Van Avermaet kopman CCC in Ronde van Vlaanderen
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 19:24

Van Avermaet kopman CCC in Ronde van Vlaanderen

Greg Van Avermaet won in zijn carrière al Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en Omloop Het Nieuwsblad, maar de Belg zegevierde nog nooit in de Ronde van Vlaanderen. Komende zondag hoopt de Olympisch kampioen dan ook geschiedenis te schrijven. “Ik weet dat ik de Ronde kan winnen”, zo vertelt Van Avermaet.

De inmiddels 33-jarige Van Avermaet wist al zeven keer top-10 te rijden in de Ronde van Vlaanderen. In 2014, 2015 én 2017 finishte hij op het podium. Weet de kopman van CCC dit jaar dan eindelijk te winnen? “De Ronde van Vlaanderen is een onvoorspelbare koers, waarin alles moet meezitten.”

“Normaal gesproken is Vlaanderen een vrij gecontroleerde wedstrijd. Pas in de laatste honderd kilometer begint het echte spel. Het draait allemaal om goed positioneren. Daarnaast moet je een beetje geluk én goede benen hebben.” De Belg reed dit voorjaar al naar podiumplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad en de E3 BinckBank Classic.

Wel of geen ploeg? 
Van Avermaet hoopt steun te krijgen van Kamil Gradek, Michael Schär, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck en Łukasz Wiśniowski. In de voorbije koersen zat de kopman echter al vrij snel geïsoleerd. “Het team zal echter het maximale geven”, aldus ploegleider Fabio Baldato.

Selectie flag-pl CCC voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-pl Kamil Gradek
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-ch Michael Schär
flag-pl Łukasz Wiśniowski

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
4 april 2019 19:33
De Ronde is toch wel het grootste hiaat op zijn palmares. Hij ziet er in orde uit, zonder grote uitschieters, maar zoals hij zelf al aankaart: alles moet in De Hoogmis gewoon op zijn plek vallen. Het zij d'n Greg gegund
4 april 2019 19:45
Het probleem is dat Greg alles alleen moet doen. Bij BMC was het beter.. zaten ze nog me 2-3 bij hem de laatste 20km...
    4 april 2019 20:01
    Gewoon lekker meeliften met de rest. Hij heeft er ervaring mee, want hij zit het ganse voorjaar al alleen. Maar wel 'mee'
    4 april 2019 21:46
    Eerlijk waren ze heel vaak al weg de laatste 20km. Heb veel jaren gezien dat OSS bijvoorbeeld tegen viel en dan al Weg was.
4 april 2019 20:10
Greg moet ook maar eens durven anticiperen. Als iemand als Gilbert, Jungels, Wellens,.. vroeg opent, moet hij gewoon meegaan.
    4 april 2019 21:12
    yep, en als hij (mee)gaat, laat de rest 'm lekker z'n gang gaan.
    Hij lijkt adequaat in vorm, maar mist een team - beetje een MvdP-situatie. Ik geef ze ongeveer evenveel kans op een ereplaats. Wegstrepen van meer ervaring tegen een betere sprint.
4 april 2019 20:14
Wat een verrassing! Ik dacht dat hij zou moeten knechten voor Van Keirsbulck!
    4 april 2019 21:23
    Nog een opsteker: "het team zal het maximale geven".
4 april 2019 20:48
Het plaatje zegt alles al.. Hij is dit jaar absoluut niet in vorm.
    5 april 2019 02:57
    ik heb het aan familie en kenissen gevraagt en die delen dezelfde mening.
    + 7
4 april 2019 21:01
Dat kopmanschap heeft hij toch al mooi weten af te dwingen.
4 april 2019 21:14
Het is een renner die wel op de erelijst zou mogen staan als winnaar. Ik ben redelijk supporter van hem. Ik denk desondanks niet dat hij gaat winnen dit jaar. Hij weet mij nog niet te overtuigen. Alles moet mee zitten. Hij is zeker een van de kanshebbers. Maar ik denk dat iemand anders gaat winnen.
    4 april 2019 21:17
    Eens. Niet een Greg fan, maar ook niet anti. Zou het hem enorm gunnen.
    4 april 2019 23:31
    Eveneens eens. Die man verdient hem zoals Boogerd LBL verdiende. (Helaas) gelukkig is wielrennen geen afgemeten eerlijke sport, daarom is het ook zo leuk.
4 april 2019 21:16
Den Greg staat er beter voor dan vorig jaar, maar minder dan het zonovergoten 2017. Toen won hij ook de ronde niet.
4 april 2019 21:52
Greg was goed in e3. Stybar had het daar wel makkelijk en omloop was ie wel beste, maar dat is maand geleden.
Wva en jungles ogen erg sterk maar hebben te weinig wapen om af te maken. Naesen ook een beetje.
Vdp en Kristoff zijn snel, maar nog maar de vraag of ze nog mee zijn.
Mijn conclusie: niemand steekt er bovenuit.
Het zou heel goed kunnen dat het een groepje wordt van 3 tot 5 en sagan of gva wint. Of iemand van qs omdat die een ploegmaat heeft in de elitegroep en de rest niet wil rijden.
    4 april 2019 22:03
    Dit zijn inderdaad wel 'de namen' ja. En die staan mijns inziens vrijwel op exact dezelfde hoogte
    4 april 2019 22:35
    Ik zou echt niet weten wie in een sprint tussen WVA, stybar en Greg aan het langste eind trekt. Geen van deze 3 kan echter met Sagan of MVDP naar de finish. Terpstra en Jungels al zeker niet, maar die hebben al bewezen een lange solo aan te kunnen. Greg is niet slecht, maar ik denk niet dat hij over de vorm beschikt om alle snellere mannen er af te rijden. Op zich gun ik het hem wel. De grootste leegte op zijn erelijst is toch de ronde...
    5 april 2019 07:03
    Greg kan niet met MVDP naar de finish? Ik geef hem 70% kans om Mathieu te kloppen na 265km koers.
4 april 2019 22:25
Van Aert was op de Kemmel wel indrukwekkend.
4 april 2019 23:11
Is toch ook al op leeftijd aan het raken. Het zij hem zeer gegund. Maar zie niet in hoe die deze keer zou moeten winnen. Vrees dat ie niet sterk genoeg is om iedereen kapot te rijden of sprint van een klein groepje te winnen. Voor een lange solo mist ie toch een goede ploeg die kan afstoppen of een (halve-)sprinter in dienst die mee kan schuiven bij de achtervolgers.
4 april 2019 23:51
Dit jaar moet ‘m worden voor Greg om de kroon op zijn carrière te zetten. De coming crossboys nog geen ‘men’, de snellere Sagan niet super, nog net explosief genoeg op z’n 33ste.

Geen ploeg tja, eigen keuze. Voor het geld gekozen ipv voor een sterk collectief.

Ivm anticiperen: ik zou er in zijn geval niet te vroeg aan beginnen. Gewoon meeschuiven tot de diepe finale, de voorhamer bovenhalen aan het Kwaremontplein en het dan proberen afmaken in de sprint van een klein groepje.

Van de usual suspects moet hij naar mijn gevoel enkel Sagan vrezen in zo’n scenario. De rest kan hij wel aan na een zware koers en om zijn allergrootste droom waar te maken zie ik hem ook gewoon pertinent weigeren om zich dan nog te laten vloeren. Beetje zoals hij Stybar nog vanop lengtes ging terughalen op de piste van Roubaix...
5 april 2019 08:02
van Avermaet kopman :o
5 april 2019 10:17
Greg heeft een superdag nodig, zelfs om de sprint van een klein groepje te winnen. Ik gun het hem van harte, maar zie hem eerder de Gold Race winnen.

Reacties zijn gesloten.