Jumbo-Visma U23 en Sunweb U23 zijn compleet, SEG Racing zoekt teammanager

zondag 22 november 2020 om 08:00
Jumbo-Visma U23 en Sunweb U23 zijn compleet, SEG Racing zoekt teammanager

foto: Topcompetitie

Hoewel het seizoen er al een paar weken op zit, is het allerminst nieuwsluw in het Nederlandse Continental-circuit. In deze verse aflevering van WielerFlits Nationaal bundelen wij het laatste nieuws.

Jumbo-Visma Developement bevestigt drie nieuwe namen

Jumbo-Visma U23 maakt koers in de Omloop van de Braakman – foto: Léon van Bon/Topcompetitie

In eerdere uitgaves van WielerFlits Nationaal eind augustus en begin september kon je al lezen over de komst van junioren Darren van Bekkum, Loe van Belle en Johannes Steine-Mittet (Noorwegen). Afgelopen week heeft de opleidingsploeg van Jumbo-Visma deze transfers bevestigd. Daarmee is de ploeg ook rond voor 2021. Gijs Leemreize maakt per 1 januari de overstap naar het WorldTour-team en zes maanden later volgt Olav Kooij dat voorbeeld. Alle overige renners blijven; zij tekenden vorig jaar voor twee seizoenen.

Het verhaal van Van Bekkum is opvallend. Hij koerst namelijk pas twee jaar, maar reed dit seizoen wel KNWU-records aan diggelen. “Mijn tweede jaar bij de junioren is door het afgelopen seizoen natuurlijk anders verlopen dan gehoopt”, vertelt Van Bekkum. “Wedstrijden waren er nauwelijks en ik heb me moeten vermaken met online wedstrijden. Op het trainingskamp dat de KNWU organiseerde in samenwerking met Jumbo-Visma heb ik laten zien aardig te kunnen trappen. Vanuit daar is het contact met Jumbo-Visma Development ontstaan. Verwachtingen voor de aankomende jaren wil ik nog niet echt uitspreken. Ik moet eerst nog wat ervaring opdoen. Daarvoor zit ik wel op de juiste plek. De begeleiding is hier top en ik kijk uit naar de samenwerking met deze ploeg om zo stappen te zetten in mijn carrière.”

Van Belle fiets al langer en werd onlangs meervoudig Nederlands kampioen op de baan. Op de weg werd hij dat eerder dit jaar ook in het tijdrijden bij de junioren. Bovendien ging hij al meermaals met het team mee op trainingskamp. “Ik ken de meeste jongens al van de juniorencategorie. Het afgelopen jaar heb ik het team al leren kennen tijdens trainingen. Om dan vanaf 1 januari eindelijk zelf dat shirt te mogen dragen, is gaaf. Ik hoop mezelf binnen de opleidingsploeg verder te ontwikkelen en mooie uitslagen te rijden. Uiteindelijk heeft iedereen de ambitie in de WorldTour te eindigen. De transfers van Gijs Leemreize en Olav Kooij hebben uitgewezen dat die stap zeker mogelijk is. Daar ga ik ook voor.”

Steine-Mittet werd in 2019 al Noors kampioen tijdrijden bij de junioren en toonde zich ook in meerdere zware etappekoersen in Zwitserland. Hij is tevens de huidige Noorse kampioen langlaufen in zijn leeftijdscategorie. “Het is een heel mooie stap voor mij. Ik denk dat het de beste plek voor mij is om mezelf te ontwikkelen. Vanaf het eerste contact met de ploeg voelde het juist aan en toen ik uiteindelijk hoorde dat ik mocht komen, was ik erg blij. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van de cultuur binnen de ploeg. Ik ken Tobias Foss (die bij het WorldTour-team rijdt, red.) een beetje en met hem heb ik over het team gesproken. Hij is erg te spreken over de ploeg en raadde me deze transfer aan.”

Teammanager Robbert de Groot maakte van de gelegenheid gebruik om het afgelopen jaar – het eerste seizoen van de opleidingsploeg – te bespreken, waarin Olav Kooij (vier keer) en Lars Boven (één zege) vijf overwinningen wisten te boeken namens Jumbo-Visma Development. “Waar we hebben kunnen rijden, hebben we ons laten zien. Dat twee jongens volgend seizoen de overstap maken naar de profs, is een opsteker voor het hele team. Dat is een mooie ontwikkeling en we hopen die trend de komende jaren door te kunnen zetten. Met Van Belle, Van Bekkum en Staune-Mittet voegen we veel talent toe aan de huidige kern.”

flag-nl Jumbo-Visma Development 2021
flag-de Maurice Ballerstedt (19)
flag-nl Darren van Bekkum (18)
flag-nl Loe van Belle (18)
flag-nl Lars Boven (19)
flag-nl Mick van Dijke (20)
flag-nl Tim van Dijke (20)
flag-nz Finn Fisher-Black (18)
flag-nl Owen Geleijn (19)
flag-de Michel Heßmann (19)
flag-nl Olav Kooij (19, maakt per 1 juli de overstap naar de WorldTour-ploeg)
flag-nl Rick Pluimers (19)
flag-ie Archie Ryan (19)
flag-no Johannes Steine-Mittet (18)
flag-nl Axel van der Tuuk (19)
flag-nl Hidde van Veenendaal (19)


SEG Racing Academy zoekt nieuwe teammanager

Visbeek (links) voor de Ster van Zwolle met mechanieker Tessel Sprengers – foto: Bert Treep

SEG Racing Academy heeft na het vertrek van Aike Visbeek naar Circus-Wanty Gobert een vacature uitgezet voor een nieuwe teammanager. In die rol is een persoon eindverantwoordelijk voor de resultaten van de opleidingsploeg op alle vlakken. De teammanager geeft leiding aan een klein team, zoals onder meer de begeleidende staf, marketing-medewerkers en scouting. Daarnaast is een teammanager tevens de eerste ploegleider bij belangrijke wedstrijden. Daarbij hoort ook het uitzetten van de tactische lijnen, het samenstellen van de wedstrijdkalender en een veilig en positief sportklimaat creëren.

Geïnteresseerden kunnen hun CV en motivatie tot en met 25 november insturen.


Corbin Strong (SEG) maakt indruk en kijkt met Frigo vooruit op 2021

Wereldkampioen Strong (in het midden) – foto: Cor Vos

Corbin Strong reed dit jaar geen enkele wedstrijd in het shirt van SEG Racing Academy. De wereldkampioen Puntenkoers op de baan staat wel onder contract bij de Nederlandse opleidingsploeg en reed onlangs de Tour of Southland in zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Tijdens de vermaarde rittenkoers op Zuidereiland liet de 20-jarige alleskunner zijn talent spreken. De ijzersterke Strong sloeg in de tweede etappe een dubbelslag in de massasprint.

Een dag later stond er een bergetappe op het programma met aankomst op The Remarkables, een berg met de top op 1605 meter boven zeeniveau. Daar eindigde Strong als vierde op een dikke halve minuut van klimmer Reuben Thompson (volgend jaar Groupama-FDJ U23), die er de leiderstrui overnam. Een dag later greep Strong opnieuw de macht, toen hij op het steile slotklimmetje van Bluff Hill de maat nam van het peloton. Er werd met tientallen seconden gesmeten.

Strong verloor zijn leiderstrui uiteindelijk in de zesde etappe, een individuele tijdrit over 13 kilometer. Daar moest hij een minuut en negen seconden toegeven op latere eindwinnaar Aaron Gate. Uiteindelijk werd Strong vierde in het eindklassement, op 37 seconden van Gate. Laurence Pithie – die dit jaar voor de juniorenploeg van Willebrord Wil Vooruit reed – eindigde als negende in het eindklassement. Ook Pithie komt volgend jaar uit voor Groupama-FDJ U23.

‘Ik kijk uit naar 2021’
Met zijn prestaties in de Tour of Southland sluit Strong het seizoen toch goed af. “Het jaar 2020 was een zwaar jaar. Het had heel druk moeten zijn, met mijn eerste wegseizoen in Europa en het najagen van goud op de Olympische Spelen. Ondanks de coronapandemie en het uitstellen van de evenementen, denk ik dat ik toch goed getraind heb en mezelf goed heb ontwikkeld. Toen SEG Racing Academy weer begon te koersen, was het gaaf om te zien dat ze succesvol waren. Voor mij persoonlijk was dat lastig, want ik wilde zelf ook koersen. Het maakt me alleen maar meer hongerig naar 2021.”

Ook komend jaar zijn de Spelen in Tokio het hoofddoel voor Strong. “Maar ik wil mezelf ook bewijzen op de weg in het Europese circuit. Daar wil ik van genieten. Daarna focus ik me op de Olympische Spelen en ik ben ervan overtuigd dat we met Nieuw-Zeeland een grote kans hebben op een gouden medaille tijdens de Ploegachtervolging. Na de Spelen focus ik me weer op de ambities die ik heb op de weg. Ik heb heel weinig ervaring in Europa en ik kijk uit naar die uitdaging. Van wat ik gehoord heb is het koersen daar compleet anders dan in Oceanië en Azië, waar ik al wel wegwedstrijden reed.”

Marco Frigo – foto: Petros Gkotsis

Frigo: “Ik zit in het perfecte team om me te ontwikkelen”
Ook ex-Italiaans kampioen bij de beloften Marco Frigo baalt van het gekke corona-jaar. “Al moet ik zeggen dat ik mezelf wel goed ontwikkeld heb, dat was erg productief. Maar als ik naar de koersen kijk, dan ben ik een beetje teleurgesteld in mezelf. Tijdens de paar kansen die ik had om mezelf te laten zien, was ikzelf niet op het niveau waarop ik had willen zitten. Desalniettemin ben ik trots en positief op en over de verbeteringen die ik heb doorgemaakt. Ik kijk naar wielrennen op een specifieke manier. Ik ben ervan overtuigd dat hard werken loont. Ik vind dat ook leuk om te doen en dat betaalt zich altijd uit.”


Team Sunweb Development compleet na laatste drie namen voor 2021

De opleidingsploeg van Team Sunweb is compleet. Vrijdag kondigde de Duitse formatie met Nederlandse roots twee nieuwe renners en een contractverlenging aan. Het gaat om Oscar Onley (18) uit Schotland, het Belgische klimtalent Henri Vandenabeele (20) en Tim Naberman (21). Het betekent tevens het einde van de samenwerking met de Limburger Nils Sinscheck en Jarno Mobach uit Zeeland. Beiden waren in 2020 laatstejaars beloften.

Tim Naberman in Dwars door het Hageland – foto: Cor Vos

Team Sunweb beschouwt Naberman als een verbindingstuk binnen de opleidingsploeg. Hij komt goed tot zijn recht in de klassiekers en zware wedstrijden, maar is ook inzetbaar in de voorbereiding op een sprint of kan een klimmer afzetten voor een slotklim. “Ik geniet ervan om in wedstrijden de rol als koerskapitein in te vullen, al krijg ik ook de kansen om mijn eigen capaciteiten te laten zien. Ik kijk daarom echt uit naar mijn laatste jaar als belofte.” Volgens Kemna weet Naberman heel goed hoe Team Sunweb werkt en begeleid hij jongere renners goed. “Hopelijk blijft hij zich zo ontwikkelen”, voegt hij eraan toe.

Onley is vooral een goede tijdrijder. Dit jaar won hij voor Van Rysel-AG2R La Mondiale (een juniorenploeg gesteund door het WorldTour-team) de Trophee Des Grimpeurs Col De Peyra Taillade, een klimtijdrit in de Savoye. “Mijn voornaamste doel voor komend jaar is om te begrijpen hoe de beloftenkoersen werken en hopelijk kan ik voor mezelf bevestigen wat voor type renner ik in de toekomst kan zijn”, stelt de jonge Schot. “Na zijn succes in de klimtijdrit tijdens de Tour de Savoie-Mont Blanc zagen we zijn talent”, vult Rudi Kemna hem aan. “Wij zien hem als klimmer en tijdritspecialist. Zo willen we hem ook ontwikkelen.”

Met Vandenabeele verzekert Team Sunweb zich andermaal van een rondetalent. De 20-jarige Belg is dit coronaseizoen een van de revelaties in het beloftencircuit, met een tweede plek in de Giro d’Italia U23 (achter Tom Pidcock) en een nieuwe tweede stek met een ritzege in de Ronde de l’Isard U23 (achter diens ploegmaat Xandres Vervloesem). Vandenabeele komt over van de beloftenploeg van Lotto Soudal. Bij de Duitse ploeg ziet hij meer perspectief. “Deze opleidingsploeg heeft een enorm goede reputatie”, verklaart hij zijn keuze. “Ik wil nog een jaar extra bij de beloften rijden voor ik mij droom als profrenner waarmaak.”

De jongeling maakt namelijk in 2022 zijn profdebuut bij WorldTour-tak van Team Sunweb. Net als Thymen Arensman, Marco Brenner Mark Donovan, Andreas Leknessund en Ilan Van Wilder, ziet Kemna ook Vandenabeele als een talentvolle klimmer en ronderenner voor de toekomst. “Dat Henri in 2022 al ons WorldTour-programma gaat afwerken, laat zien hoeveel vertrouwen wij in hem als renner hebben. Samen met onze experts en coaches gaan we hem rustig brengen, zodat we hem helpen het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt overigens ook voor komend jaar, waarin Henri zichzelf verder wil ontwikkelen als ronderenner.”

Henri Vandenabeele – foto: Cor Vos

Team Sunweb Development is er op deze wijze andermaal in geslaagd om de parels uit de juniorenvijver te vissen. Eerder werden ook het Deense sprinttalent Tobias Lund Andersen, het Italiaanse rondetalent Gianmarco Garofoli, de Tsjechische spurter en tijdrijder Pavel Bittner en de sterke Nederlandse allrounder Pepijn Reinderink – die voornamelijk in de Nederlandse en Belgische  heuvels uit de voeten kan – al aangetrokken. Daarnaast rijden er ook al enkele andere grote Europese talenten voor de ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink, waardoor de WorldTour-ploeg aan cherry picking kan doen.

flag-de Team Sunweb Development 2021
flag-dk Tobias Lund Andersen (18)
flag-cz Pavel Bittner (18)
flag-it Gianmarco Garofoli (18)
flag-gb Leo Hayter (19)
flag-de Leon Heinschke (21)
flag-nl Enzo Leijnse (19)
flag-de Marius Mayrhofer (20)
flag-nl Tim Naberman (21)
flag-gb Oscar Onley (18)
flag-nl Pepijn Reinderink (18)
flag-no Vegard Stokke (19)
flag-nl Casper van Uden (19)
flag-be Henri Vandenabeele (20)
flag-de Hannes Wilksch (19)


Vernieuwd BEAT Cycling wil weer terug naar de allure van 2019

De selectie van BEAT Cycling (onder die naam – zonder Club – is de ploeg ook ingeschreven bij de UCI voor 2021, red.) heeft een aardige metamorfose ondergaan. Jan-Willem van Schip, Stefano Museeuw, Luuc Bugter, Yves Coolen en Marten Kooistra verlengden hun contract en inmiddels zijn Yoeri Havik, Sven Burger, Jordy Bouts, Jules Hesters en Herman ten Kate voor één jaar aangetrokken.

De grootste vis werd echter dinsdag aangekondigd: Taco van der Hoorn komt over van Jumbo-Visma en tekent ook voor één seizoen.

In de aanval
BEAT gaat zonder echte sprinter het nieuwe seizoen in. Afgelopen jaar was er nog Bas van der Kooij, door Theo Bos vergeleken met Elia Viviani, maar die samenwerking heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De ploeg besloot daarom om niet verder te gaan met Van der Kooij.

Met Havik, Coolen en Hesters heeft BEAT wel rappe mannen, maar koersen worden niet volledig afgestemd op een sprinter. En daarmee keert de formatie terug naar het gedachtengoed van 2019, toen BEAT in de breedte en met aanvallend koersgedrag naam maakte. Het leverde de ploeg de nodige resultaten op, waaronder zege in de GP Stad Zottegem, en Piotr Havik en Martijn Budding verdienden een profcontract.

In 2020 kon BEAT, mede door de gegeven omstandigheden, niet bevestigen. Een vijfde plaats in de Dorpenomloop Rucphen, een zesde plaats in de Gooikse Pijl en winst in de Topcompetitie-wedstrijd in Valkenswaard waren de uitschieters. Het management trok haar conclusies en ging niet verder met een vijftal renners. Later werd ook afscheid genomen van Daniel Abraham, die zich individueel gaat voorbereiden op de Paralympics van 2021.

Verschuivingen op het gebied van partners
Ook de organisatie van manager Geert Broekhuizen moest schakelen op het gebied van partners. Isostar stopt na drie jaar, BinckBank gaat op in Saxo Bank (en alle aflopende samenwerkingen worden niet verlengd) en van sponsor ALLSAFE wordt na een jaar al afscheid genomen. Daarentegen zijn de samenwerkingen met fietsenmerk KOGA (met twee jaar) en kledingsponsor AGU (voor onbepaalde tijd) verlengd.

BEAT zegt, ondanks de vertrokken sponsoren, met een nagenoeg gelijk budget aan het seizoen 2021 te beginnen. Andere partners krijgen daarin een prominentere rol. Even leek het erop dat een ‘grote vis’ werd aangetrokken als sponsor, maar die deal klapte op het laatste moment, tot teleurstelling van het management.

Inmiddels is er alweer optimisme, want er is een nieuwe hoofdpartner gevonden die de plek van BinckBank gaat invullen. Binnenkort brengt de ploeg die sponsor naar buiten. Bovendien is Maurten de vervanger van Isostar en heeft BEAT het gat van ALLSAFE ook al ingevuld met een nog onbekende sponsor.

Havik (links) en Van Schip – foto: Cor Vos

Taco van der Hoorn (26) kreeg geen nieuw contract bij Jumbo-Visma en hoopte prof te blijven. Dat is niet gelukt, want met zijn transfer naar BEAT doet hij twee stappen terug op de wielerladder. Bij de continentale ploeg krijgt hij wel de kans om zich te bewijzen in koersen die hem moeten liggen. “Mijn doel is eigenlijk om weer te laten zien dat ik koersen kan winnen”, aldus Van der Hoorn.

Yoeri Havik (29) komt over van het gestopte Vlasman. Hij komt bij BEAT een goede bekende tegen, want Jan-Willem van Schip is zijn vaste koppelgenoot in de ploegkoersen op de baan. Havik en Van Schip bereiden zich in 2021 op de weg voor op de Olympische Spelen in Tokio. De ploeg ziet voor Havik bovendien een rol weggelegd als wegkapitein in de ploeg.

Sven Burger (23) maakt de overstap van SEG Racing Academy. Met hem was BEAT al vroeg in gesprek. Burger was afgelopen jaar eigenlijk te oud voor de beloftenploeg van SEG. Het team van ploegleider Egon van Kessel vangt hem nu op. BEAT hoopt dat ‘powerhouse’ Burger weer op het niveau kan komen van 2019, toen hij vijfde werd in de Veenendaal-Veenendaal Classic en zesde werd in de Slag om Norg. Daarnaast heeft de Noord-Hollander bredere interesses dan alleen de weg; hij rijdt ook graag op de mountainbike of beachraces.

Jordy Bouts (24) verlaat Tarteletto-Isorex. De Belg heeft volgens BEAT een breed profiel en krijgt zijn kansen in het Ardense werk. Bouts is een lichte renner die toch goed uit de voeten kan in zware koersen als Dwars door het Hageland (36e), de Druivenkoers (34e) en de Antwerp Port Epic (28e). Hij kan gezien worden als de vervanger van Adam Lewis, die te veel een ‘klimmer’ was voor het programma van BEAT.

Jules Hesters tijdens de Wooning Zesdaagse in Rotterdam – foto: Cor Vos

Jules Hesters (21) is de jongste nieuwkomer. De Vlaming maakte de laatste jaren vooral naam als baanwielrenner (drie keer op rij Europees kampioen afvalkoers U23, red.) en komt over van EFC-LR Vulsteke. BEAT wil Hesters de komende jaren ontwikkelen als sprinter. Dat doet het niet direct op het hoogste niveau, maar vooral in UCI .2-wedstrijden en nationale koersen. Zo wil het team de Belg rustig brengen. Overigens heeft BEAT geen baanplannen met Hesters.

Herman ten Kate (29) werd als laatste renner aangekondigd, maar zijn wegprogramma zal beperkt zijn. Hij was de laatste jaren actief als amateur en wil in 2021 andere wielrenners inspireren door zijn verhaal binnen het wegteam van BEAT te delen. Ten Kate, die ook community manager is binnen de ploeg, gaat zich daarnaast richten op fixed gear racen, criteriums en Gran Fondo’s.

Met deze elf renners is BEAT Cycling in principe rond voor 2021, maar er wordt serieus nagedacht over het aantrekken van een twaalfde renner. “Maar dat is geen must”, zegt manager Geert Broekhuizen. “We zijn heel blij met de sterke samenstelling voor volgend jaar.”


Nieuwstips of opmerkingen?

[email protected]


Danny van der Tuuk wordt prof in Spanje

Danny van der Tuuk (21) wordt prof bij Equipo Kern Pharma


Metec-TKH gaat plek Van der Tuuk opvullen

Metec-TKH gaat nog een renner voor het nieuwe seizoen aantrekken. De Tielse formatie was klaar op de transfermarkt na de komst van Hartthijs de Vries, maar het vertrek van Danny van der Tuuk maakte een extra plekje vrij.

De Gelderse opleidingsploeg zet deze transferperiode in op verjonging. Met Stef Krul en Jesper Asselman verlaten de twee meest ervaren renners Metec-TKH. Voor hen komen onder meer Huub Artz, Victor Broex, Niels van Ekeren, Thomas Mijnsbergen en eerder genoemde De Vries in de plaats.

Voorlopige selectie Metec-TKH 2021
flag-nl Huub Artz
flag-nl Sjoerd Bax
flag-nl Dylan Bouwmans
flag-nl Ramon van Bokhoven
flag-nl Victor Broex
flag-nl Jason van Dalen
flag-nl Jens van den Dool
flag-nl Niels van Ekeren
flag-nl Lars Hohmann
flag-nl Thijs de Lange
flag-nl Adne Koster
flag-nl Tim Marsman
flag-nl Thomas Mijnsbergen
flag-nl Rick Ottema
flag-nl Hartthijs de Vries


ABLOC CT en BEAT schrijven zich weer in voor ProSeries

De UCI heeft naast de aanmeldingen van ABLOC CT en BEAT Cycling voor de continentale licentie ook een ProSeries-aanvraag ontvangen van die teams.

Afgelopen seizoen hadden beide ploegen zich daarvoor ook al ingeschreven, maar konden ze door de omstandigheden weinig tot geen UCI .Pro-wedstrijden rijden.

De bijdrage van €3.500 die ABLOC en BEAT begin 2020 moesten doen om als continentaal team startrecht krijgen ProSeries-koersen, hebben zij in zijn geheel terug gekregen van de UCI. De inschrijving voor het nieuwe seizoen kan dus gedaan worden met het geld van afgelopen seizoen.

Op de ProSeries-kalender van 2021 staan onder meer Kuurne-Brussel-Kuurne, Nokere Koerse, Bredene Koksijde Classic, Scheldeprijs, ZLM Tour, Baloise Belgium Tour, Tour de Wallonie en de GP de Wallonie.


Metec-TKH vanaf 2021 verder als Metec-SOLARWATT

Metec-TKH gaat in 2021 door het leven als Metec-SOLARWATT. Technologiebedrijf TKH blijft als sponsor aan Metec-SOLARWATT verbonden, maar doet na zes jaar als naamgevende sponsor een stapje terug bij het team van Michel Megens.

“SOLARWATT is Duitse producent van zonnepanelen en wil de naamsbekendheid in Nederland en België vergroten’’, laat Megens weten. SOLARWATT is net als Metec in Tiel gevestigd. Op zakelijk vlak gaan beide bedrijven met elkaar samenwerken: SOLARWATT gaat door Metec gebouwde fietsenstallingen voorzien van zonnepanelen.


Yves Coolen rijdt negen veldritten tussen de toppers

BEAT Cycling is de komende weken ook te zien in het veld. Yves Coolen heeft vorig seizoen genoeg punten gescoord in kleinere crossen, waardoor hij deze winter ook mag opdraven in de ‘grote’ veldritten. Komend weekend begint hij in de Superprestige-manche van Merksplas.

Daarna rijdt Coolen ook nog in Kortrijk (X²O Trofee), Boom (Superprestige), Antwerpen (X²O Trofee), Gavere (Superprestige), Essen (Ethias Cross), Herentals (X²O Trofee) en Heusden-Zolder (Superprestige). Begin januari hoopt de Belgische coureur van BEAT ook nog het BK in Meulebeke te betwisten. Hij gaat dat doen op de KOGA Colmaro Allroad, officieel een gravelbike.

“Ik weet niet precies wat andere wegrenners doen in de winter, maar voor mijzelf weet ik dat het gewoon goed in de planning past, zonder dat het nadelig is voor mijn wegcampagne. Ik denk zelfs dat die explosiviteit en diepgang in de cross zelfs een pluspunt is voor in de zomer”, zegt Coolen, die afgelopen seizoen de Omloop van Valkenswaard won in de Nederlandse Topcompetitie.


Ivar Slik kan EK-titel strandrace niet verdedigen

Ivar Slik mag zich nog een jaar lang Europees kampioen strandracen noemen. De hardrijder van ABLOC CT zag afgelopen week het EK in Duinkerke afgelast worden door de UEC. “Dat is echt balen”, zegt Slik. “Tot nu toe is de strandkalender nog leeg. Misschien kan er in januari weer wat georganiseerd worden, maar eerder ga ik niet van uit.”


Ploegwatchers

flag-de Sunweb Development – Maxim Horssels
flag-nl Vlasman CT – Maxim Horssels

flag-nl BEAT Cycling – Nick Doup
flag-nl ABLOC CT – Nick Doup

flag-nl Metec-TKH – Julian Dubbeld
flag-nl VolkerWessels-Merckx – Julian Dubbeld

flag-nl Jumbo-Visma Development Team – Youri IJnsen
flag-nl SEG Racing Academy – Youri IJnsen

Nieuwstips: [email protected] 

Dit artikel delen:

11 Reacties

Verweggistan 19 november 2020 om 16:09

‘Onze’ Hermantk ? Wat leuk.

0
Rawolf 19 november 2020 om 16:31

vdHoorn, van Schip en Havik zijn echt leuke renners voor zo’n ploeg. Zouden alledrie niet misstaan een niveautje hoger.

0
Jan 19 november 2020 om 17:34

yep
Herman van de oude harde kern van WF.
the real one. ;)

0
Hermantk 19 november 2020 om 19:46

@Verweggistan dat is die gast inderdaad! Ik snap dan ook niet dat Taco hier als grote vis wordt genoemd.

0
Verweggistan 19 november 2020 om 20:40

Haha, veel succes!

0
janwillem92 19 november 2020 om 21:54

Haha Hermantk. Herinnering naar oude wf tijden. Er is nog hoop!

0
Pannenkoek 19 november 2020 om 22:01

@hermantk zullen we nog maar een keer Veenendaal-Veenendaal dan?

0
Bassie55k 20 november 2020 om 22:54

Toch leuke ploegen die U23.

0
Markoes 21 november 2020 om 09:16

Lachen, gefeliciteerd Herman! Oude tijden herleven.

0
SnellePelle 21 november 2020 om 19:28

Ik zal die SEG ploeg wel ff de goede kant opsturen..

0
FritsvanHoefelen 21 november 2020 om 23:23

Ik kijk ook met de frigo uit naar 2021

0

Headlines

Populair

Materiaalzone