Oud-winnaar Sagan voert BORA-hansgrohe aan in Vlaanderen

vrijdag 5 april 2019 om 10:01
Oud-winnaar Sagan voert BORA-hansgrohe aan in Vlaanderen

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe is klaar voor de Ronde van Vlaanderen. De Duitse formatie start uiteraard met Peter Sagan. De ex-winnaar is de uitgesproken kopman voor aankomende zondag. De Slowaak vertrouwt op ervaren klassiekerrenners als Daniel Oss en Marcus Burghardt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Hoe goed is Sagan nu eigenlijk? Dat is dé grote vraag in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. De winnaar van 2016 werd in de week voor Tirreno-Adriatico ziek. De drievoudig wereldkampioen herstelde echter voorspoedig: zo eindigde hij als vierde in Milaan-San Remo.

In de E3 BinckBank Classic maakte Sagan echter een mindere indruk. De 29-jarige renner reed vervolgens een zeer aanvallende Gent-Wevelgem, maar hij spurtte uiteindelijk niet mee om de overwinning. Komende zondag zullen we weten of Sagan goed genoeg is om voor een tweede keer de Ronde te winnen.

Lukas Pöstlberger maakte indruk in Dwars door Vlaanderen – foto: Cor Vos

Vervanger voor Drucker 
Met Oss en Burghardt zijn twee ervaren renners geselecteerd. BORA-hansgrohe rekent bovendien op man in vorm Lukas Pöstlberger, de nummer vier van de voorbije Dwars door Vlaanderen. Verder zijn ook Juraj Sagan, Maciej Bodnar én Andreas Schillinger zeker van een selectie.

Die laatste vervangt overigens Jempy Drucker. De 32-jarige renner kwam namelijk zwaar ten val in de eindsprint van Dwars door Vlaanderen. Drucker liep hierbij een hersenschudding én een gebroken nekwervel op. Dit is een aderlating voor Sagan en co, aangezien de Luxemburger goed op dreef was.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Daniel Oss
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-de Andreas Schillinger


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.


Dit artikel delen:

7 Reacties

Dolledriesoldebroek 5 april 2019 om 10:12

Dus toch

0
Veloburto 5 april 2019 om 13:46

Haha, ik zag em ook niet aankomen!

0
Jean Dumas 5 april 2019 om 10:20

Sagan heeft baat bij een harde koers. Als hij goed is, doet hij een Poeletje zoals in Dwars of gaat hij mee in een vroegere vlucht van subtoppers. Zo’n aanval als in GW heeft in de RVV meer kans van slagen.

0
ChefSpijker 5 april 2019 om 10:35

Sagan lijkt me vooral niet goed genoeg momenteel om in de Ronde echt voor de zege te kunnen strijden. Als je een Trentin niet op de Kemmel kunt volgen…

0
Mwielerfan 5 april 2019 om 13:54

Sagan wil helemaal geen harde koers. Dan ligt hij eraf. In een groepssprint maakt hij serieus kans

0
chasse patat 5 april 2019 om 12:02

Ik heb ook het idee, dat als hij met Trentin naar de streep rijdt, de laatst genoemde op dit moment een sterkere sprint heeft.

0
Jampot007 5 april 2019 om 12:10

Is Bodnar een maatje van Sagan ofzo? Die 2 zijn onafscheidelijk

0

Headlines

Populair

Materiaalzone