George Bennett trekt als rondekopman naar Giro d’Italia

vrijdag 20 december 2019 om 14:33
George Bennett trekt als rondekopman naar Giro d’Italia

foto: Cor Vos (archief)

Jumbo-Visma stuurt zijn drie rondetoppers Tom Dumoulin, Primož Roglič en Steven Kruijswijk naar de Tour de France, wat betekent dat George Bennett de kans krijgt om zich te bewijzen als rondekopman in de Giro d’Italia. Hij zal het gezelschap krijgen van onder meer Dylan Groenewegen, die zijn kans waagt in de massasprints.

Helemaal nieuw is het kopmanschap niet voor Bennett, aangezien de Nieuw-Zeelander in 2018 al eens zijn kans mocht gaan in de Ronde van Italië. De 29-jarige klimmer eindigde toen als achtste in de stand, op ruim dertien minuten van eindwinnaar Chris Froome. Bennett zal bergop vooral het gezelschap krijgen van Antwan Tolhoek en Koen Bouwman.

Jumbo-Visma mikt in de Giro 2020 echter op meerdere scenario’s. Zo hoopt Dylan Groenewegen meerdere sprintetappes te winnen. De razendsnelle Amsterdammer kan rekenen op een heuse sprinttrein bestaande uit Lennard Hofstede, Amund Grøndahl Jansen en laatste man Mike Teunissen, die in de voorbije Tour naar de eerste ritzege en gele trui wist te snellen.

Paul Martens is de achtste en laatste renner die is geselecteerd voor de Giro. De Duitse wegkapitein heeft als taak om Groenewegen bij te staan in de vlakke etappes. “We geloven heel erg in George”, zo vertelt sportief manager Merijn Zeeman. “Hij heeft al mooie wedstrijden gewonnen. Hij heeft weliswaar een ander palmares dan Kruijswijk, Dumoulin en Roglič, maar we gaan voor het hoogst haalbare binnen zijn mogelijkheden.”

flag-it Giroselectie Jumbo-Visma in 2020
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Lennard Hofstede
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-de Paul Martens
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

24 Reacties

koos1 20 december 2019 om 14:38

Toch een mooie ploeg met een sterke trein voor Groenewegen. DE 8e renner zal wel een renner worden om kilometers mee op kop te rijden. Gokje: een van de Duitsers Martens of Pfingsten.

De Bezemwagen! 20 december 2019 om 14:38

Mooie kans voor George. Verder lekker rittenkapen. Ben benieuwd wie de laatste renner wordt. Hopelijk een jonge renner die ervaring in een grote ronde kan opdoen.

KennyKlimmen 20 december 2019 om 14:39

Ik ben wel fan van Bennet. Leuke teksten, mentaal sterk, kan lang afzien…

hartstikkebedankt 20 december 2019 om 14:39

Ik zou Harper of Vingegaard hier nog aan toevoegen voor de Giro. Hopelijk mag een Tolhoek proberen een etappe te winnen.

Samlambeej 20 december 2019 om 14:39

Puzzel prima gelegd.

aru123 20 december 2019 om 14:40

8e renner is roosen gok ik

koos1 20 december 2019 om 14:45

Roosen zal wel naar de Vuelta gaan als lead-out ipv Teunissen

koos1 20 december 2019 om 14:48

Met een beetje puzzelen is de Vuelta ploeg ook al zowat in te vullen
Groenewegen-Roosen-vanEmden-Leezer(?)
Kruijswijk-Bennett-Gesink-Vingegaard(?)

wieler4live 20 december 2019 om 14:53

Edit: Klopt, we hebben hem inmiddels toegevoegd

fietsvriend 20 december 2019 om 15:02

Als liefhebber van de Giro, toch een klein beetje teleurgesteld dat ze niet met één vd AK kleppers aan de start van de Giro staan. Ben toch een klein beetje benieuwd of niemand van de drie erheen wil(de) of dat het management bepaald heeft dat ze de Giro gaan negeren tbv de Tour.

tdola 20 december 2019 om 15:05

Ik denk dat ze vooral wel naar tour wilden. En dat is niet lekker combineren met giro.

Tuubke 20 december 2019 om 15:41

Fietsvriend, we zijn het eens. Als je drie mensen hebt die serieus kanshebber zouden zijn, is het jammer dat er niet eentje naar de Giro gaat.

lathumnees 21 december 2019 om 01:17

Dat vind ik nou ook, maakt de Giro kijken in mei een stuk minder interessant helaas, terwijl het zo’n mooi ronde is..

Lapjestrui 20 december 2019 om 16:00

Heel fijn! En wat een (leuke) ploeg.

Titaantje 20 december 2019 om 16:26

hoezo alle 8 plekken al invullen? geen enkel team doet dat al zo vroeg. een voorselectie van 10 in maart is gebruikelijker en lijkt me ook wat handiger. Er geaan toch blessures en vormdips komen, dus de kans dat deze 8 werkelijk de giro doen is beperkt.

rput 20 december 2019 om 16:55

ik vraag me af of Dylan wel zo blij zal zijn met het rijden van de Giro. Lijkt me dat het winnen van ritten in the Tour hoog op zijn ambitielijstje stond, dus ben benieuwd of hij lang zal blijven als dit de nieuwe orde is

ghostwriter 20 december 2019 om 17:27

Hij heeft recent zijn contract verlengd en Jumbo-Visma en Groenewegen zullen toen heus wel hebben besproken in welke grote rondes hij zal starten.

KnightBiker 20 december 2019 om 17:46

Vooral van Kruijswijk snap ik dit niet aangezien hij voor het kopmanschap gaat in de Vuelta, als persoonlijke ambitie kan nu het nu toch alleen over zijn om een grote ronde te winnen.
Voor Bennet is het mooie en terechte kans: een renner als deze laat al een aantal jaar zien dat er potentie in zit, dan moet je als werkgever ook eens durven om hem kopman te maken anders kan Bennet net zo goed naar een andere ploeg gaan… (hetzelfde geld voor dePlus, waarvan al gezegd werd dat hij de kans gaat krijgen in de toekomst)

SnellePelle 20 december 2019 om 18:50

Stevie moet het eerst maar eens tot de laatste koersdag volhouden.

Sammysosa 20 december 2019 om 19:44

Kruijswijk is gewoon absoluut topfavoriet met dit parkoers in de Vuelta

Krul 21 december 2019 om 00:44

Ik denk hetzelfde. Ik zou als Kruijswijk alles op de Vuelta gooien. Goed parcours voor hem naast dat de laatste week iets zwaarder had kunnen zijn. In de Tour zal hij toch Roglic/Dumoulin voor zich dulden. Dus knechten in de Tour en dan vol in vorm zijn in de Vuelta? Lijkt me geen ideale voorbereiding toch?

De Plus reed een goede tour afgelopen jaar, maar mag zichzelf nog iets meer bewijzen in het AK en is gelukkig nog jong genoeg om dat te bewijzen. Reed een keer 8e/9e in UAE en Californie, terwijl Bennett Californie won en nog enkele top 10’s reed in grote ronde’s. Ik zou de Plus wel graag Tireno/Parijs-Nice/Romandie/Dauphine/Zwitserland voor een klassement willen zien rijden.

RiGHT 20 december 2019 om 18:07

Heel mooi dat Bennett de kans krijgt. Had het eigenlijk niet verwacht dat de grote drie allen naar de Tour zouden gaan, maar Jumbo’s voorganger heeft in het verleden al eens meegemaakt dat ze het heel goed deden in de Giro, maar toen dramatisch in de Tour en dat heel Nederland over hun heen kregen omdat het zo slecht was in de Tour – en niemand zich al meer de Giro herinnerde (behalve dan de echte volgers).
Dus tja. Alle ballen op de Tour.
Bennett is in deze de sportieve winnaar eigenlijk :-)

skylimit 20 december 2019 om 18:26

Ja, ja, TJV wat doen we met Bennet. Die wil ook graag kopman zijn. 4 kopmannen voor de Tour is wel veel en Kruijswijk wil niet naar de Giro. Dus laten we Bennet een worst voor houden en mag hij kopman zijn in de Giro. Hij krijgt wel een sprinttrein mee, waarmee hij het moet zien te redden in de bergen:):)
Zou zeer knap zijn als hij een topnotering haalt, waarmee hij indirect de managers nog meer kopzorgen zal geven omtrent de kopmanschappen.

Kelder is de Man 20 december 2019 om 19:45

Denk dat daar geen worst voor nodig is geweest. Als je kan kiezen voor knechten in de Tour of klassement in de Giro, lijkt me de keuze snel gemaakt.
Wat ondersteuning betreft wel eens, maar ja.. logisch dat die zijn geselecteerd voor de Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair