Dit moet je weten van de Jumbo-Visma-presentatie

zondag 22 december 2019 om 07:45
Video

Op het hoofdkantoor van sponsor HEMA in Amsterdam hield Jumbo-Visma vandaag de teampresentatie, waarin teruggekeken werd op afgelopen seizoen maar vooral ook vooruitgeblikt werd op komend jaar. WielerFlits zet de belangrijkste zaken op een rij!

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Wie zijn de kopmannen in de grote ronden?

flag-it Giro d’Italia
George Bennett krijgt de kans om zich te bewijzen als kopman in de Giro. De Nieuw-Zeelander is in de rittenkoers al eens als achtste geëindigd vorig jaar, op ruim dertien minuten van eindwinnaar Chris Froome. Hij krijgt het gezelschap van Dylan Groenewegen, die zijn kans waagt in de sprints. “Het liefst doe ik elk jaar alle drie de grote ronden, maar je moet ook kijken: wat past het best bij mij?”, zei Groenewegen. “We waren er vrij snel uit dat ik heel graag de Giro wil doen.”

Selectie Jumbo-Visma voor Giro d’Italia 2020
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Lennard Hofstede
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-de Paul Martens
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-nl Mike Teunissen

Tom Dumoulin – foto: Cor Vos

flag-fr Tour de France
Jumbo-Visma begint in de sterkst mogelijke opstelling aan de Tour de France, namelijk met Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Primož Roglič als kopmannen. “De doelstelling is absoluut om de Tour te winnen. Vol erop, met drie kopmannen!”, zei Dumoulin, de nummer twee van de Tour van vorig jaar. “Het was heel mooi om erachter te komen dat we er alle drie hetzelfde in staan.” Wout van Aert, afgelopen jaar ritwinnaar in Albi, mag zich opmaken voor zijn tweede Tour.

Selectie Jumbo-Visma voor Tour de France 2020
flag-be Wout van Aert
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-si Primož Roglič
flag-de Tony Martin

flag-es Vuelta a España
Steven Kruijswijk is voor de Vuelta a España de aangewezen kopman. Vorig jaar was hij vierde in het eindklassement, maar afgelopen seizoen moest hij de rittenkoers vroegtijdig verlaten. Dylan Groenewegen rijdt naast de Giro ook in Spanje en focust zich op dagsuccessen. Groenewegen: “Vier jaar geleden kwam ik bij de ploeg en toen zei ik dat ik alle grote ronden ritten wil winnen. Dan wordt dit wel een heel mooi jaar om dat te gaan doen.”

Selectie Jumbo-Visma voor Vuelta a España 2020
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-de Tony Martin
flag-nl Mike Teunissen


Wat gaat Dylan Groenewegen doen?

Na vier Tourdeelnames laat Dylan Groenewegen de Franse rittenkoers ditmaal links liggen en kiest hij voor de Giro d’Italia en de Vuelta a España, waar hij voor het eerst zijn opwachting gaat maken. De focus is dezelfde, namelijk etappezeges scoren. Als hem dat lukt, schaart hij zich bij het lijstje renners die in alle grote ronden successen hebben geboekt. Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en Brugge-De Panne staan eveneens op zijn programma.

De sprinter verlengde onlangs zijn doorlopende contract bij de ploeg tot eind 2023. “Dan ligt er op tafel: wat wil je nog allemaal bereiken in je carrière?”, vertelt zijn ploegleider Merijn Zeeman. “Daar is hij heel duidelijk in: zoveel mogelijk wedstrijden winnen en etappes winnen in grote ronden. Hij gaat met de best mogelijke hulp naar de Giro en de Vuelta. De Vuelta begint met een ploegentijdrit in Nederland. Een start in eigen land met twee kansen voor Dylan: daar willen we succesvol zijn.”


Hoe staat het met Wout van Aert?

Wout van Aert is toe aan zijn tweede seizoen bij de ploeg en voelt zich er intussen helemaal thuis. “De mentaliteit past bij me”, vertelde hij tijdens de ploegpresentatie. Binnenkort keert hij naar alle waarschijnlijkheid terug in wedstrijdverband in de Azencross van Loenhout na zijn lelijke valpartij in de Tour de France. “Maandag heb ik mijn laatste check-up. Daar hoop ik groen licht te krijgen.” Na het crossseizoen gaat hij zich richten op het Vlaamse voorjaar.

“Daar hoop ik mijn topniveau te halen en helemaal hersteld te zijn van mijn blessure. Met Amund Grøndahl Jansen en Mike Teunissen hebben we een sterke ploeg. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn voor mij de mooiste koersen en wellicht ben ik pas tegen dan weer helemaal top. Nu loop alles top, maar de laatste procentjes zijn het zwaarst.” Later in het seizoen wil hij opnieuw pieken in de Tour de France, waar hij zijn tweede opwachting gaat maken.


Hoe ziet het klassieke voorjaar eruit?

Wout van Aert, Mike Teunissen en Amund Grøndahl Jansen zetten vooral in op de Vlaamse races. Van Aert en Teunissen hebben de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix daarin als belangrijke doelen aangestipt. Grøndahl Jansen zal vooral in een dienende rol starten. In de heuvelkassiekers richt Jumbo-Visma zich op Tom Dumoulin en Primož Roglič. Beide renners rijden de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, Dumoulin start ook in de Amstel Gold Race.

“We hebben gezien dat Primož zich aan het ontwikkelen is in de eendagswedstrijden. Ook Tom krijgt een warm gevoel van dat werk. Het past in de kalender en ook bij de teamdoelstellingen. Het is een mooie volgende stap dat we met een sterke ploeg goed voorbereid die wedstrijden kunnen rijden.”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. Dumoulin beaamt dat. “Die klassieke periode heeft een plekje in mijn hart, vooral de Amstel Gold Race natuurlijk.”


Voorlopige wedstrijdprogramma’s

flag-be Wout van Aert: Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Tour de France

flag-nl Tom Dumoulin: Volta a Valenciana, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Ronde van het Baskenland, Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Tour de France

flag-nl Dylan Groenewegen: Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Brugge-De Panne, Giro d’Italia, Vuelta a España

flag-nl Steven Kruijswijk: Parijs-Nice, hoogtestage, Critérium du Dauphiné, hoogtestage, Tour de France, Vuelta a España

flag-si Primož Roglič: Parijs-Nice, Ronde van het Baskenland, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, Tour de France


Videointerviews

Wout van Aert: “Vanaf Milaan-San Remo hoop ik kort bij de beste versie van mezelf te zijn”
Geen Tour voor Dylan Groenewegen: “Meer sprintkansen in de Giro”
Tom Dumoulin: “Ik wil heel graag een keer vol voor de Tour de France gaan
Steven Kruijswijk: “We willen de Tour winnen en dat moeten we voor elkaar over hebben”
Laurens De Plus wil podium in grote ronde halen: “Kruijswijk een mooi voorbeeld”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Stanro 20 december 2019 om 18:22

Wat zal Timo Roosen gaan doen? Hij staat niet bij de grote rondes. Hij is niet geblesseerd toch?

koos1 20 december 2019 om 20:21

Inderdaad opvallend. Roosen had ik wel verwacht in de Vuelta i.p.v. Teunissen. Nu is het natuurlijk nog heel lang tot de grote rondes en kan er nog veel veranderen. Bij de selecties die er op dit moment zijn, valt het sowieso op dat er best veel renners geen grote ronde rijden volgens deze planning.
Voor Roosen zal het dan waarschijnlijk klassiekers en de kleinere rondjes worden.

Wheely 21 december 2019 om 10:14

Mooi programma hoor. Giro lijkt wat achtergebleven maar uiteindelijk kunnen ze er veel gaan winnen met Groenewegen.

Leuk dat ze naast de kasseien ook vol in de heuvelklasssiekers willen meedoen, neem aan dat de Plus en Gesink daar dan ook starten.

TomVD 21 december 2019 om 14:45

Roglic en dumoulin rijden een vrijwel identiek programma. Als dat maar geen problemen gaat geven…

Covadonga 21 december 2019 om 14:46

Is het niet handiger om alle vorige berichten hieronder te scharen? Nu lees ik iedere keer hetzelfde. Of krijgt wf betaald om zo veel mogelijk Jumbo berichten te droppen? Dan snap ik het wat beter.

Youri IJnsen 21 december 2019 om 17:52

Haha, je bent me er eentje. Gisteren zeurde je dat de informatie te karig was, nu is het weer te veel ;-)

Samlambeej 21 december 2019 om 19:40

Ik had het idee dat @Covadonga sarcastisch was gisteren. Je wist bij wijze van spreken niet waar te beginnen. En ik had het laatste deel van de voorstelling nog gezien. Ben het volledig eens met de keuzes dus verder niet zo belangrijk allemaal… voorlopig.

Covadonga 21 december 2019 om 21:24
Wheely 21 december 2019 om 22:08
wielrenner 22 december 2019 om 07:42

Dat wordt spannend bij Jumbo. Roglic, Kruijswijk en Dumoulin willen uiteraard alle 3 scoren, maar nu lees ik dat de “knechten”, of mag je dat tegenwoordig niet meer zeggen, ook allemaal ambities hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair