Giro 2022: Voorbeschouwing favorieten jongerenklassement
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
donderdag 5 mei 2022 om 19:45

Giro 2022: Voorbeschouwing favorieten jongerenklassement

Al jarenlang geldt het jongerenklassement in de Giro d’Italia als prestigieus. In de laatste tien jaar wonnen vrijwel uitsluitend latere toprenners. Sterker nog: in de laatste twee jaar was de winnaar van de witte trui ook de eindwinnaar in het algemeen klassement. Dat belooft! Wie de favorieten voor dit jaar zijn, bespreekt WielerFlits in deze voorbeschouwing!

Historie

Net als in de Tour de France en sinds 2019 ook in de Vuelta a España, heeft de Giro d’Italia een speciaal klassement opgetuigd voor renners onder de leeftijd van 25 jaar. De eerste editie van dit jongerenklassement was in 1976, al was de eis toen nog dat je maximaal 24 jaar oud was. De toen 20-jarige Alfio Vandi is de boeken ingegaan als de eerste winnaar ooit. Een roemruchte carrière bouwde de Italiaan nooit uit, al eindigde hij wel meermaals in de top-10 van het eindklassement in de Giro en de Ronde van Lombardije. Saillant detail uit die editie van 1976: die betrof namelijk liefst 24 etappes en welgeteld één rustdag. Amai.

Het jongerenklassement telt op het palmares ‘slechts’ 33 winnaars. Dat komt omdat de witte trui na 1994 niet meer werd uitgereikt. Er werd vanaf toen geen jongerenklassement meer opgemaakt. De laatste winnaar van de eerste rij was Jevgeni Berzin, die datzelfde jaar ook het eindklassement op zak stak. Andere bekende namen pre-witte trui-break waren Pavel Tonkov (twee keer), Vladimir Pulnikov (eveneens twee keer) Massimiliano Lelli, Charly Mottet, Franco Chioccioli, Tommy Prim en Roberto Visentini. Overigens zegevierden Tonkov, Chioccioli en Visentini later in hun carrière ook nog eens in het eindklassement.

Riccardo Riccó in het wit tijdens de Giro van 2008 – foto: Cor Vos

Uiteindelijk keerde de maglia bianca in 2007 terug in de Giro d’Italia. Dat jaar won toenmalig toptalent Andy Schleck (destijds 21 jaar) het jongerenklassement, nadat hij tweede werd in de algemene rangschikking. Hij werd een jaar later opgevolgd door de tot gif verworven Il Cobra, Riccardo Riccò. Waar een Nederlander nog nooit het witte kleinood kon meenemen naar de Lage Landen, kon een Belg dat wel. In 2009 wist Kevin Seeldraeyers de strijd met Francesco Masciarelli in zijn voordeel te beslechten. Weer een jaar later maakte de wereld voor het eerst kennis met Richie Porte. De laatste tien winnaars staan hieronder op een rij.

Laatste tien winnaars
2021: flag-co Egan Arley Bernal
2020: flag-gb Tao Geoghegan Hart
2019: flag-co Miguel Ángel López
2018: flag-co Miguel Ángel López
2017: flag-lu Bob Jungels
2016: flag-lu Bob Jungels
2015: flag-it Fabio Aru
2014: flag-co Nairo Quintana
2013: flag-co Carlos Betancur
2012: flag-co Rigoberto Urán


Vorig jaar

De eerste witte trui in 2021 kwam om de schouders te hangen van thuisrijder Filippo Ganna. De wereldkampioen tijdrijden was in de openingschrono in Turijn met afstand de beste. In koers krijg hij het wit echter niet aan, omdat hij ook het roze droeg. Zodoende reed eerst Tobias Foss (derde op dag één) een dag in het wit en daags nadien Edoardo Affini (tweede op dag één en dus aanvankelijk drager van de paarse puntentrui). In de vierde etappe mocht Foss opnieuw getooid in het wit koersen. Maar in de bergetappe naar Sestola, op die vierde dag, nam Attila Valter de leiding in het algemeen klassement over van Ganna, die ook de ranking bij de beste jongere topte. Omdat ook Valter het roze droeg, mocht Aleksandr Vlasov als nummer twee de witte trui aantrekken.

Na de zesde etappe bleef de Hongaar leiden, maar nam Remco Evenepoel de tweede plek – en dus ook het wit – over van de Astana-Premier Tech-Rus. Vervolgens was het wachten tot de negende rit, met aankomst op de gravelstroken van Campo Felice. Daar liet Egan Arley Bernal voor het eerst zien hoe sterk hij was. De Colombiaan nam de leiding in het algemeen klassement over, waardoor hij ook in de strijd om het wit leider werd. Hierdoor kreeg Evenepoel nog twee dagen extra in het wit, voordat hij zijn eerste inzinking kreeg. Vlasov nam zijn tweede positie na de elfde etappe over. Dat zou voor de rest van de Giro zo blijven.

Daardoor voltrok zich meteen een unicum. In geen enkele rit tijdens de Ronde van Italië 2021, droeg de oorspronkelijke leider in het jongerenklassement de bijbehorende witte trui.

Evenepoel met de eigenlijke eigenaar van het wit, Bernal – foto: Cor Vos

Eindstand jongerenklassement 2021
flag-nr1 flag-co Egan Arley Bernal (INEOS Grenadiers) in 86u17m28s
flag-nr2 flag-ru Aleksandr Vlasov (Astana-Premier Tech) +6m40
flag-nr3 flag-co Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers) +7m24s
4. flag-pt João Almeida (Deceuninck-Quick-Step) z.t.
5. flag-no Tobias Foss (Jumbo-Visma) +11m44s
Volledig eindklassement


Regels

Alle renners die geboren zijn op of na 1 januari 1997 komen in aanmerking voor een klassering in de strijd om het wit. Het betekent dus dat renners met de leeftijd van maximaal 25 jaar kans maken op een mooie bonus. Iemand als Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) is echter met zijn 25 jaar wel ‘te oud’. De Duitser is geboren op 9 september 1996. De regels spreken uiteraard boekdelen. Het belooft uit te draaien op een prachtig gevecht. Nicolas Prodhomme (AG2R Citroën) is de oudste van in totaal 44 renners die in aanmerking komen voor het wit. Oekraïens kampioen Andrii Ponomar is – net als vorig jaar – veruit de jongste.


Favorieten

Als gezegd zijn de favorieten in dit klassement vaak ook favorieten die meedingen om de roze trui. Dit jaar is dat niet anders. Toch ligt het niet meteen voor de hand dat de eerste vijf van de eindstand om het wit, net als vorig jaar ook bij de eerste tien van het algemeen klassement eindigen. Maar de eindwinnaar kan er best weleens tussen staan.

Almeida won eerder dit jaar het wit in Parijs-Nice – foto: Cor Vos

De topfavoriet bij uitstek voor het wit, is João Almeida. De 23-jarige Portugees geldt als een waar toptalent. Bij zijn eerste deelname aan een grote ronde – niet geheel toevallig was dat ook de Giro, in 2020 – droeg hij meteen vijftien dagen de leiderstrui. Pas in de achttiende rit moest Almeida destijds het roze prijsgeven, om daarna als vierde in Milaan te eindigen. Ook vorig jaar betwistte hij de Italiaanse grote ronde. Na een goede start, kreeg hij in de vierde rit naar Sestola bijna zes minuten aan zijn broek. In de rest van de ronde moest hij daarom knechten voor Evenepoel. Maar toen hij uitviel na de vijftiende etappe, was Almeida bevrijd.

De Portugees werd in de laatste zes etappes achtereenvolgens zesde, tweede, 41ste (een vluchtersgroep haalde het toen, het peloton bolde binnen op 23 en een halve minuut), tweede, vijfde en nog eens vijfde. Dankzij een superieure slotweek, klom Almeida van de dertiende naar de zesde plaats in het algemeen klassement. Daarmee werd hij in de strijd om het wit toen vierde. Ook dit seizoen is hij alweer voortvarend gestart, al rijdt de Portugees sinds deze winter voor UAE Emirates. Namens die ploeg werd hij vijfde in de UAE Tour, achtste in Parijs-Nice en derde in de Ronde van Catalonië. In de Giro is hij de kopman.

Noors kampioen Tobias Foss – foto: Cor Vos

Dat geldt ook voor Tobias Foss bij Jumbo-Visma, ware het niet dat hij het leiderschap deelt met Tom Dumoulin én Sam Oomen. Een slechte dag van een van die drie kan er al toe leiden dat hun rol omslaat naar die van superknecht. Dus voor de 24-jarige Noor is dat ook opletten geblazen. In de Volta ao Algarve (zesde in het eindklassement) en de eerste rit van de Internationale Wielerweek van Coppi & Bartali maakte hij een goede indruk. Een vroege valpartij in de tweede rit in Italië dwong Foss daar echter tot een opgave. Sindsdien heeft de jongeling niet meer gekoerst. De laatste vier weken zat hij op hoogtestage op de Teide.

Daar bereidde de dubbele Noorse kampioen zich voor op de drieweekse in Italië, waar hij vorig jaar een prima grote ronde afwerkte. Doordat George Bennett jammerlijk faalde in zijn rol als kopman, kreeg Foss de mogelijkheid om voor eigen kansen te gaan. Met hulp van de Nieuw-Zeelander en Koen Bouwman, wist de Noor zich uiteindelijk – vrij anoniem – naar een negende plek te fietsen. Als dat hem dit jaar weer lukt, doet hij ook mee voor de prijzen in het jongerenklassement. De vrijheid heeft hij dus door zijn kopmanschap bij Jumbo-Visma.

Sivakov reed hard in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

Dat kunnen we niet zeggen over Pavel Sivakov bij INEOS Grenadiers. Toch is de 24-jarige Fransman (die tot voor de oorlog in Oekraïne de Russische nationaliteit droeg) wel een van de grote uitdagers voor Almeida. De klimmer kwam met adelsbrieven over van de beloften in 2018, maar die ontwikkeling heeft hij nog niet volledig kunnen doortrekken. Hij won in 2019 wel de Tour of the Alps en de Ronde van Polen, het jaar waarin hij ook zijn beste prestatie in een grote ronde neerzette. Dat jaar werd hij negende in het eindklassement, goed voor een tweede plek in de strijd om het door Miguel Ángel López gewonnen wit.

In het sterrenensemble van de Britten heeft Sivakov het lastig om zijn plek op te eisen de laatste twee jaar. Desondanks reed hij onlangs een goede Tour of the Alps, al duikelde hij tijdens de slotrit in de Oostenrijkse regen nog wel van plek vijf naar tien. Het feit is wel dat de Fransman een keer zal moeten uitpakken. Hoe langer dat resultaat uitblijft, hoe meer hij in het keurslijf van meesterknecht komt te zitten. Er rijden bij INEOS Grenadiers overigens meer renners die in aanmerking komen voor het wit. Jhonatan Narváez is daar naar eigen zeggen te weinig klimmer voor, maar de piepjonge Ben Tulett kan best weleens verrassen.

Arensman won het jongerenklassement in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

Wie die helpersrol naar eigen zeggen met alle liefde zal invullen de komende Giro, is Thymen Arensman. De 22-jarige Nederlander ontwikkelt zich gestaag, nadat hij vier jaar geleden achter Tadej Pogačar als tweede was geëindigd in de Tour de l’Avenir. Zo werd hij vorig jaar al winnaar van het jongerenklassement in de Ronde van Romandië en werd hij derde in de slotrit van de Vuelta a España. Dit jaar gaat hij door met het neerzetten van goede resultaten, want hij werd al zesde in Tirreno-Adriatico en derde in de Tour of the Alps. In die laatste ronde maakte Arensman bergop veel indruk. Maar kan hij dat ook drie weken lang?

Een renner die juist weer wat meer vrijheid heeft binnen zijn ploeg, is Attila Valter. De 23-jarige Hongaarse klimmer maakt ook een goede ontwikkeling door. Hij reed al twee keer eerder de Giro, waarbij hij vorig jaar zelfs een aantal dagen de roze leiderstrui droeg. Uiteindelijk werd Valter veertiende in het eindklassement. In het shirt van Groupama-FDJ laat hij zich ook dit seizoen opmerken. Zo werd de jonge klimmer vierde in Strade Bianche, tweede in de slotrit van de Ronde van Catalonië en in de Tour of the Alps eindigde hij als vijfde. Een top-10 plek in het eindklassement van de Giro is voor Valter niet onrealistisch.

Valter droeg vorig jaar meerdere dagen het roze – foto: Cor Vos

Een notering bij de eerste tien maakt je meteen ook kanshebber op de eindzege in het jongerenklassement. Wat dat betreft maakt ook Iván Ramiro Sosa een goede kans om hoog in het algemeen klassement te eindigen. Onder de vleugels van Alejandro Valverde gaat hij deze Giro proberen te laten zien waarom hij nog steeds geldt als rondetalent. De 24-jarige Colombiaan liet slechts flarden daarvan zien in het tenue van INEOS Grenadiers, maar Sosa koos afgelopen winter voor een rol als kopman bij Movistar. De klimmer is dit voorjaar nog wat wisselvallig, maar in de Vuelta a Asturias liet hij afgelopen week zien goed te zijn.

In 2015 werd hij nog wereldkampioen bij de junioren in Richmond, waarna de Oostenrijker (24) zijn opleiding tijdens zijn beloftejaren bij Team Sunweb deed. We hebben het over Felix Gall. Voor de toen nog Duitse ploeg maakte hij in 2020 zijn profdebuut, maar dat draaide uit op een fiasco. Aan het einde van vorig jaar mocht hij vertrekken bij Team DSM, waarna AG2R Citroën hem snel oppikte. Gall was dit jaar meteen op de afspraak; hij werd twaalfde in de Ronde van Catalonië en onlangs nog zesde in de Tour of the Alps. Vooral Galls regelmaat spreekt boekdelen. Hij krijgt het Finse klimtalent Jaakko Hänninen als ploegmaat.

Gall maakte indruk in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

Bij Trek-Segafredo brengen ze een erg interessante selectie naar de Giro. Klassementsman met dienst is Giulio Ciccone, terwijl ook Bauke Mollema aan de start staat. Ze kunnen op meer klimmers rekenen, want Juan Pedro López heeft dat reeds bewezen. De 24-jarige Spanjaard werd bij zijn tweede deelname vorig jaar al dertiende in de Ronde van Spanje. López zal dit seizoen voor het eerst de Giro rijden, maar dat moet niet uitmaken. Onlangs werd hij nog elfde in de Ronde van het Baskenland, die binnen Radio Peloton al jaren als een van de zwaarste wedstrijden van de kalender geldt. Opgepast voor JuanPe.

Dat is nog niet alles. De Amerikaanse profploeg neemt ook grote ronde-debutant Mattias Skjelmose mee naar Italië. De pocketklimmer uit Denemarken is nu tweedejaars prof, maar hij maakte tot op heden wel indruk. In 2021 werd hij bijvoorbeeld zesde in de UAE Tour, vijftiende in de Ronde van Romandië, 21ste in het Critérium du Dauphiné, vijfde in de Tour de l’Ain, achtste in de Ronde van Denemarken en zevende in de Tour of Norway. Dit jaar begin Skjelmose ook meteen goed, met een derde plaats in de Tour de la Provence. De Deen hoefde daar alleen maar Nairo Quintana en Julian Alaphilippe voor te laten gaan.

Skjelmose tijdens een huldiging in de Tour of Norway 2021 – foto: Cor Vos

Hebben de Italianen dan geen jong talent dat eraan zit te komen? Ja wel, want Filippo Zana is de Italiaanse hoop in bange dagen wat betreft de klassementsrenners. De 23-jarige klimmer brak in het najaar van 2021 volledig door met onder meer eindzeges in de Vredeskoers (U23) en de Ronde van Tsjechië. Bij Bardiani-CSF-Faizanè is Zana de kopman tijdens de komende Giro, die hij de laatste twee seizoenen – weliswaar zonder deftige resultaten – ook al tot een goed einde bracht. Dit seizoen wil het nog niet zo vlotten, maar hij werd toch al dertiende in de Tour of Oman en elfde in de nieuwe rittenkoers Gran Camiño.

De voornaamste kanshebbers op de witte trui hebben we intussen gehad. Toch starten er nog een flink aantal outsiders. Voor de volledigheid geven we ze toch nog even mee: Harold Tejada en Vadim Pronskiy bij Astana Qazaqstan, Matteo Sobrero bij BikeExchange-Jayco, Maxim Van Gils en Harm Vanhoucke bij Lotto Soudal, Alessandro Covi bij UAE Emirates, Giovanni Aleotti bij BORA-hansgrohe, Andrea Bagioli, Mauri Vansevenant en Mauro Schmid bij Quick-Step-Alpha Vinyl, Matteo Jorgenson bij Movistar, Simon Carr bij EF Education-EasyPost en de grootste dark horse: Jefferson Alexander Cepeda van Drone Hopper.

Zana in de vroege vlucht van de achttiende rit in Giro 2021 – foto: Cor Vos


Favorieten volgens WielerFlits
**** João Almeida
*** Tobias Foss, Pavel Sivakov
** Thymen Arensman, Attila Valter, Iván Ramiro Sosa
* Felix Gall, Juan Pedro López, Mattias Skjelmose, Filippo Zana

Deelnemerslijst (WielerFlits)
Managementspel WielerFlits Ploegleider
Website organisatie



RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2022 07:28
Quote:
Harm Vanhoucke bij Lotto Soudal

Die staat niet meer op de startlijst.
Inmiddels wel weer (3 mei 2022).
1 mei 2022 08:28
Iemand een idee wat er met Bob Jungels aa de hand is? Ik miste hem echt in de voorjaarsklassiekers en nu zie ik hem hier weer als witte trui winnaar staan en ik denk wat is er toch met die jongen. De vloek van AG2R?
    1 mei 2022 09:17
    Het was de laatste 2 jaar bij quickstep ook al niet heel geweldig.
    1 mei 2022 12:17
    Veel blessureleed, ik dacht dat het eind vorig seizoen wel achter de rug was en was benieuwd of Jungels weer ging kunnen aanknopen bij zijn oude niveau, maar blijkbaar (nog) niet. Ik vind net een recent artikel terug met meer uitleg als je wil: https://www.velonews.com/news/road/bob-jungels-ive-been-through-the-hardest-period-of-my-life/
    1 mei 2022 12:47
    Beknelde liesslagader. Aan geopereerd en nu proberen terug op niveau te komen. Lijkt niet heel succesvol inderdaad.
    2 mei 2022 07:36
    Niet de eerste keer dat een geknelde liesslagader als probleem uit de hoge hoed getoverd wordt als verklaring voor niet meer op niveau presteren, maar ik kan me niemand voor de geest halen waar de operatie resultaat heeft gehad.
    2 mei 2022 09:19
    Bij Kruiswijk had het resultaat. Operatie was dacht ik voordat hij 3de in de tour werd
    3 mei 2022 19:40
    Ik vroeg me exact hetzelfde af. Thanks andere reageerders voor wat extra info.
    5 mei 2022 22:22
    Blessures, maar kijk ook eens naar de jaartallen. Dit is de tijd van dumoulin als ronderenner, froome, de laatste jaren van contador, laatste top jaren van nibali en quintana in klassement. Daarna zie je alleen nog maar lichtere renners vooraan. Dumoulin en jungles zijn te zwaar en het aantal tijdrit kilometers neemt ook sinds toen nog verder af. Ook hoor je vaak dat het de laatste jaren echt nog sneller gaat. Dumoulin geeft dat aan, degendt en zo veel anderen. Je moet om nu mee te gaan echt beter zijn dan die tijd. Ik denk zelf daarnaast dat jungles als zoveel anderen z'n tijd vergooid heeft met klassementen jn grote rondes. Die 6 en 7de plekken waren echt z'n fysieke max, en zo licht staan was voor hem fysiek problematisch om een cariere lang vol te houden. Hij heeft roofbouw gepleegd. Terwijl hij gemaakt is voor Zwitserland, romandie Parijs nice, Luik, Vlaamse koersen. Week rondes die net niet over de hoogste en vooral steilste plekken gaan met een tijdrit erbij, en klassiekers. Hij zal echt niet elk jaar winnen, maar zoals Luik kon ie ook wel in e3, Vlaanderen, omloop een keertje proberen. Als je goed bent lukt dat ook, zie van baarle, terpstra, evenepoel, hemzelf schleck vino etc
1 mei 2022 09:11
Volgens PCS rijdt Vingegaard de Giro, foutje of een hele grote verrassing uit de hoed van JV?

https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2022/stage-1/startlist
    1 mei 2022 09:14
    Geinig, zou wat zijn!
    1 mei 2022 09:42
    Zou wel een leuke stunt zijn van JV.
    1 mei 2022 10:01
    Foutje van PCS, helaas:
    https://twitter.com/ProCyclingStats/status/1520671338809151489?s=20&t=Dmn4oGfNK_H3aN7JQ3oHYw
1 mei 2022 09:11
Misschien een idee om even de deelnemerslijst erbij te pakken en dan dit bericht opnieuw te posten. Jorgenson en van Gils staan ook niet op de startlijst.
1 mei 2022 10:31
Tulett geen ster?
1 mei 2022 11:02
**** João Almeida
*** Tobias Foss, Thymen Arensman
** Attila Valter, Felix Gall, Mattias Skjelmose
* Iván Ramiro Sosa, Juan Pedro López, Pavel Sivakov, Filippo Zana
    1 mei 2022 11:09
    Ik ben vooral benieuwd naar Attila Valter. Held van de vorige Giro, benieuwd waar hij nu staat.
    1 mei 2022 15:17
    Ik verwacht ook wel wat van Valter. Lijkt weer wat beter dan vorig jaar, een top tien lijkt mij niet onmogelijk.
    1 mei 2022 21:52
    Vooral de start in Hongarije maakt Vallter gretig, verwacht ik. Hij heeft nauwelijks concurrentie in z’n ploeg voor gc dus denk dat ze hem zullen steunen
1 mei 2022 12:14
en de grootste dark horse: Jefferson Alexander Cepeda van Drone Hopper (tekst wielerflits).

Aparte klimmer, verleden jaar erg op dreef in de Tour Of The Alps en recent dit jaar knap 2e in de ronde van Sicilië achter Caruso. Misschien dit jaar zijn grote doorbraak in de giro.
Jongerenklassement zal wel voor Almeida zijn, maar hopelijk Arensman.
    1 mei 2022 20:25
    Vorig jaar ook als dark horse genomen. Bleek hele slechte keus. 0 punten in het spel waar ik aan mee deed. Destijds veel te weinig inhoud. Wellicht nu beter?
    2 mei 2022 10:31
    @Ed De B Same here. Hij is tamelijk wisselvallig en nog jong natuurlijk. Voor drie weken heeft hij nog nooit bevestigd. In rondes van 1 week echter wel. Afgelopen Tour Of The Alps ook niet in goede doen, wat hij een week (2 weken) daarvoor nog wel was in de ronde van Sicilië met een 2e plaats in het AK.
    2 mei 2022 18:56
    @Ilpirata, de Cepeda die in Sicilie reed is een andere Cepeda dan die in Tour of the Alps reed!

    De eerste rijdt overigens de Giro en is dezelfde 'parel' als vorig jaar
    2 mei 2022 20:30
    @Sjonge Jonge Thanks, dacht toch echt dat hij daar voor Androni meereed. Stond slecht in het AK. Dank voor de info. Zie hij nu ook is na de ronde van Sicilië niet in de Tour Of The Alps gestart. Dan zou hij zonder malheur best leuke dingen kunnen laten zien, gezien zijn vorm, in het hooggebergte.
1 mei 2022 12:28
Alleen als Almeida uitvalt of ziek wordt wordt het een andere witte trui winnaar. Arendsman, Valter of Sosa als 2de rij kanshebbers denk ik. Foss en Sivakov zie ik die trui niet winnen. Maar er zijn natuurlijk al eerder gekke dingen gebeurd in de Giro #GeogeghanHart
1 mei 2022 14:59
Het lijkt alsof elke renner onder de 25 wordt vernoemd hier, denk dat enkel Almeida, Valter of Foss kans hebben.
    1 mei 2022 15:15
    Arensman maakt volgens mij ook kans op een plaats in de top 10, dus hij lijkt mij op papier ook een outsider als favoriet Almeida het laat afweten.
    1 mei 2022 15:22
    Ik heb het gevoel dat hij zich toch gaat moeten wegcijferen voor Bardet. Ik gun het hem wel, maar ja
1 mei 2022 19:47
Ik geloof meer in Foss dan in Dumoulin wat betreft de klassementsambities van Jumbo-Visma, zou prachtig zijn als hij het wit verovert. Kan me niet heugen, de laatste keer dat Rabo / Blanco / Belkin / Jumbo een jongerentrui in een GC thuisbracht.
    1 mei 2022 20:12
    Erik Breukink?
    1 mei 2022 20:27
    Ik denk dat Mollema in de Vuelta van 2011 de jongerentrui had gewonnen, maar die was er toen niet.
    1 mei 2022 20:45
    precies, Mollema bracht wel de puntentrui mee naar huis. Die sprint op de slotdag vergeet ik niet meer. Breukink is van voor mijn liefhebber-tijd… da’s echt lang terug.
2 mei 2022 00:38
Geen Buitrago bij de 1*?
    2 mei 2022 07:40
    In potentie zeker, maar die gaat vrees ik vooral hard op kop moeten rijden...
    2 mei 2022 11:05
    Die zocht ik ook al! Zou zeker een sterretje mogen hebben w.m.b.
2 mei 2022 10:21
Zoals rv elders schrijft, witte trui zou naar een debuterende jongere moeten gaan.
Almeida valt meteen af, en het wordt een stuk spannender.
    2 mei 2022 10:34
    **** João Almeida
    *** Tobias Foss, Pavel Sivakov
    ** Thymen Arensman, Attila Valter, Iván Ramiro Sosa
    * Felix Gall, Juan Pedro López, Mattias Skjelmose, Filippo Zana

    Je houdt van dit lijstje dan enkel Gall en Skjelmose over, dat lijkt mij ook weer niet de bedoeling. Staat de drager van de witte trui op plek 68 in in het ak.
2 mei 2022 10:51
Ik zou Arensman, Skjelmose en Vansevenant allemaal 1 ster meer durven geven dan wat ze nu hebben.
2 mei 2022 13:23
**** Almeida
*** Valter, Sosa
** Jorgenson, Tejada, Buitrago
* Arensman, Skjelmose, Foss, Gall en natuurlijk Sivakov
    2 mei 2022 14:17
    Benieuwd op basis waarvan jij bepaalt. Jorgenson, die in elk lastig rondje al minstens 1 slechte dag had (inclusief Avenir waar die compleet door het ijs zakt), zet je boven Arensman, die al resultaat boekte in zwaardere 1 weekse rittenkoersen. Ook Skjelmose bewees al veel constanter te zijn. Sosa, die nog moet bewijzen een bergrit van meer dan 150km met meer dan 1 HC beklimmingen te kunnen overleven, geef je dan weer 3 sterren. Tejada heeft imo ook nog geen resultaten neergezet die blijk geven dat hij dit beter gaat doen dan pakweg Arensman of Foss.

    Vreemd lijstje.
2 mei 2022 20:31
Almeida, Valter, Sosa, Foss en Gall zijn kopmannen bij hun ploeg. Arensman zou hier de jongerentrui best kunnen winnen maar dan moet Bardet in de eerste drie dagen het klassement al verspeeld hebben.
2 mei 2022 20:57
Bini !
    2 mei 2022 21:02
    Matje gaat een zeer goede Giro rijden......geen Olympische spelen stress. Zonder pech wordt het een podiumplek.
    2 mei 2022 22:59
    heeft Matje een verjongingkuur gedaan bij de nicht van Jomanda?

    in geval van nee, hij doet niet mee voor de jongerentrui.

    Bini daarentegen... die Girmay gaat lelijk huishouden in Il Giro.

    Die jongen heeft alles. Licht, kassei, sprint...
    Gent-Wevelgem zonder verkennen, hah, kan Mathieu nog een puntje aan zuigen.

Reacties zijn gesloten.