Kruijswijk: “Eigen ambitie omzetten in teamambitie om Tour te winnen”

zondag 22 december 2019 om 07:15
Video

Steven Kruijswijk is samen met Tom Dumoulin én Primož Roglič de kopman in de Tour de France. Daar trekt hun ploeg Jumbo-Visma met de moeilijkste opdracht naartoe: de eindzege binnenslepen. De 32-jarige nummer drie uit de meest recente editie legt tegenover WielerFlits uit hoe dat moet: “We moeten onze eigen ambitie omzetten in de teamambitie.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Spierballentaal tijdens de presentatie van Jumbo-Visma. Hardop werd uitgesproken: wij willen de Tour winnen. “Realistisch”, meent de Noord-Brabander. “We gaan met de sterkst mogelijke ploeg naar Frankrijk. Op papier is dat heel wat en ik denk dat het ook zo is. We kunnen er met veel vertrouwen naartoe werken. Als je naar het verleden kijkt, heb je renners nodig die elkaar kunnen steunen en helpen. Mocht er een van ons aan de leiding komen te staan, dat is het ook belangrijk dat je de ploeg hebt om het te verdedigen. Moeten Tom, Primož of ik dan voor een ander werken, dan heb je een bijzonder sterke helper.”

Olympische Spelen
Het is een druk besproken punt deze winter: deelname aan de Olympische Spelen van Tokio, op een bergachtig parcours. Kruijswijk maakt de opgave van Koos Moerenhout (hij mag vier of vijf renners selecteren) ietsje eenvoudiger. “De Spelen zijn voor mij geen doel”, aldus De Kleerhanger, die in 2016 in Rio de Janeiro wel deelnam. “Ik wil me echt focussen op de Tour en daarna de Vuelta a España (waar hij als kopman start, red.). Ik verwacht dat je na de Tour niet goed kunt zijn op de olympische wegrit (zes dagen na de slotrit in Parijs, red.). En eendagswedstrijden zijn nooit mijn sterkste punt geweest.”

Meegroeien met succes
LottoNL-Jumbo bevond zich eind 2015 in de krochten van het peloton. Maar inmiddels is het verloren kind opgegroeid en sterker terug dan ooit. Kruijswijk maakte die ontwikkeling van start tot finish mee. “Het is vooral mooi om met het succes mee te groeien, als je ziet waar we vandaan komen. Ik heb aangegeven graag naar de Tour te willen, maar daarbij heb ik ook gezegd: ‘Ik wil graag onderdeel zijn van de eerste keer dat we de Tour gaan winnen’. Hopelijk is dat komend jaar. Ik wil deel uitmaken van die ontwikkeling. Ook als ik naar mezelf kijk: we hebben jarenlang stappen gezet, resulterend in een derde plek in de Tour.”


Dit moet je weten van de Jumbo-Visma-presentatie

Programma flag-nl Steven Kruijswijk: Parijs-Nice, hoogtestage, Critérium du Dauphiné, hoogtestage, Tour de France, Vuelta a España

Selectie Jumbo-Visma voor flag-fr Tour de France 2020
flag-be Wout van Aert
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Tom Dumoulin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-si Primož Roglič
flag-de Tony Martin

Selectie Jumbo-Visma voor flag-es Vuelta a España 2020
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-us Sepp Kuss
flag-de Tony Martin
flag-nl Mike Teunissen

Videointerviews

Wout van Aert: “Vanaf Milaan-San Remo hoop ik kort bij de beste versie van mezelf te zijn”
Geen Tour voor Dylan Groenewegen: “Meer sprintkansen in de Giro”
Tom Dumoulin: “Ik wil heel graag een keer vol voor de Tour de France gaan


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

12 Reacties

alvaro mejia 21 december 2019 om 10:52

Klinkt mij allemaal moii in de oren. Zo lang ze allemaal fit blijven belooft het een mooie tour te worden. Eindelijk een sterk blok tegen INEOS. Alhoewel dat dit jaar ook al was, maar de kopman niet goed genoeg was om het verschil te maken. Met Roglic en Tom erbij dit jaar kan het verschil wel gemaakt worden. Nu hopen dat Froome, Thomas en Bernal ook fit zijn. Dan wordt het een echte titanenstrijd!

0
tendam 21 december 2019 om 11:09

Jumbo en Ineos zijn bepaald niet de enigen… Pinot, Pogacar, Landa, Lopez hebben misschien niet zo'n sterke ploeg, maar zoals Pinot en Pogacar aantoonden maakt dat ook weer niet zo heel veel uit. Pogacar had zelfs helemaal geen ploeg.

0
Panache 21 december 2019 om 14:17

Toch kom je in de jaren ‘80 uit om een Tourwinnaar te vinden met een (relatief) zwakke ploeg. Uitgezonderd Pereiro Sio met zijn unieke verhaal.

0
Massimo Bataille 22 december 2019 om 14:35

Bij de Giro winst van Dumoulin was de Sunweb ploeg ook niet echt van hoogstaand niveau.

0
Romāns Vainšteins 21 december 2019 om 11:14

Kruijswijk maakt in deze setting zelfs meer kans om te winnen of wel eens zo’n raid richting een alp solo af te ronden. Gaat er duidelijk op vooruit.

0
Maikel Vennix 21 december 2019 om 11:58

Dat denk ik persoonlijk ook. Ik denk dat Kruijswijk het op pure klasse en talent af moet leggen tegen Dumoulin en Roglic, maar ook tegen Bernal, Thomas of Froome. Daarvoor mist hij net dat laatste stukje bergop en in de tijdrit.

Voor Steven moet het allemaal precies samenvallen. En dat moet voor hem door offensief te koersen. Wie weet wel samen met een Pojacar of Pinot. En dan in de vlucht de extra kopmannen uitspelen, en daar wat minder werk doen.

Hoe dan ook vind ik het mooi dat TJV “all-in” gaat voor de tourwinst. En ik zou het schitterend vinden als het uiteindelijk Steven gaat lukken! En zo niet; dan op tijd het ego aan de kant voor je collega in hetzelfde shirtje….

0
ghostwriter 21 december 2019 om 13:57

Het zal de taak zijn van Martin, Gesink, Kuss, Van Aert en De Plus om het tempo in bergetappes hoog te houden zodat de kopmannen van alle ploegen zo snel mogelijk geïsoleerd komen te zitten. Als het dan relatief vroeg een strijdt tussen de klassementsrenners wordt kan Jumbo-Visma hun drietal gebruiken om de aanval op de rest te openen. Het zou me niet verbazen als wanneer de klassementsrenners zonder knechten komen te zitten en Kruijswijk relatief vroeg in de aanval gaat er geen van de andere klassementsrenners direct op zijn aanval zullen reageren. Zeker als ze doorkrijgen dat als ze dat wel doen ze Roglic en/of Dumoulin in hun wiel meenemen.

0
Samlambeej 21 december 2019 om 20:12

Dit is er eentje door Plugge bedacht.

0
Jungle Man 22 december 2019 om 00:43

Toch denk ik dat bernal weer de tour gaat winnen.

0
Motorindefiets 22 december 2019 om 01:07

Ligt vooral aan de hoogte meters. Hoeveel km gaan er boven de 2000 volgend jaar?

0
Tony van Raamsdonk 22 december 2019 om 10:55

Jumbo-Visma,van A tot Z een supersterke ploeg. Ik verheug me nu al op de tour. Ik ben benieuwd hoe Dumoulin en Froome terug komen. Voor de tour zet ik alles op Primoz Roglic. Ik denk dat Roglic de enigste is van de drie die Bernal (en de andere klimmers) in het hooggebergte kan bijblijven. Ook mentaal heel sterk. We hebben gezien in het verleden dat als het echt omhoog gaat dat Tom en Steven tijd verliezen. Anyway….het zal heel spannend worden en van de vorm op dat moment afhankelijk zijn….

0
Panache 22 december 2019 om 13:44

Roglic is een complete renner, maar het hooggebergte is juist zijn relatief zwakke punt. Hij is explosief en wat minder een diesel voor lange beklimmingen.
Dat Roglic inmiddels beter klimt dan Nibali, Valverde en Quintana zegt mij niet zo veel richting een Tour waar op topniveau gekoerst wordt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone