Giro 2022: AG2R Citroën-kopman Felix Gall heeft top-15 als doel

maandag 2 mei 2022 om 12:10
Giro 2022: AG2R Citroën-kopman Felix Gall heeft top-15 als doel

foto: Cor Vos

Felix Gall zal de kopman zijn in de Giro d’Italia voor de Franse ploeg AG2R Citroën, dat hebben ze bekendgemaakt toen ze hun volledige selectie de wereld instuurden. Naast Gall zien we onder meer Lilian Calmejane en Nans Peters terug in de selectie.

“Felix (Gall, red.) is de verrassing geweest dit seizoen voor onze ploeg. Hij heeft getoond dat hij een enorm potentieel heeft in rittenkoersen dankzij zijn vermogen om snel te recupereren. Hij zal dan ook onze leider zijn voor het algemeen klassement. Aan de andere kant is dit nog maar zijn eerste Grote Ronde, het zal dus de eerste keer zijn dat hij drie weken aandachtig moet koersen. Top-15 is het doel, afhankelijk van andere kansen is ook een etappezege mogelijk”, lezen we op de website van de ploeg.

Gall, Calmejane, Peters, Andrea Vendrame, Mikaël Chérel, Nicolas Prodhomme, Jaakko Hänninen en Lawrence Naesen. Dat is de volledige selectie van AG2R Citroën voor de Ronde van Italië. “Lawrence (Naesen, red.) kent misschien niet de ideale voorbereiding (Naesen vervangt namelijk de geblesseerde Clément Berthet, red.) voor een Grote Ronde, maar hij zal wel een belangrijke rol hebben om Félix (Gall, red.) te beschermen in de vlakke en nerveuze etappes. Daarnaast zal hij ook de kans krijgen om te sprinten in een aantal etappes.”

Met Peters en Vendrame hebben ze bij AG2R Citroën twee ex-ritwinnaars in hun gelederen. Laatstgenoemde won vorig jaar de twaalfde etappe, Peters won in 2019 de zeventiende rit. Als Fransman Calmejane erin zou slagen om een rit te winnen, komt hij in het rijtje met etappewinnaars in de drie Grote Rondes.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

Kopinkas 2 mei 2022 om 12:19

Een gemiste kans dat ze GVA eens niet richting Giro sturen. Ik kon me geen deelname van hem herinneren, en inderdaad!
Alle ballen op de Tour, waar hij er eigenlijk al jaren niet meer aan te pas komt. Op zijn type punchers-aankomsten van vroeger wordt hij ondertussen overvleugeld door het jong geweld – en verder is de controle zo groot dat een vroege vlucht in de Tour haast nooit de vrijheid krijgt. En in een echte overgangetappe door heuvelend gebied wordt hij als het erop aankomt genadeloos uit de wielen gereden door zo'n Lutsenko (in 2020) of Trentin (2019).
Golden Greg zou toch net als Calmejane niet misstaan op het lijstje ritwinnaars in de drie grote ronden. In de Giro wat gaan vrijbuiten, alles of niets spelen, samen met Calmejane en de onvermoeibare Nans Peters. Doén Greg, je gaat daar gelukkiger van worden dan van het mediacircus Tour waar je nog eens voor de camera's kan uitleggen dat er iemand nét sterker was dan jezelf, nadat je op het laatste klimmetje moest lossen en op 55 seconden als vierde binnenrolde.

0
Mystieke_Monnik 2 mei 2022 om 13:23

Hij mag blij zijn als hij 4de wordt in een etappe, hij heeft dit jaar nog nauwelijks top 10 gereden.

0
madeinstars 2 mei 2022 om 12:24

Lawrence Naesen mag gaan sprinten? Wanneer heeft die ooit een deftige sprint gereden?

0
Joachim 2 mei 2022 om 12:54

Lawrence Naesen is zeker geen topspurter, maar doet in een massaspurt geregeld mee voor een ereplaats. Vorig jaar 4 keer top 15 in de Giro en vooral in 2019 was hij vrij succesvol met veel top 10-noteringen in eendagskoersen.

0
yoeri 2 mei 2022 om 12:25

Naesen staat onderaan niet in het teamrijtje.

0
Marco Willems 2 mei 2022 om 14:20

Rijdt heel sterk en vooral heel stabiel dit jaar, verwacht wel wat van hem. Kan zeker top 10 rijden en voor ritzege strijden als ie op afstand staat.

0
Dimitrofiets 2 mei 2022 om 19:50

Doel je op Gall of op Naesen?

0
11 na 11 2 mei 2022 om 14:21

Helemaal ontbolsterd sinds hij bij DSM vertrok.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone