Team Sky met meerdere toppers naar Vlaanderen
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 12:01

Team Sky met meerdere toppers naar Vlaanderen

Team Sky heeft misschien geen uitgesproken topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen, maar de Britse formatie rekent wel op meerdere sterke renners. Zo hopen Nederlander Dylan van Baarle, Luke Rowe en Gianni Moscon op een knalprestatie in Vlaanderens Mooiste. 

Dat Van Baarle zondag aan de start staat van de Ronde, mag een klein wonder heten. De 26-jarige klassiekerrenner kwam in Omloop Het Nieuwsblad namelijk ten val. Na de finish bleek hij last te hebben van een breukje in zijn hand. Vanaf dat moment was het een race tegen de klok om toch nog fit te raken voor de overige voorjaarsklassiekers.

Van Baarle bleek eind maart fit genoeg om deel te nemen aan de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Hij werd meteen knap zesde in het eindklassement. De Nederlander reed afgelopen woensdag nog Dwars door Vlaanderen uit. Hij krijgt zondag het gezelschap van man in vorm Rowe. De Brit maakte indruk in de voorbije wedstrijden.

Gianni Moscon
Team Sky rekent verder nog op Owain Doull en Gianni Moscon. Doull werd dit jaar al tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne. Moscon kende een moeilijk begin van het seizoen, maar de Italiaan lijkt er de laatste wedstrijden door te komen. Tot slot zijn ook kasseienvreter Ian Stannard, hardrijder Filippo Ganna en Christian Knees geselecteerd.

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-gb Owain Doull
flag-it Filippo Ganna
flag-de Christian Knees
flag-it Gianni Moscon
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Ian Stannard
flag-nl Dylan van Baarle


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.


RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
5 april 2019 12:11
Rowe is zeker een sterretje waard, heeft afgelopen weken meerdere keren laten zien bij de besten in koers te horen.
    5 april 2019 12:15
    Als alles 100% meezit, misschien. Hij moet alleen aankomen want geen sprint en heeft m.i. nogal de neiging op de verkeerde momenten grote inspanningen te (moeten) leveren.
    5 april 2019 14:22
    Hij leek bovendien niet zo goed als iets van 2 jaar terug in Roubaix
5 april 2019 12:28
Dit is geen misselijke ploeg, al zou het me verbazen als de uiteindelijke winnaar hier rijdt
5 april 2019 13:47
Net als in Fortnite, meerdere wapens.
5 april 2019 14:22
Wat is er met stannard?

Reacties zijn gesloten.