners de aankomst zouden halen. Paul Deman kroonde zich op de wielerbaan in Mariakerke na 12 uur koers en een gemiddelde van net geen 27 km/u tot eerste winnaar. Het zou de geboorte zijn van een wedstrijd die zou uitgroeien tot een van de monumenten op de wielerkalender.

Door de jaren heen veranderde ‘De Ronde’ regelmatig van gedaante, al bleef een tocht door West- en met name Oost-Vlaanderen de basis. De route voerde tijdens de eerste uitgaven nog niet over de kenmerkende kronkelende plattelandswegen zoals we die nu kennen, maar over de steenwegen tussen de grote steden. Vaak in erbarmelijke staat. Ook de finale heuvelzone werd pas later ingevoerd. Tot in de jaren vijftig zaten er in het parcours maar enkele hellingen. De Kwaremont, de Kruisberg en de Edelare lagen op ruime aankomst van de finish. De selectie vond met name plaats op kasseistroken in de finale.

Jan Raas en Fransesco Moser op de Muur van Geraardsbergen – foto: Cor Vos

Door de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de nodige kasseien en werden deze vervangen door beton of asfalt. Het zorgde ervoor dat de organisatoren nieuwe wegen in het binnenland opzochten. Het zwaartepunt verschoof naar de Vlaamse Ardennen. In 1950 werd de Muur van Geraardsbergen geïntroduceerd, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Na enkele edities liet men de smalle en steile doortocht vanwege het gevaar links liggen. Er werd regelmatig gekozen voor een beklimming van de nabij gelegen Kloosterstraat, tot de beklimming in 1970 definitief terugkeerde. Het zou uitgroeien tot een belangrijke passage waar vaak beslist werd over winst en verlies. De daaropvolgende jaren werden ook de Oude Kwaremont (1974) en de Koppenberg (1976) geïntroduceerd.

De wedstrijd maakte van coureurs als Briek Schotte (die maar liefst 20 keer deelnam), Rik Van Steenbergen, Roger De Vlaeminck, Edwig Van Hooydonck en Johan Museeuw tot de verbeelding sprekende Vlaamse wielerhelden en leverde tal van memorabele momenten op. De oudere wielerfan zal zich wellicht het duel tussen Eddy Merckx en Frans Verbeeck (“Fred jong, hij rijdt vijf kilometer te rap voor ons”) in 1975 herinneren, of de omstreden fietswissel en diskwalificatie van Freddy Maertens in 1977. In de jaren ’80 spraken de apocalyptische editie met Eric Vanderaerden in 1985 en de tranen van Van Hooydonck in 1989 tot de verbeelding. Museeuw verdiende in de jaren ’90 met drie overwinningen de bijnaam ‘De Leeuw van Vlaanderen’. Deze eeuw kroonde Tom Boonen zich tot nieuwe Vlaamse wielerheld, al werd hij in een veelbesproken Ronde van 2010 op de Muur van Geraardsbergen gevoelig geklopt door Fabian Cancellara. De twee staan in een illuster rijtje van zes renners die de Ronde drie keer wisten te winnen. Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman en Museeuw gingen hen voor.

Laatste tien winnaars Ronde van Vlaanderen
2009: flag-be Stijn Devolder
2010: flag-ch Fabian Cancellara
2011: flag-be Nick Nuyens
2012: flag-be Tom Boonen
2013: flag-ch Fabian Cancellara
2014: flag-ch Fabian Cancellara
2015: flag-no Alexander Kristoff
2016: flag-sk Peter Sagan
2017: flag-be Philippe Gilbert
2018: flag-nl Niki Terpstra


Vorig jaar

Tijdens een natte 102de editie zorgde een auto op het parcours in Aalst tijdens de openingsfase voor enige tumult. Onderweg waren onder meer Sep Vanmarcke en Oliver Naesen betrokken bij meerdere valpartijen. Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld en Deens kampioen Mads Pedersen maakten deel uit van een kopgroep die als eerste de Koppenberg aansneed. In de achtergrond kwam er op een versnelling van Vincenzo Nibali een reactie van Niki Terpstra. Op een stukje vals plat tussen de Kruisberg en Hotondberg op zo’n 27 kilometer van de streep ging Terpstra op jacht naar de koplopers, welke hij op de Oude Kwaremont bijhaalde. Tersptra ging ‘erop en erover’ en soleerde naar de overwinning in Oudenaarde.

Top 5 Ronde van Vlaanderen 2018
1. flag-nl Niki Tersptra (Quick-Step Floors) in 6u21m25s
2. flag-dk Mads Pedersen (Trek-Segafredo) op 12s
3. flag-be Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) op 17s
4. flag-dk Michael Valgren (Astana) op 20s
5. flag-be Greg Van Avermaet (BMC) op 25s
Volledige uitslag


Parcours

Muur van Geraardsbergen, Oude Kwaremont, Paterberg. Stuk voor stuk iconische hindernissen waar het peloton de afgelopen weken al meerdere malen een bezoek aan bracht. De eerste zondag van april zijn deze met kasseien geplaveide hellingen het decor voor het eindexamen van het Vlaamse voorjaar. Dan klinkt op de Grote Markt in Antwerpen het startschot voor een 270 kilometer lange tocht, die de renners richting de Vlaamse Ardennen voert. In een vlakke openingsfase volgt er onder meer een passage door het Waasland, de geboortegrond van Greg Van Avermaet. De renners hebben in deze fase de wind schuin in de rug, waardoor een nerveuze en snelle openingsfase verwacht kan worden.

Ten westen van de rivier de Dender wordt na ongeveer zestig kilometer het vlakke Vlaamse land ingewisseld voor glooiend terrein. Na 87 kilometer volgen met de combi Lippenhovestraat en Paddestraat de eerste kasseien. Pas echt interessant wordt het na 119 kilometer, wanneer de Oude Kwaremont voor de eerste maal bedwongen wordt. Hierna volgen de hindernissen elkaar in rap tempo op. Binnen een beperkte afstand moet het peloton de Kortekeer, Ladeuze en Wolvenberg over. Na een passage over de kasseien van de Holleweg en de Haaghoek, volgen rond Brakel – het dorp van tweevoudig winnaar Peter Van Petegem – de Leberg, de Berendries en de Tenbossestraat. Op deze – door woonhuizen omringde – geasfalteerde helling plaatste Johan Museeuw zijn beslissende demarrage in de editie van 1998.

Toen zag het parcours er nog heel anders uit. Het was de tijd dat de Muur van Geraardsbergen nog als gevreesd scherprechter gold. Het voormalige symbool van de Vlaamse Hoogmis was na de verhuizing naar Oudenaarde enkele jaren afwezig in het parcours, maar maakte in 2017 tot vreugde van menig koersvolger zijn comeback. Weliswaar op een plek waarmee het zijn status van scherprechter verloor, maar de beklimming naar de kenmerkende kapel doet nog steeds menig wielerhart sneller kloppen. In plaats van een bezoek aan de Bosberg ten zuiden van Geraardsbergen, keert het peloton terug naar het westen. Daar wacht in Ronse de Kanarieberg. Na het slechten van de kaap van tweehonderd kilometer wacht een tweede passage over de Oude Kwaremont, een eerste bezoek aan de Paterberg, voordat een ander icoon uit De Ronde wordt aangedaan.

De Koppenberg zal voor een schifting zorgen – foto: Cor Vos

Met de beklimming van de gevreesde Koppenberg, wordt de finale op 46 kilometer van de meet definitief geopend. De Bult van Melden kent op het steilste stuk een stijgingspercentage van maar liefst 22%. Voor de kanshebbers is het van belang om vooraan te zitten. Iedere wielervolger kent immers de beelden van renners in de achtergrond die lopend de kasseien op moeten. Naast mooie beelden gaat deze beklimming ongetwijfeld een verdere schifting opleveren.

Met een passage over de Mariaborrestraat volgt de laatste kasseistrook van de dag. Kort hierop volgen de Steenbeekdries en de Taaienberg. Na de beklimming van de Kruisberg wacht het toetje. Tijdens een laatste passage over de Oude Kwaremont en de Paterberg kunnen de renners voor de laatste keer het verschil maken. Na de top van de Paterberg volgen nog 13,5 kilometer tot de aankomst aan de Minderbroedersstraat in Oudenaarde.

De finale voert over lange, uitgestrekte ‘macadamwegen’, voor een groot gedeelte nauwelijks beschut. Wanneer de wind zoals verwacht uit het Noordoosten komt, hebben de renners die hier schuin op kop. Ideale omstandigheden voor verschillende zenuwslopende scenario’s. Vecht hier een eenzame vluchter solo tegen de wind en de naderende achtervolgers? Of zien we een select groepje kanshebbers die elkaar in een zenuwslopend pokerspel het wit uit de ogen kijken? We weten het zondag, wanneer omstreeks half zes de winnaar van de 103de editie wordt gekroond.

Start: 10:30 uur
Finish: 16:45 uur – 17:41 uur

Meer info over het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2019


Favorieten

Het winnen van een monument als de Ronde van Vlaanderen, geldt voor menig renner als het hoofddoel van het klassieke voorjaar. Winnen is weliswaar niet voor iedereen weggelegd, maar de afgelopen weken hebben we een redelijk beeld kunnen krijgen van welke renners hier kans maken. De algemene conclusie is dat er één ploeg met kop en schouders bovenuit steekt.

Zdenek Stybar kent een uitstekend voorjaar – Foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick Step domineert in 2019 het voorjaar. Met twintig overwinningen, waarvan vijf in eendagskoersen in de WorldTour, is de ploeg bezig aan een uiterst sterk voorjaar. Zoals we van de succesformatie van Patrick Lefevere gewend zijn, worden deze zeges door meerdere renners behaald. In de Vlaamse klassiekers is Zdeněk Štybar de gevierde man. In zowel Omloop Het Nieuwsblad als E3 Harelbeke legde hij beslag op de overwinning. In Gent deed hij dat solo, in Harelbeke als sterkste sprinter van een sterke kopgroep. Het toont aan dat de oud-crosser op verschillende manieren kan winnen. In de Ronde reed hij tot dusver drie keer bij de beste tien (9e in 2015, 8e in 2016 en 10e in 2018). Staat hij dit jaar op het hoogste treetje?

Zoals vermeld heeft de Belgische formatie zondag meer ijzers in het vuur. Debutant Bob Jungels lijkt moeiteloos de rol van de vertrokken Terpstra in te vullen. Hij won al in Kuurne-Brussel-Kuurne en deed ook in E3 Harelbeke een moedige poging. Met de Luxemburgse hardrijder vooruit, kan de ploeg de druk naar de andere teams verschuiven. Ook Yves Lampaerts zou in een dergelijk scenario een rol kunnen invullen en als outsider hoog kunnen eindigen. Philippe Gilbert won in 2017 en finishte vorig jaar als derde. Hoewel hij tot dusver in de Vlaamse koersen geen hoofdrol opeiste, blijft de inmiddels 36-jarige routinier een renner om rekening mee te houden. Zo is hij de ideale persoon om de wedstrijd te openen. Maagklachten zorgden de afgelopen week echter voor een verstoorde voorbereiding, waardoor het nog maar de vraag is in welke conditie hij aan de start komt.

Greg Van Avermaet – foto: Cor Vos

Zondag zullen ook de nodige ogen gericht zijn op Greg Van Avermaet. Hij noteerde in deze wedstrijd al zeven top tien noteringen, maar een overwinning in Vlaanderens Mooiste ontbreekt nog op zijn palmares. Na de eerste voorjaarsklassiekers zijn er nog wat vraagtekens rond de sterkte van zijn ploeg, maar Van Avermaet zelf toonde al aan in orde te zijn. In de E3 BinckBank Classic liet hij met een ferme versnelling op de Tiegemberg het peloton kraken. Is het genoeg voor een zege in dit felbegeerde monument?

Het is afwachten hoe het met de vorm van Peter Sagan gesteld is. De winnaar van 2016 kampte wist nog niet echt zijn stempel op dit voorjaar te drukken. In Gent-Wevelgem verraste hij met zijn aanwezigheid in een vroege kopgroep. Sagan is doorgaans op de afspraak in Vlaanderen, maar het is afwachten welke tactiek hij zondag gaat hanteren.

Wat kan Wout? – foto: Cor Vos

Naast Stybar staat deze Ronde meer dan ooit in het teken van crossers die inmiddels furore maken op de weg. Wout van Aert maakte vorig jaar met een knappe negende plek zijn debuut. Sindsdien heeft hij stappen gemaakt. Hij bepaalde tijdens Gent-Wevelgem brutaal het tempo tijdens de eerste passage van de Kemmelberg. Enkel Štybar kon hem volgen. De renner die Van Aert zondag wil lossen, zal van goeden huize moeten komen.

Een andere veelbesproken held uit het veld is Mathieu van der Poel. De multi-getalenteerde Nederlander heeft weliswaar weinig ervaring met wedstrijden van meer dan 250 kilometer, maar zal door de concurrentie nauwlettend in het oog worden gehouden. In de persoon van tweevoudig winnaar Stijn Devolder (die toe is aan zijn 18e deelname) heeft Van der Poel bij Corendon-Circus in ieder geval een gelouterde luitenant tot zijn beschikking. Met een indrukwekkende zege in Dwars door Vlaanderen doorstond hij zijn generale repetitie alvast met vlag en wimpel.

Terpstra in de kleuren van zijn nieuwe ploeg – foto: Cor Vos

Titelverdediger Niki Terpstra heeft op het eerste gezicht zijn overstap naar Direct Energie redelijk goed verteerd. De Noord-Hollander kwam begin maart goed voor de dag in Kuurne en Le Samyn, al wist aan het einde van de maand in Harelbeke en Wevelgem geen potten te breken. In tegenstelling tot vorig jaar geldt hij nu in Franse dienst als onbetwiste kopman. Met renners als Lilian Calmejane, Damien Gaudin en Adrien Petit weet hij zich bovendien goed omringd. Zijn oude werkgever zal hem dit jaar echter niet zonder slag of stoot weg laten rijden…

Ook Oliver Naesen is op dit terrein normaal gesproken een renner om rekening mee te houden. De kopman van AG2R La Mondiale stond dit voorjaar al twee keer op het podium. Naesen werd namelijk tweede in Milaan-San Remo en legde in Gent-Wevelgem beslag op de derde plek. Een renner van dit kaliber mag je in de finale verwachten, maar in de aanloop naar de hoogmis heeft hij te kampen met bronchitis. Even afwachten dus in welke conditie hij aan de start staat.

Tiesj Benoot – foto: Cor Vos

Lotto Soudal rekent deze Ronde op Tiesj Benoot. De 25-jarige Oost-Vlaming gold enkele jaren geleden na een vijfde plek in de Ronde als grote Vlaamse wielerhoop, maar wist die belofte tot dusver in het Vlaamse werk nog niet echt waar te maken. Vorig jaar werd hij nog achtste in Oudenaarde. In Dwars door Vlaanderen koos hij voor de aanval en reed hij in de finale op de voorgrond. Kiest hij in Vlaanderen voor dezelfde tactiek? Benoot heeft gezelschap van Tim Wellens, die zijn wedstrijdprogramma wijzigde en zondag start ter voorbereiding op de heuvelklassiekers.

Alexander Kristoff is een van de andere oud-winnaars aan de start. Mocht het op een sprint van een select groepje uitdraaien, dan is de beer uit Stavanger een renner om rekening mee te houden. De Noor van UAE-Emirates kende een lastig seizoensbegin, maar zijn succesvolle krachtsexplosie in Wevelgem bewijst dat hij het winnen nog niet verleerd is. Al is de Ronde van Vlaanderen uiteraard geen Gent-Wevelgem.

Een voorbeschouwing op de Vlaamse Hoogmis kan niet geschreven worden zonder ook Sep Vanmarcke te bespreken. Potentieel schuilt er een Rondewinnaar in hem, maar ook dit seizoen heeft hij weer te kampen met de nodige pech. In Omloop Het Nieuwsblad parkeerde hij om onverklaarbare redenen op de Molenberg en met een val in E3 Harelbeke blesseerde hij zijn knie en zijn ribben. Een goed resultaat van Vanmarcke ligt daarom niet in de lijn der verwachtingen. Vrijdagmiddag beslist Vanmarcke of hij – met het oog op Parijs-Roubaix – zal starten. Zijn ploeg EF Education First heeft met Alberto Bettiol en Sebastian Langeveld in ieder geval enkele alternatieven achter de hand. Bettiol bekroonde een sterke E3 Prijs met een vierde plek terwijl routinier Langeveld (vorig jaar nog lang in de aanval) al drie keer top tien reed in Vlaanderen.

Mads Pedersen finishte vorig jaar als tweede – Foto: Cor Vos

Bij Mitchelton-Scott hoopt men op Matteo Trentin. De Italiaan rijdt goed over kasseien en beschikt over een sterk eindschot. Trek-Segafredo beschikt met Mads Pedersen (tweede) en Jasper Stuyven (zevende) over twee renners die vorig jaar bij de beste tien eindigden. Ploeggenoot John Degenkolb deed dat in het verleden al driemaal. Team Sky rekent op Dylan Van Baarle en Luke Rowe. Laatstgenoemde reed een sterke Gent-Wevelgem en was in Waregem op een zesde plaats best of the rest. Gianni Moscon is een renner die in theorie het Vlaamse werk aan moet kunnen, maar de Italiaan is op de weg terug na fysieke problemen. Deze wedstrijd komt waarschijnlijk iets te vroeg voor hem. Ook Arnaud Démare (Groupama-FDJ) bewees in het verleden aanleg te hebben voor het Vlaamse werk. Een ereplaats behoort tot de mogelijkheden.

Bij Bahrain Merida is Matej Mohorič de afgelopen weken goed op dreef. Na een vijfde plek in San Remo zou hij hier ook een korte uitslag kunnen rijden, al rijdt de 24-jarige Sloveen de Ronde dit jaar voor de eerste keer. Katusha-Alpecin heeft met Nils Politt een renner in de gelederen die dit werk aan moet kunnen. Michael Valgren finishte vorig jaar nog als vierde, maar is bezig aan een anoniem voorjaar.

Tot slot brengt Movistar met Alejandro Valverde een opvallende naam aan de start. De routinier debuteert in Vlaanderens Mooiste. Gezien zijn geringe parcourskennis is het afwachten hoe hij zich staande houdt in het kasseiengeweld. Zijn intrinsieke klasse maakt hem echter een gevaarlijke outsider. Het is niet uitgesloten dat hij in de finale een rol van betekenis speelt.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Zdeněk Štybar
*** Greg Van Avermaet, Wout van Aert
** Peter Sagan, Mathieu van der Poel, Niki Terpstra
* Oliver Naesen, Philippe Gilbert, Bob Jungels, Tiesj Benoot

Website organisatie
Deelnemerslijst (Pro Cycling Stats)

Wie wint de Ronde van Vlaanderen 2019?

Weer & TV

De Ronde van Vlaanderen kent een historie vol barre, winterse uitgaves. De renners hoeven zich geen zorgen te maken dat dit zondag het geval zal zijn. Met 15 graden Celsius mogen we spreken van aangenaam lenteweer. Het blijft het grootste gedeelte van de dag droog, al is er kans op buien in de finale. De wind komt uit het noordoosten en heeft windkracht drie.

Sporza pakt zoals gebruikelijk groots uit met de rechtstreekse uitzending van start tot finish. Om 9:30 begint men een uur voor het startschot al met de voorbeschouwing. Na een kort uitstapje om 12:55 naar Canvas keert het om 13:30 weer terug. Ook Eurosport zendt de wedstrijd van start tot finish uit. De NOS begint na de Marathon van Rotterdam, omstreeks kwart voor één.

Dit artikel delen:

164 Reacties

rosencrantz 5 april 2019 om 07:44

Goede sterrenverdeling. Zou alleen Benoot vervangen door Kristoff.

0
Gaizka 5 april 2019 om 08:15

Ik verwacht een kopgroep met v Aert, Poel, Jungels, Stybar, Terpstra en Benoot. Jungels sleuren en alle aanvallen onklaar maken en dat Stybar het afmaakt in de sprint

0
Secondant 5 april 2019 om 08:32

In dat hypotetische geval, verwacht ik dat Stybar niet sneller is dan VD Poel.

0
Jean Dumas 5 april 2019 om 10:42

Met het mooie weer zou het goed kunnen dat iemand ontsnapt en er gesprint wordt door een grotere groep daarachter.

0
dikkechaap 5 april 2019 om 12:24

Ik verwacht eerlijk gezegd niet zoveel van Stybar, hij is voor mij zeker geen topfavoriet. Zijn piek lijkt me iets te vroeg te hebben gelegen.

0
Piti18 5 april 2019 om 08:21

Kristoff geloof ik niet in. Schrijf Luke Rowe maar op voor een podiumplaats.

0
Ab Normaal 5 april 2019 om 11:15

Rowe gaat denk ik goed rijden in Roubaix, morgen wordt te zwaar voor ‘m.

0
Pol 5 april 2019 om 08:33

Gisteren avond weer naar Vive le Velo gekeken op de Belg. Wat was die Mart Smeets weer negatief. Hij zij dat niet een Nederlander weet dat zondag de Ronde van Vlaanderen gereden wordt. Hij moet maar heel snel naar een bejaarden huis gaan. En dan gelijk D.en D. meenemen.

0
xistnc 5 april 2019 om 08:42

Smeets baalde natuurlijk dat het niet over schaatsen ging.

0
kielabokki 5 april 2019 om 08:50

Smeets denkt zelf dat Sagan een Fransman is.

0
Pol 5 april 2019 om 08:50

@xistnc
Het schaatsen werdt er wel bij gehaald, kijk maar even terug op Sporza

0
toke 5 april 2019 om 09:37

Ik dacht dat Mart Smeets iedere donderdag avond Ria Visser een beur. ging geven.
Wat een verschikkelijke vent is dat toch.

0
52voor11achter 5 april 2019 om 09:39

Smeets heeft zijn eigen wielerbrevet van onvermogen getekend, ingelijst en opgehangen bij zijn verering van Armstrong en onvermogen om kritische vragen te stellen of van anderen journalistiek te waarderen.

Smeets houdt helaas teveel van Smeets en niet genoeg van wielrennen of journalistiek.

Ik geef je een biertje als je boek van Smeets kan vinden waar hij zelf niet op de voorkant staat.

0
Baik-Baik 5 april 2019 om 09:50

De kopgroep en Een koud kunstje.

Krijg ik nu 2 biertjes?

0
Jean Dumas 5 april 2019 om 10:25

Smeets is nog steeds een autoriteit, maar probeert bij de Belgen indruk te maken met de van hem bekende theatrale overdrijving.

0
Secondant 5 april 2019 om 10:47

Smeets is vol van zichzelf, vergiste zich in de laatste jaren (te)vaak in de live-uitzendingen die hij destijds nog deed en weet altijd alles beter.

Maar de beste man is de beste verhalenverteller die ik heb meegemaakt omtrent wielrennen. De avondetappe zoals hij die destijds presenteerde mis ik nog elk jaar. Dat is ongeevenaard. RTL, Dionne de Graaf en Sporza mogen wat dat betreft nog niet zijn veters strikken.

0
Covadonga 5 april 2019 om 10:59

Helemaal eens met Secondant. Zijn commentaar en zijn arrogantie en betweterigheid waren tenenkrommend. Maar in de avondetappe kwam hij echt tot zijn recht.

0
Luke 5 april 2019 om 12:14

Ik heb me ook lopen ergeren, vooral dat hij de beleving van het wielrennen in NL (en Europa buiten België) op een geirriteerde manier (meerdere malen) klein aan het maken was. Hij gaf als voorbeeld dat het wielrennen niet op de NOS werd uitgezonden. Als sportverslaggever moet je toch weten dat al het wielrennen op Eurosport wordt uitgezonden (en ook vaak niet op Sporza in België). Hij hing gelukkig later wel aan de lippen van Tom Boonen, die mooie inzichten gaf op de ronde.

0
dikkechaap 5 april 2019 om 12:23

@Jean Dumas
Sorry, maar de tijd dat Smeets een autoriteit te noemen was ligt zo’n 10 jaar achter ons. In zijn laatste jaren als commentator (2010-2015) was al duidelijk dat hij bijzonder slecht op de hoogte was van de laatste ontwikkelingen. Heden ten dage kent hij alleen nog enkele toppers bij naam.
Als ze bij Sporza een keer willen weten hoe een gepassioneerde Nederlander naar basketbal kijkt, moeten ze hem vooral nog eens uitnodigen. Of misschien als ze een rondje verhalen uit de oude doos willen horen. Voor de rest hebben ze nu hopelijk door dat hij niet voor niets met wielerpensioen is.

0
assen 5 april 2019 om 12:35

Smeets schijnt inderdaad een walgelijke vent te zijn – hij komt niet alleen zo over op tv.

Wat voegde hij nu toe aan het programma ‘op de Belg’ gisteren? Wat mij betreft vooral een negatieve bijdrage. Laten we hopen dat men verstandig is en deze meneer thuis laat zitten, achter de geraniums.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 12:40

Smeets zei ook een geheim, dat noch Boonen, noch Vannieuwkerke, noch Planckaert wisten. Mathieu van der Poel is een … Belg!
Als analisten bij Vannieuwkerke zondag in de studio Eddy Planckaert en Bram Tankink.

0
toke 5 april 2019 om 12:51

Ik heb net smeets op de belgishe tv bekeken…..Ik krijg dan het zelfde gevoel als waneer ik silvana simons op tv zie.

0
Veloburto 5 april 2019 om 13:44

@52voor +1

0
Brabander 5 april 2019 om 15:37

Ik ben normaal niet zo van het afzeiken, maar als het over ‘de Martosaurus’ gaat doe ik graag mee. Wat een vreselijke man. Was vroeger een topcombi met Jean Nelissen, maar gleed steeds verder af. De laatste jaren had-ie ook totaal geen feeling meer met de koers en ook nu slaat-ie de plank weer volledig mis. Dat er ‘niemand’ naar de NOS kijkt, komt vooral doordat veel wielerliefhebbers afstemmen op ‘de Belg’.
Ik heb dat expres verkeerd uitspreken van namen ook nooit zo begrepen. Kreuzinger, Molkema, Trentin op zijn Frans. Als dat grappig bedoeld is, ontgaat die humor mij volledig. Ik heb Jan Bakelants (Bakelmans volgens de Martosaurus) weleens met een van afschuw druipend gezicht de naam Mart Smeets uit zien spreken. En dat is mijns inziens volledig terecht

0
Pol 5 april 2019 om 16:53

Nog even naar mijn wielervrienden in Haarlem gebeld.Mijnheer Smeets zij dat niemand in Haarlem weet wat de ronde van Vlaanderen is.Daar zit de club met het mooiste wielerparcours van Nederland. Ik zal hier maar niet schrijven wat ze over mijnheer Smeets vertelden, Maar het was niet positief.

0
boenk 6 april 2019 om 13:51

@Brabander. Dat van die namen is natuurlijk relatief. Want dat doen ze bij Sporza ook. En dan nog bewust. De logica daar is dat ze het op dezelfde manier uitspreken (of denken uit te spreken) als de persoon in kwestie. Sja, trek dat in Vlaanderen maar eens door naar mensen uit Limburg of West-Vlaanderen, waar bijna iedereen met een spraakgebrek kampt. Dan wordt het lachen. Maar dat doen ze dan niet (geen idee waarom, misschien zien ze daar wel de idiotie in van hun logica).
Drucker (duidelijk een Duitse naam), wordt Druckère. Terwijl Jempy al zelf gezegd heeft het niet op zijn Frans uit te spreken. Voeckler (ook een Duitse naam) hebben we jaren lang als Veclère of Veclerc (vermoedelijk naar analogie met Leclerc) moeten aanhoren. En er zijn nog een hoop irritante voorbeelden die me nu niet te binnen schieten, maar dat vind ik zeker even irritant.

0
EddyB1958 7 april 2019 om 05:04

Ach zo lang we maar weten over wie of over wat het gaat. Grote Prijs Samyn bv op Sporza Samin, want zo moest het volgens Schotte op zijn Frans uitgesproken worden en op de Franstalige RTBF sprak men over Le Grand Prix Samein…

0
Blaudzun 5 april 2019 om 08:55

Teunissen geen ster waard na zijn goede Gent-Wevelgem? Of Danny van Poppel na zijn 5e en 7e plek?

Ik denk dat the Wolfpack Light deze zondag definitief laat zien zich te melden bij de wereldtop! Hopelijk 3 man bij de top 15.

0
ParijsTours2004 5 april 2019 om 10:03

Met welke van de genoemde renners met sterren staan Teunissen en Van Poppel volgens jou op gelijke hoogte dan?

0
Blaudzun 5 april 2019 om 10:47

Benoot en Jungels. Die zijn wellicht iets sterker, maar hebben geen sprint. Zij gaan dus nooit de RVV winnen.

0
Secondant 5 april 2019 om 10:50

@Blaudzun
Terpstra heeft ook geen sprint. Bennoot en Jungels kunnen wel degelijk de RvV winnen, ook dit jaar. En ik zet ze allebei hoger in de rangorde dan Teunissen en Van Poppel, ondanks dat die twee een prima voorjaar rijden.

Post Scriptum: de podcast van jouw alterego is overigens zeer de moeite waard. Tip om te luisteren: de grote plaat.

0
Mwielerfan 6 april 2019 om 08:59

Cancellara geen sprint. Gilbert kwam alleen aan

0
Punchagan 5 april 2019 om 08:56

Is het al zondag?! Lekkere voorbeschouwing. Teveel favorieten maar ik denk dat Van Aert Stybar Benoot Greg en Jungels de grootste kanshebbers zijn. Enige die ik echt mis in het stuk en zo top 10 zie rijden is man in vorm Matthews.

0
MRegter96 5 april 2019 om 09:45

Waaromacht je Benoot tot een grote kanshebber?

0
Punchagan 5 april 2019 om 11:36

Omdat Benoot zowel vorig jaar als paar jaar terug al een goede Ronde heeft gereden. Hij is sinds de Omloop al in vorm ondanks zijn val. Resultaten in oa Strade E3 en DDV prima. Dus ik denk dat die zeker top 5 kan en gaat eindigen

0
dikkechaap 5 april 2019 om 12:27

Eens, ik verwacht Benoot top 5 en Matthews ook in de finale.

0
Mwielerfan 6 april 2019 om 09:02

Ik zie benoot ook wel top 5 rijden, maar zie hem totaal niet als favoriet. Lijkt helemaal niet weg te kunnen rijden op heuvels, geen sprint en een solo heb ik hem 1x zien doen nog maar in carrière. En het wordt juist lekker weet ipv kloten zoals vorig jaar strade

0
Duh 5 april 2019 om 09:06

Rowe verdient een ster, Terpstra hoger dan Jungels???

0
Johnny7 5 april 2019 om 09:12

V Poppel en Matthews top 10
Trentin top 3
MVDP Winnaar.

0
Jasperdewaal11 5 april 2019 om 09:17

Hoeze geen Sterren voor Trentin ??? Die rijd toch ook een sterk voorjaar en menig finale al gereden dit seizoen !!

0
MRegter96 5 april 2019 om 09:46

Hier kan ik ook echt niet bij, onbegrijpelijk van WF.

0
dikkechaap 5 april 2019 om 12:28

Trentin rijdt goed, maar niet bijzonder. Die gaat niet met de besten mee omhoog op de hellingen.

0
Ivanoviclover 6 april 2019 om 01:38

Wanneer de grote kanonnen 2e keer kwaremont alles geven kan trentin echt niet mee, ook niet op de Pater.

0
leor 16 5 april 2019 om 09:18

Ik zou Naesen en van der Poel nog wisselen, maar voor de rest een goede sterrenverdeling.

0
Kannibaal van Schepdaal 5 april 2019 om 21:32

Naesen is ziek.

Als het sterrenaantal van van der Poel al moet veranderen, dan wel naar boven. Die man is een echte winnaar, als hij erbij is heeft hij een grote kans om het af te maken. En tegen hem gokken is op eigen risico, ook op de weg.

Bij Naesen moet echt alles mee zitten, en met die ziekte acht ik de kans helaas voor hem heel klein.

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 09:25

Man, dat gezemel over Wout die de Kemmel op scheurt… Nou wat heeft hij zichzelf daar een plezier mee gedaan, 29e in de uitslag. De enige manier waarop Wout mogelijk De Ronde wint is al hij met een groepje weg is in de finale en de rest van het groepje valt door een jas die over de dranghekken hangt. In elke groeps-aankomst is hij kansloos voor de winst.

Terpstra wint. Solo.

0
Ainu 5 april 2019 om 09:51

In de E3 verliest hij maar nipt een sprint tegen een veel frissere Stybar en blijft hij voor Van Avermaet. Ja, compleet kansloos hoor.

0
Jeff 5 april 2019 om 10:02

Jaja, Matje twee keer los uit de wielen op de Kemmel. Stelt niks voor joh.

YouTube-tip: Elfstedenronde 2017

0
kielabokki 5 april 2019 om 10:16

Jammer genoeg lag de meet niet op de Kemmel. Wout zelf was er gelukkig een stuk nuchterder over.
Maakte indruk daar idd. maar wat was het waard?

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 10:20

Ainu; precies, geen winst dus. Jeff, ik zeg niet dat het niks voorstelt, ik zeg dat het niks oplevert. De prijzen worden niet bovenaan de Kemmel uitgedeeld. Als Wout een aansprekende klassieker wil winnen moet hij niet zo blijven koersen. Tenzij hij natuurlijk niet voor de winst rijdt he, dan is het prima dat hij zich zo smijt.

0
Ainu 5 april 2019 om 10:34

Knap staaltje scorebordjournalistiek.

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 10:39

Neuh, is geen journalistiek. Ook geen zelfverklaarde waarheid. Was maar een mening, die heb je zelf gelukkig ook.

0
Jeff 5 april 2019 om 10:52

Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat Van Aert (de man die volgens velen een eikel was die niet in ploegverband kon rijden) de sprint aantrok voor zijn ploegmaat Van Poppel en daardoor zelf geen mooie uitslag liet noteren? Op de Kemmelberg, waar de grote namen wel nog in strijd waren voor winst, toonde Van Aert zicht de sterkste. Met het oog op de Ronde van zondag is dat een belangrijk koersfeit om mee te nemen. Dat is wat het waard is kielabokki. Dat lijkt me een nuchtere vaststelling. Jumbo had dus meerdere ijzers in het vuur. Onderweg mocht Van Aert zijn ding doen, als hij niet wegraakte was het aan de finish voor Van Poppel. Ik had het ook graag anders gezien en Wout nog zien aanvallen in de laatste kilometer of zien mee spurten. Dat je graag lacherig doet over zijn sprint, toont aan dat je niet echt op de hoogte bent van zijn kwaliteiten. Hij is niet zo snel als Van der Poel, maar hij zal ook niet elke spurt van hem verliezen.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 11:18

Twee andere you tube tips. Mathieu van der Poel wint dwars door het Hageland 2017. https://youtu.be/7ouR0NNSkXM
Taco van der Hoorn snelt Wout van Aert voorbij in de schaal Sels 2017. https://youtu.be/Bx6f4mKuYPg Was Taco toch maar bij Roompot gebleven als kopman…
En als extraatje een link naar die ene keer, dat Wout op de weg in de spurt won van Mathieu. https://youtu.be/lhFoK61XMkE

0
Jeff 5 april 2019 om 11:26

Guess who's back? Ik heb je gemist Eddy :-)

Heb je ook nog die link van die spurt in Hamme Eddy? Je weet vast wel welke ik bedoel.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 11:31

Ik dacht ik zal er de link naar die ene spurtoverwinning van Van Aert tegen van der Poel maar ook bijplaatsen. Trouwens Jungels gaat winnen.

0
Jeff 5 april 2019 om 11:34

Merci Eddy! Als je die spurt in Hamme nog vindt, zeker posten. Het was een veldrit, maar het blijft een mooitje!

Waar was je trouwens? Beetje zitten mokken thuis omdat de redactie van Wielerflits je op de vingers tikte?

Mijn favorieten voor zondag zijn Van Aert (natuurlijk, beetje wishfull thinking van een supporter) en, jawel, Bob Jungels.

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 11:36

Jeff, hoe moeilijk is het om te begrijpen dat als Wout zich minder smijt in de heuvels hij in de finale mogelijk wél de power nog in de poten heeft om aan te vallen in de laatste kilometer en de winst te pakken. Wout blij, jij blij. Ik doe niet lacherig over zijn sprint en ik ben me bewust van zijn kwaliteiten, maar hij zet ze naar mijn mening niet optimaal in. Hij koerst niet sluw genoeg. Waarom VdP erbij gehaald moet worden ontgaat me, maar dat gezegd hebbende; als VA en VdP 10 keer sprinten onder gelijke omstandigheden wint VdP 10 keer.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 11:38

Hamme Zogge 2014. Toen Wout nog Woutje was. En ik heb wel het jaar moeten opzoeken.
https://youtu.be/3hrAr5Uw640

0
Jeff 5 april 2019 om 11:42

Barry, volgens mij had Wout nog genoeg power in de benen om in de laatste kilometer van Gent-Wevelgem voor zichzelf te rijden, gezien de manier waarop hij Van Poppel naar voor piloteerde. Maar hij schikte zich braaf naar de ploegtucht.

Dit lijkt me nu toch of je net iemand zijn sprintkwaliteiten in het belachelijke wou trekken:
“De enige manier waarop Wout mogelijk De Ronde wint is al hij met een groepje weg is in de finale en de rest van het groepje valt door een jas die over de dranghekken hangt.”

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 11:55

Jeff, hij zal alleen aan moeten komen. Maar niemand (echt f*cking NIEMAND) zal Van Aert solo uit het peloton weg laten rijden op zijn Sagans. En van alle favorieten aanwezig (lees; die sterren krijgen in de prono) is er altijd wel iemand die een versnelling op het vlakke of op de helling kan beantwoorden. Dus alleen wegraken is praktisch uitgesloten. Dan blijft zo’n geval als 2017 met Sagan over mits Van Aert in dat geval de Dylan van Baarle is. Ik zie het anders niet gebeuren dat hij wint, hoezeer ik het hem gun.

0
Jeff 5 april 2019 om 12:17

Een scenario waarbij er een groep van 2 tot 6 man naar de finish rijdt, is niet onwaarschijnlijk. Dat Van Aert kan mee zijn met zo’n groep lijkt me ook niet onmogelijk. Is Sagan en/of VDP mee, dan heeft hij een probleem en zijn zijn winstkansen niet heel groot. Van al de andere renners die hierboven sterren krijgen is hij niet op voorhand verloren in de sprint. In zo’n groep heeft hij, volgens mij, dus wel degelijk een kans. Zit er een Sagan of VDP bij, dan kan het in de slotkilometers trouwens nog altijd een tactisch steekspel worden tussen de sterksten met demarrages. Alleen weggeraken is dan wel degelijk een optie.

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 12:39

Van Aert mag me verrassen. Vooralsnog houd ik het op Terpstra. En Van der Poel als dark horse.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 12:46

Wat als die twee in het Rood, Wit en Blauw er aan beginnen op een 50 km van de streep? Zeker die ene met dat lichtere blauw en hij is de favoriet van Tom Boonen.

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 12:50

Dan hoop ik maar dat die met dat donkere roodwitblauw genoeg in de tank heeft om die 50km te overleven. En die met dat lichte roodwitblauw hoopt van niet want die wil niet samen naar de streep.

0
Jeff 5 april 2019 om 13:14

Dan zal die gele mee moeten of hij verliest de koers. Vraag is ook of Jungels VDP nog eens mag meepakken van Lefevre.

0
Barry Batsbak 5 april 2019 om 13:20

Ja precies! Terpstra! :)

0
Kannibaal van Schepdaal 5 april 2019 om 21:39

@Jeff: Heldere kijk op de dingen, ik ben het met bijna alles eens. Winnaar zal volgens mij Jungels, van der Poel, Van Aert of Stybar zijn.

0
kielabokki 6 april 2019 om 12:10
Quote:
Dat je graag lacherig doet over zijn sprint, toont aan dat je niet echt op de hoogte bent van zijn kwaliteiten. Hij is niet zo snel als Van der Poel, maar hij zal ook niet elke spurt van hem verliezen.

Het is echt lastig discussiëren met die nieuwe Vlaamse flitsers. De NLse directheid wordt al snel anders opgepikt is me wel duidelijk.

0
Jeff 6 april 2019 om 13:19

Het lijkt me dat jij vooral problemen hebt met mijn directheid, want die past niet in je kraam. Bij kritiek op WVA schuif je vrolijk aan, bij kritiek op VDP ben je verongelijkt.

0
kielabokki 6 april 2019 om 13:29

En ik maar denken dat het andersom was.

Lees je mijn positieve reacties over je favoriet ook?

0
Jeff 6 april 2019 om 14:14

Sorry, die heb ik nog niet gelezen.

0
Baik-Baik 5 april 2019 om 09:31

Te dubben of ik Sporza zal opzetten tijdens het lopen van de marathon. Het half uur zonder koers zal dan behoorlijk saai zijn met Vlaamse politiek en het weer… van Eurosport ga ik nou niet echt harder lopen.

0
Merlinappa 5 april 2019 om 09:42

Is er een radiozender waar je het kan luisteren? Ik ben zelf een groot deel van de dag aan het werk/in de auto en luister graag mee. :)

0
CeRo 5 april 2019 om 10:44

Radio 1 in België.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 12:08

Tijdens dat half uur journaal en weer verhuist de uitzending naar Canvas. En als ze terug gaan naar Een beginnen ze op Canvas met de vrouwen.

0
Groningen 5 april 2019 om 09:35

Wout lijkt me wat sterker bergop dan MVDP, maar of hij hem eraf kan rijden weet ik niet.

In een spurt met een klein groepje is Van Aert nog niet per se kansloos (Terpstra, Naesen, Pedersen, Jungels, om maar een paar namen te noemen), al is de kans natuurlijk groot dat in zo’n groep minstens 1 Sagan, MVDP, Matthews of Kristoff zit

0
Melkzuur 5 april 2019 om 10:23

Zo zie ik het ook. Van Aert kan de laatste keer Paterberg in het beste geval 3 seconden wegrijden van MvdP (als het al niet omgekeerd is), maar dat is natuurlijk te weinig om zo naar Oudenaarde te vlammen. Ik zie die 2 zeker een hoofdrol spelen, maar er zijn erg weinig scenario’s waarbij Van Aert ook daadwerkelijk kan winnen. Podium dan weer wel.

0
lorenzvdg 5 april 2019 om 19:40

Is VDP sneller dan Naesen dan?
Hij wint idd een paar sprints maar kom op, het lijkt hier wel alsof hij een type Sagan is. Ik wil het allemaal nog wel zien na 270km.

0
Berggeit1988 5 april 2019 om 09:38

Prachtige voorbeschouwing!!
Wordt een prachteditie met heel veel favorieten. Mooi dat er ook buiten het veld weer een tweestrijd is tussen Van Aert en VD Poel, hoewel ik hoop op een nieuwe voor Niki en het Van Avermaet ook gun denk ik dat D-QS dit gaat pakken. Stybie, Jungels of Gilbert. Weet iemand hoe fit Naesen weer is?

0
Baik-Baik 5 april 2019 om 09:40

Ik denk overigens dat de opeenstapeling van heuvels te zwaar zal zijn voor Mathieu, zie de koppenbergcross.

0
Merlinappa 5 april 2019 om 09:45

Een cross van een uur en een koers van 7 uur zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken natuurlijk. Overigens heeft ie ook eens wél gewonnen op de Koppenberg, en op het EK vorig jaar, wat ook een opeenstapeling van korte heuvels was, kwam ie als tweede over de meet.

Sowieso is het echt iets totaal anders; bij de cross zit je een uur op en over je limiet, en bij een koers moet je af en toe een 'rush' van 5-20 minuten volle bak vlammen en heb je vaak wel tijd om een beetje te herstellen, al is het in een wiel.

Of het in het voordeel is van Mathieu weet ik niet op deze afstand en dit parcours, maar ik durf wel te zeggen dat ie het aan kan. Als ie maar een beetje durft te wachten en niet met krachten gaat smijten.

Ik verwacht Mathieu wel als eerste van de favorieten over de Koppenberg, al is het maar omdat ie zo'n hekel heeft aan dat ding :)

0
Wheely 5 april 2019 om 09:45

De Koppenbergcross die hij in 2017 nog won?

0
velovibes 6 april 2019 om 03:42

Een van de bijzondere kwaliteiten van van der Poel schijnt te zijn dat hij heel snel hersteld van maximale inspanningen tijdens de koers. Daarom is hij relatief vaak zo sterk in een sprint naar de finish. Dat heb ik verschillende mensen die met hem werken horen zeggen, o.a. Cornelisse en de Volder.

0
52voor11achter 5 april 2019 om 09:44

Volgens mij is het probleem bij Stybar als hij topfavoriet is. Iedereen kijkt naar hem en die druk kan hij niet aan denk ik, al is hij een van de besten in koers.

Voor van der Poel geldt in de RVV nu meer dan ooit het Pippi Langkous adagium ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’

0
yo-eddy 5 april 2019 om 11:27

+1
Inderdaad de meest passende omschrijving:

“Voor van der Poel geldt in de RVV nu meer dan ooit het Pippi Langkous adagium ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan”

0
theking 5 april 2019 om 09:50

Wat is de positionering van de volgwagens? Niet onbelangrijk bij de rvv.

0
EddyB1958 5 april 2019 om 13:53

Volgens de UCI Ranking van de aanwezige renners. Volgens de ranking in de eendagskoersen, zou AG2R dan de eerste volgauto worden.
Pech voor van der Poel en Terpstra is dat de 18 eerste auto’s de WorldTour ploegen zijn.

0
Gerben 5 april 2019 om 10:06

Hopelijk blijven alle favorieten tot aan de finale bespaard van lullige valpartijen. Laat het dan maar losbardten, ik verwacht zelf een open koers op 80 a 90km van de meet.

0
Sonsbach Allstars 5 april 2019 om 10:19

Met hun sprint en vormpeil zou ik ook Trentin en Matthews minimaal 1 ster geven. Mócht het op een sprint uitlopen dan kies ik voor 1 van deze 2.

0
Mwielerfan 6 april 2019 om 09:14

Matthew’s won sprints in Catalonia tegen nobody’s. Ik heb nog niks van hem op kasseien gezien

0
Sonsbach Allstars 6 april 2019 om 11:33

Laat ik dan toch al wel aardige dingen op kasseien (en heuvels) van hem hebben gezien. Maar 5 sterren was me er dan weer teveel aan.

0
Witte Trui 5 april 2019 om 10:21

Hopen op een koersinstelling a la Gent-Wevelgem bij een aantal ploegen. Met deelname van MVDP, een sterker wordend TJV en Trek en hopelijk een Sagan die er zin in heeft en niet al te barre weersomstandigheden, zou dat toch een mooi scenario zijn.

0
Angedelamontagne 5 april 2019 om 10:24

Het wordt weer wringen en dringen bij Quickstep om als eerste weg te geraken in de finale. Ik zet mijn sollen op de Gibbe!

0
fringale 5 april 2019 om 11:11

Matthieu is gemaakt voor deze koers, maar zijn temperament en manier van koersen niet. Ik vrees dan ook dat hij er bij de laatste schifting niet gaat bij zijn, de les zal leren en volgend jaar aan een onwaarschijnlijke zegereeks kan beginnen in Vlaanderens mooiste.

0
dikkechaap 5 april 2019 om 12:33

God wat heb ik zin in zondag, ongekend breed veld aan kanshebbers. Dat was in de tijd van Boonen/Cancellara toch wel anders.

En dan te bedenken dat zomaar de helft van de sterren als kansloos kunnen zijn voor de finale goed en wel begint (lek, pech, val).

0
assen 5 april 2019 om 12:41

Jungels zie ik NIET winnen! Laat men niet rijden. Zelfde geldt voor Benoot. Iedereen wil met hen mee naar de streep omdat ze hard meerijden maar niet de snelste zijn, al geldt dat laatste eigenlijk alleen en vooral voor Benoot.

Trouwens, erg grappig hoe sommigen (met name Thomas Dekker) Jungels op zijn Engels uitspreken – klinkt belachelijk.

Trentin wordt te weinig genoemd, vind ik.
Van Poppel zie ik niet in de top20 eindigen, dit is te ver en te zwaar, lijkt me.

WvA is best snel. Wie is sneller in de sprint? Trentin, MvdP, Sagan, Kristoff, Degenkolb… Stybar is denk ik ongeveer even snel, en GvA ook.

0
boenk 5 april 2019 om 19:21

Van Avermaet spreekt ook over “jungles”… oerwouden.

0
Romāns Vainšteins 5 april 2019 om 13:36

De sterkere ploegen QS, Jumbo en (toch ook) TREK moeten evenals het eenmanschap van Avermaet de gesloten koers vermijden omdat zij in de spurt gezien zijn tegen Sagan, MvdP, Trentin, Kristoff dat type gasten. Ik verwacht ongeacht het weer een enorm chaotische koers hierdoor.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone