Wout van Aert piekt naar klassiek voorjaar en Tour de France

Wout van Aert piekt naar klassiek voorjaar en Tour de France

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft twee periodes waar hij op zijn best wil zijn komend seizoen. Eerst mikt hij op het klassieke voorjaar, en dan met name de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Daarna werkt hij toe naar de Tour de France.

Van Aert staat dicht bij zijn rentree na zijn zware val vijf maanden terug in de Tour. Volgende week tijdens de Azencross van Loenhout staat zijn terugkeer gepland. Hij kijkt uit naar zijn heroptreden in koersverband. “Maandag heb ik mijn laatste check-up. Daar hoop ik groen licht te krijgen.” Na het crossseizoen gaat hij zich richten op het klassieke voorjaar.

“Daar hoop ik mijn topniveau te halen en helemaal hersteld te zijn van mijn blessure. Met Amund Grøndahl Jansen en Mike Teunissen hebben we een sterke ploeg. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn voor mij de mooiste koersen en wellicht ben ik pas tegen dan weer helemaal top. Nu loop alles top, maar de laatste procentjes zijn het zwaarst.”

Later in het seizoen wil hij opnieuw pieken in de Tour de France, waar hij zijn tweede opwachting gaat maken. “Daar ga ik rijden in dienst van de ploeg en mee de eindzege najagen.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

Leukefans 20 december 2019 om 15:08

De afwezigheid van Groenewegen opent toch ook perspectieven met oog op groen…

NCK17 20 december 2019 om 16:40

Tuurllijk niet, die gaan vol voor het klassement. Van Aert zal moeten werken voor de kopmannen.

Shinzawai 20 december 2019 om 17:45

Voor de groene trui heb je flink wat steun van de ploeg nodig. Dat lijkt me dus niet aan de orde.

kelderfan 20 december 2019 om 15:13

Als hij zijn top-niveau weer kan bereiken, dan is die groene trui zeker een doel om na te streven.

Marik 20 december 2019 om 15:23

Het is toch wishfull thinking om te denken dat Wout voor groen kan gaan. Als het grote doel is om de Tour te winnen dan is er echt geen ruimte voor een ander groot doel. Het groen winnen betekent dat je je niet volledig kunt inzetten voor de eindzege daar.

Stijn Robberechts 20 december 2019 om 15:52

Waarom niet? Met 1 man in steun om hem goed af te zetten de rest klaart hij zelf wel heeft hij al genoeg bewezen. Tot zijn val in de vorige tour heeft hij zich elke dag getoond, zakt er dus niet snel door.

Marik 20 december 2019 om 15:54

Die ene man steun krijgt hij niet en ze hebben Van Aert te hard nodig om hem al zijn energie te laten verspillen aan het Groen. Hij zal een paar keer in een etappe voor zijn eigen kans mogen rijden en zich voor de rest moeten schikken vermoed ik.

Stijn Robberechts 20 december 2019 om 16:03

Denk dat hij in de vlakke etappes wel door een mannetje naar voor gebracht gaat worden en dan het alleen moet klaren, in de etappes met wat klimmetjes kan hij het zelfs helemaal alleen dus denk dat het oftewel eigen kans is of te zwaar en werken voor de ploeg. Buiten waaieretappes daar zullen de kopmannen eerst veilig moeten zijn zoals dit jaar in Albi met kruiswijk.

Panache 20 december 2019 om 16:39

Je hebt gelijk Marik. TJV gaat niet op volle oorlogssterkte een Tour starten (voor het Geel) en dan risico lopen om Van Aert misschien zelfs met een helper kwijt te geraken in een valpartij. Juist 2018 heeft dat aangetoond. Van Aert rijdt voor een plek 3-5 in de tijdrit zijn seizoen naar de filistijnen en Kruijswijk heeft een helper minder. Achteraf maakte dat niet uit, maar de koers had door een valpartij, of een waaier, anders kunnen lopen waardoor Van Aert wél nodig was. In diezelfde etappe zie je Van Baarle en Kwiatkowski (erkende tijdrijders) op minuten staan. Die pakten het rustig aan. Ineos gaat vol voor Geel en het gehele team rijdt in dienst. Om kans te maken op eigen kracht te winnen zal je die aanpak/instelling moeten kopiëren. Jammer voor de fans van toprenner Van Aert, maar zijn kansen op Groen komen een andere keer. Misschien 1-2x sprinten en wie weet de etappe pakken is het maximaal haalbare. Voor de rest knechten en sparen.

tendam 20 december 2019 om 16:54

@stijn robberechts
Ik vind het eigenlijk bizar chauvinistisch dat Sporza überhaupt denkt dat groen een doel gaat zijn… daarvoor moet je altijd meesprinten, en meegaan in ontsnappingen. En dan nog is Sagan op alle vlakken sterker, Bennett niet te vergeten. Hij mag blij zijn als hij 1 of 2 keer voor een ritoverwinning mag sprinten.

-Stijn- 20 december 2019 om 16:57

@Tendam Gaat Sagan niet voor de Giro of ben ik mis? Ik vindt niet dat Wout moet onderdoen voor een Sagan. Afgelopen tour heeft Wout, Sagan eens verslagen en omgekeerd
Bennet zie ik iets te vroeg afhaken bij het klimmen

Panache 20 december 2019 om 18:04

Van Aert al gelijk stellen aan Sagan… Vroeg aan het bier?

WernerFranke 20 december 2019 om 18:42

Feit is wel dat Sagan in massasprints niet meer de uitslagen haalt van een drietal jaar geleden.

-Stijn- 20 december 2019 om 20:31

@Panache Waarom mag ik ze niet gelijk stellen voor toekomstige wielerprestaties op basis van afgelopen jaar? Het afgelopen jaar moest Wout echt niet onderdoen voor Sagan.

tendam 20 december 2019 om 23:06

@stijn
Natuurlijk moest hij voor het grootste deel wel onderdoen voor Sagan. Hij won een lange sprint na een zware waaierrit, op het nippertje. Heel knap, maar dat was geen normale massasprint. Teunissen won ook een ritje, niemand die over hem begint als nieuw sprintkanon.

Bennett is bergop volgens mij niet veel minder dan Van Aert.

S. Morgenstern 20 december 2019 om 16:02

Groen gaat inderdaad geen doel worden, daar is totaal geen ruimte voor met drie kopmannen die uit de problemen gehouden moeten worden en het doel om er met één daarvan de Tour te winnen.

-Stijn- 20 december 2019 om 16:37

Gaat in het begin geen doel zijn maar hij gaat zijn eigen kans mogen gaan af en toe en als Groen dan steeds dichterbij komt kan het nog een extra doel worden

Jean Dumas 20 december 2019 om 16:43

Ziet er goed uit, als hij de trainingsgroep van TJV kan bijhouden. Bovenbeen ziet er ook weer fors getraind uit, pak van mijn hart.

boenk 20 december 2019 om 17:07

Hangt ervan af wie de concurrentie wordt. Als alle snelle sprinters Giro en Vuelta gaan rijden, stijgen zijn kansen natuurlijk. Maar als hij voor groen wil gaan, zal hij het vrees ik helemaal alleen moeten doen. En de vraag is dan of het gaat gebeuren met een deel top 5 plaatsen, of dat er genoeg energie is om ook echt voor een overwinning te gaan. Ik mag hopen dat hij niet meegaat enkel om aan de kop van het peloton te sleuren.

thorsen 20 december 2019 om 19:14

Ik denk dat een geblesseerde net rookie af al heel blij is dat hij in zo’n team gewoon de Tour gaat rijden. Hij krijgt zijn kans in de klassiekers en zal in een overgangsrit heus wel eens zelf mogen sprinten. Ik denk niet dat hij zelf serieus aan groen denkt (dit jaar).

boenk 20 december 2019 om 20:57

Een geblesseerde net rookie af? Zoals Bernal vorig jaar eigenlijk?

Bah, wat een vies denigrerend berichtje. Alsof van Aert nog niks bewezen heeft.

Headlines

Materiaalzone

Populair