Dit zijn de tien meest gekozen renners in WielerFlits Ploegleider
foto: Cor Vos
Youri IJnsen vrijdag 6 mei 2022 om 07:00

Dit zijn de tien meest gekozen renners in WielerFlits Ploegleider

Overzicht WielerFlits geeft sinds vorige week WielerFlits Ploegleider uit. Om je op weg te helpen, kreeg je in onze traditionele Pooltips-video’s al vijf pareltjes cadeau. Maar wil je graag een compleet ander team dan je beste maat, goede college of een verre fietsvriend? Neem dan niet een van de onderste tien renners, want deze zijn in het tactische WielerFlits Ploegleider-spel op donderdagmiddag 5 mei de meest gekozen door alle deelnemers.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Jouw subleague
Wil je het spel nog spannender maken? Speel dan je eigen competitie tegen je vrienden of collega’s in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande subleague en daag elkaar uit om te bepalen wie de beste Ploegleider is.

Meespelen met WielerFlits Ploegleider tijdens de drie grote rondes (Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a Espana) kost €8 per team. Meld je hier aan!


1. flag-ec Richard Carapaz

Carapaz krijgt de eer toegespeeld – foto: Cor Vos

Hij geldt als absolute topfavoriet voor de eindzege en zelf loopt hij ook niet voor die rol weg: Richard Carapaz. De 28-jarige klimmer uit Ecuador is de regerend olympische kampioen op de weg. Afgelopen seizoen werd hij derde in de Tour de France, een jaar eerder was hij tweede in de Vuelta a España en in 2019 toverde hij zijn land op een roze wolk, toen hij namens Movistar verrassend de Giro d’Italia op zijn naam zette. Carapaz is de komende drie weken sterk omringd door de rijkste ploeg ter wereld, INEOS Grenadiers. Ruim 2750 spelers hebben hem in hun team.


2. flag-nl Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel staat garant voor spektakel. Maar buiten de openingsritten in Hongarije om, heeft de 27-jarige Nederlander geen concrete doelen voor deze Giro d’Italia. Toch schrikt dat de spelers in WielerFlits Ploegleider niet af, want liefst 2645 spelers hebben de renner van Alpecin-Fenix in hun team opgenomen. Hij is wel wat ‘goedkoper’ dan Carapaz, die als kopman 18 punten kost. Van der Poel heeft in dit spel een waarde van 12 punten. In Ploegleider moet je een team van dertien renners samenstellen met een budget van 100 punten.


3. flag-pt João Almeida

Almeida in de Giro van 2020 – foto: Cor Vos

Waar Carapaz dus geldt als absolute topfavoriet, zijn er veel uitdagers die jagen op zijn wiel. Een van de voornaamste renners daarvan is João Almeida. Hoewel de Portugees nog altijd pas 23 jaar jong is, geldt hij bij topploeg UAE Emirates wel als kopman. Dat is overigens niet zo gek, want de laatste twee seizoenen deed hij het in de Giro d’Italia voortreffelijk. In het shirt van Deceuninck-Quick-Step reed hij in 2020 nog heel lang in de roze leiderstrui, om uiteindelijk als vierde te eindigen. Vorig jaar werd hij zesde. Bijna 2500 deelnemers kiezen hem.


4. flag-nl Thymen Arensman

Arensman won het jongerenklassement in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

De vierde meest gekozen renner in WielerFlits Ploegleider is opnieuw een Nederlander. Het gaat om de 22-jarige Thymen Arensman. De jongeling van Team DSM maakte dit jaar al vaker indruk, met Tirreno-Adriatico (zesde in het eindklassement) en de Tour of the Alps (derde) als hoogtepunten. Arensman rijdt deze ronde weliswaar volledig in dienst van zijn kopman Romain Bardet, maar gezien zijn vorm kan hij alsnog ver komen. Met een waarde van slechts twee punten is hij een van de goedkoopste renners van het spel. Dat doorzien ook ruim 1800 deelnemers.


5. flag-hu Attila Valter

Valter droeg vorig jaar meerdere dagen het roze – foto: Cor Vos

Voor wie de WielerFlits Pooltips heeft gezien, moet het geen verrassing zijn dat ook Attila Valter terugkomt in dit lijstje. De 23-jarige klimmer uit Hongarije zal in de openingsdagen gebrand zijn op een goed succes, maar ook in het verdere verloop van deze Giro kunnen we hem van voren verwachten. Bij Groupama-FDJ is hij de kopman. Een logisch besluit, want Valter droeg vorig jaar al een aantal dagen de roze leiderstrui. Uiteindelijk werd hij veertiende in het eindklassement. Net als Arensman kost hij je slechts twee punten. In bijna 1600 teams komt hij naar voren.


6. flag-gb Simon Yates

Simon Yates geldt als een van de topfavorieten – foto: Cor Vos

Omdat WielerFlits Ploegleider een stuk tactischer is dan andere spellen, moet je harde keuzes maken. Zowel Carapaz áls Simon Yates (17 punten) opnemen in je team, gaat bijna niet. Het vertrouwen in de Brit is onder de spelers een stuk minder, want nog geen 1500 deelnemers hebben hem opgenomen. Gek, want ook Yates heeft een uitstekend trackrecord in grote rondes. Hij won immers bijna de Giro-editie van 2018 en vorig jaar was hij derde. Daartussenin was hij wel al eens de beste in de Ronde van Spanje. Hij gaat voor het eindpodium.


7. flag-no Tobias Foss

Noors kampioen Tobias Foss – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma start in de Giro d’Italia met drie kopmannen. Toch is Tom Dumoulin (11 punten) niet een van de meest geselecteerde renners in dit spel, terwijl ook Sam Oomen (4 punten) niet in de debatten voorkomt. Dat geldt wel voor Tobias Foss. De Noorse kampioen werd vorig jaar negende en heeft een waarde van 8 punten in dit spel. Voor bijna 1300 spelers is hij een uitstekende ‘middenvelder’ in hun team, renners tussen de absolute kopmannen en de ‘opvullers’ in. Het voordeel van Foss is dat hij ook nog in het jongerenklassement meedingt.


8. flag-er Biniam Girmay

foto: Intermarché-Wanty-Gobert

Hij was dé sensatie van dit klassieke voorjaar: Biniam Girmay. De inmiddels 22-jarige Eritreeër van Intermarché-Wanty-Gobert gold al als een groot talent, maar na zijn historische zege in Gent-Wevelgem heeft hij zijn naam definitief gevestigd. Met een waarde van slechts 7 punten in Ploegleider, is hij net als Foss uitermate interessant om op te nemen in je team. Girmay is snel aan de meet, met name na een lastige etappe. Daarvan zijn er nog al een aantal in deze Giro. Zelfs een eindzege in het puntenklassement is niet uitgesloten. Bijna 1250 spelers kiezen Bini.


9. flag-at Félix Gall

Gall maakte indruk in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

Om WielerFlits Ploegleider goed te managen met het beperkte budget dat je als speler hebt, kun jij je team het beste onderverdelen in drie categorieën: kopmannen, middenvelder en opvullers of lucky shots. Zoals in de WielerFlits Pooltips reeds naar voren kwam, hoort Félix Gall bij die laatste groep. De jonge Oostenrijker is zeer contant in zijn (korte) uitslagen, hij doet mee voor de witte jongerentrui én zijn ploeg AG2R Citroën schuift hem naar voren als kopman. Voor slechts 2 punten is dat een gokje waard. Zo’n 1050 spelers zetten daarop in.


10. flag-it Giulio Ciccone

Ciccone is een kandidaat voor een top 10-plaats – foto: Cor Vos

Trek-Segafredo komt met een opvallend sterke klimmersploeg naar Italië. Een renner van die ploeg opnemen kan daarom lonen, want je kunt in WielerFlits Ploegleider ook punten vergaren als teamgenoten van jouw renner het goed doen. Wat dat betreft is Giulio Ciccone een goede keuze, omdat de Italiaan mikt op een goed eindklassement. Maar hij kan ook punten verdienen als Bauke Mollema, Juan Pedro López en Mattias Skjelmose het goed doen. Ciccone is dus iemand die net als Foss en Girmay een goede bouwsteen kan zijn. Bijna 900 spelers kiezen hem.


WielerFlits Ploegleider Pooltips Giro d’Italia 2022

 
34 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2022 18:04
Heel mijn team omgegooid. Bedankt!
5 mei 2022 18:15
@Youri Hou eens op met de opmerking dat wielerflits ploegleider uitgeeft. Ik ben er in ieder geval niet blij mee. Had veel liever gehad dat het via het dagblad was blijven gaan. Afgelopen jaren was her altijd spannend om te zien of je pareltjes had, nu krijg je gewoon te veel informatie. Waarbij bovendien ‘misbruik’ van gegevens in de database mbt de gekozen renners wordt gebruikt ten faveure voor een artikel. Deze data moet pas na de deadline bekend worden.
  6 mei 2022 09:22
  WielerFlits geeft WielerFlits Ploegleider uit. End of the line, punt. Waar maken we precies misbruik van, als ik zo vrij mag zijn? Vanuit Ploegleider hebben we louter de top-10 meest gekozen renners gekregen, omdat er bij de samenwerking is afgesproken dat we hier aandacht aan zouden schenken. Er is simpelweg vraag naar en wij draaien. Daar is niets mis mee, al kun is er ook niets mis mee als je het daarmee oneens bent. Maar ik heb meer het idee dat het draait om het feit dat het nu moeilijker wordt voor jou om te winnen, als ik je comment juist interpreteer. Dat is toch juist een mooie uitdaging? :)
5 mei 2022 18:24
Wordt ook wel een beetje kriebelig van dat 'wielerflits' ploegleider, alsof het niet al 20 jaar bestaat
5 mei 2022 18:36
Voorspelbaar allemaal hoor. :)
  5 mei 2022 18:43
  Klopt, alleen voor de start van een spel moet je als ‘organisatie’ geen data uit de database halen, welke voor de deelnemers bewust gesloten is tot de start van de giro. Ik weet ook wel dat de kenners minimaal 6, waarschijnlijk meer, van deze renners in hun team hebben.
  6 mei 2022 09:24
  @Harry Precies. Er staan hier voor de echte kenners toch weinig verrassingen tussen? Er zijn bovendien nog veel interessantere namen te vinden.
5 mei 2022 19:44
Wielerflits geeft helemaal niets uit... Wielerflits heeft iets overgenomen! En dan ook nog informatie geven voordat de deadline gesloten is. Belachellijke vertoning allemaal.
  6 mei 2022 09:25
  Door de samenwerking tussen Ploegleider en WielerFlits, heet het spel nu simpelweg WielerFlits Ploegleider. We geven het ook wel degelijk uit. Verder bedankt voor het advies.
5 mei 2022 19:54
Ronduit belachelijk, WF snapt niks van welk wielerspel dan ook. Even spelplezier vergallen, misschien kan aankoop RK hier nog een waardeloze column aan wijden
  6 mei 2022 09:27
  Er is simpelweg vraag naar, Niels. We willen meer mensen warm maken voor de wielersport en dan moet je hen soms een handje helpen. Voor de échte kenners moet dit bericht geen enkele invloed hebben. En geen zorgen, RK zal er geen column aan wagen. Wel gaan we de interne redactie subleague aandacht geven, zoals dat bij het aangaan van de samenwerking is afgesproken.
5 mei 2022 22:51
Totaal niet blij met dit artikel. Doe dit desnoods ff na sluitingstijd ajb.
6 mei 2022 07:16
Ongeveer 3.000 deelnemers dus. Aan €8 per per deeldemer ... Mooi gecasht.
6 mei 2022 08:09
al die negatieve commentaar hier niemand verplicht jullie om deel te nemen
  6 mei 2022 09:45
  @The rover de meeste spelers doen dit spel al jaren. Sinds een week of 2 is pas bekend dat Wielerflits dit spel heeft overgenomen. IK had me toen al weken ingeschreven. Ik krijg mijn geld niet terug als ik nu stop. Je opmerking klopt dus niet.
6 mei 2022 08:15
Vooraf de gekozen renners delen is heel dom natuurlijk
6 mei 2022 08:26
Leuk sfeertje hangt er om dat ploegleider gedoe zeg, maar de deadline is dus verlopen?
  6 mei 2022 09:48
  @Roman Vainsteins er was 30 jaar geen kritiek op het spel. De kritiek is sinds 2 weken nu blijkbaar wielerflits het spel heeft overgenomen en informatie deelt van welke renners gekozen zijn
6 mei 2022 09:15
Man man man mensen zitten weken of dagen te puzzelen en de redactie van wielerflits.nl haalt kort voor de deadline de magie van zo'n spel en een groot deel van de spanning weg. Namens de deelnemers bedankt, jullie snappen het!
6 mei 2022 09:15
Échte wielerkenners staan toch niet voor verrassingen door dit artikel. Kom aan zeg. Verder +1 voor The Rover. Net als dat niemand jullie verplicht dit artikel te lezen. Next!
  6 mei 2022 09:53
  @Youri Het gaat er niet om of ik het artikel lees, maar de overige deelnemers van het spel. 9 van de 10 renners had ik al in mijn team door te puzzelen wat de beste samenstelling is. Nu geef jij de gelegenheid om ook spelers die er geen energie insteken hetzelfde team te spelen.
  6 mei 2022 09:59
  @Youri ik hoop dat we dit 'geintje' bij de Tour en Vuelta niet weer krijgen
  6 mei 2022 10:13
  Tja, in alle spellen die ik ken bestaat een groot deel van de pret uit afwegingen maken en inschatten welke afwegingen je tegenstanders gaan maken. Informatie over teams delen voor de deadline is daarbij inderdaad 'not done'. Als je zelf je eigen team deelt, wordt je vaak haast gelyncht ;-) Kan best zijn dat je met dit spel op een ruimer niet-kennerspubliek mikt waarbij daar wel vraag naar is, maar je mag dit soort kritiek van anciens dan wel verwachten en minimaal erkennen. Erop reageren met 'komaan zeg, next!' vind ik nogal arrogant.
  6 mei 2022 11:58
  Helemaal eens met de bollentrui, de lol zit hem in het kiezen van je team en anderen mijn of meer aftroeven. Delen voor sluitingstijd vind ik ook ' not done'. Behoefte lijkt me niet gepeild onder deelnemers.
6 mei 2022 09:38
De gemoederen lopen hoog op. Bikkelharde conclusies, harde koppen, tranen, verscheurdheid. Je leest het hier allemaal. We laten even een paar gedupeerde spelers aan het woord: 'Wielerflits deelt zomaar mijn eigen favoriete Poeltje!' 'Wielerflits verGallt het spelplezier' 'Wielerflits Valt er hier echt helemaal doorheen qua geloofwaardigheid' 'Joao seg, als ik dan Almei doe met zo'n onbekende Portugees, blijkt iedereen die te hebben gekozen!' 'Carapaz, Carapaz... Ik trek nog een blik Cara pils open, en ik pas nu echt helemaal voor deze onzin' Zelf speel ik niet mee, maar ik vind het allemaal geweldig. '
6 mei 2022 11:08
Ik denk niet dat mensen die door dit artikel renners hebben ontdekt die ze nog niet overwogen hebben hoog gaan eindigen. Het spel is een stuk gecompliceerder dan alleen maar 13 renners voor 100 punten uitkiezen. Wel benieuwd naar de artikelen over de redactiesubleague!
6 mei 2022 13:10
Dit artikel is niet handig gedaan 'punt'. Publiceren hoe men gemiddeld speelt kan prima na de deadline maar niet er voor. De wat overtrokken reacties zijn soms ook wel een beetje hilarisch. Er bestaat vooraf geen beste team, het enige dat bestaat is de eigen subjectieve afweging van welke renners uit de voeten kunnen op dit parcours. Uiteindelijk zullen vorm, valpartijen en het wisselen een veel groter effect op je score hebben dan de kennis vooraf. Een mooie toevoeging zou zijn om de reaguurders op wielerflits allemaal in één subleague te plaatsen zodat voor eens en altijd duidelijk wordt wie de werkelijke kenners op dit forum zijn.
  6 mei 2022 15:02
  Door de reacties op het artikel - en de reacties daar weer op - vind ik het spel nu al een groot succes. Kostelijk.
6 mei 2022 13:59
Ook ik lees dit artikel met verbazing, maar vooral toch weer de reacties van Youri. @Youri jij geeft vaak aan dat je feedback altijd erg waardeert, maar als ik jouw reacties zie dan waardeer jij helemaal geen kritische feedback, je stoort je er zelfs aan en weet dat niet te verhullen in jouw reacties. Jammer.
  6 mei 2022 14:09
  Het grote voorbeeld is (of was) dan ook Mart Smeets.
  6 mei 2022 16:04
  Recht praten wat krom is, valt ook niet mee... Ik erger me kostelijk.
  7 mei 2022 12:02
  @Marik Ik waardeer onderbouwde kritiek - ook kritisch - altijd enorm. Hoeft niet te betekenen dat ik het er altijd mee eens ben. Jammer dat je dat niet meeneemt in je verhaal en mij in een bepaalde hoek probeert te duwen. Ik interpreteer deze reacties overigens ook niet als kritiek, maar als persoonlijke teleurstellingen. Wat ik goed kan begrijpen. Hetgeen dat me echter stoort is dat er in mijn ogen kulargumenten bij gehaald worden. Content rondom dit soort spellen hoort tegenwoordig gewoon thuis in het medialandschap waarin WielerFlits zich al jaren bevindt. Voorheen was dat met Scorito - waar tegenwoordig hele series aan podcasts (maar ook aan Sporza Wielermanager) over gemaakt worden - en nu is dat met ons eigen spel, WielerFlits Ploegleider. Mensen mogen daar moeite mee hebben, zeker. Maar onwaarheden moeten geen eigen leven gaan leiden, daarom heb ik er nu een aantal keer op gereageerd :) Een fijn weekend allemaal, mijn DM staat eventueel open voor het verder zetten van deze discussie :)
7 mei 2022 13:20
Wat een kritiek weer. Iedereen die de sport een beetje volgt heeft deze namen toch op zijn lijstje staan als potentiële renners; op Gall na misschien. Verder toch leuk om wat over het spelletje te lezen en wat info te krijgen; beetje zoals de Lead-Out bij Sporza Wielermanager.

Reacties zijn gesloten.