Tim Wellens debuteert in Ronde van Vlaanderen

maandag 1 april 2019 om 11:16
Tim Wellens debuteert in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Ondanks eerdere berichtgeving dat Tim Wellens zich volledig focust op de Waalse klassiekers maakt hij aanstaande zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. “Een eendagskoers is een ander verhaal”, luidt de verklaring hiervoor.

Het hoofddoel van Wellens zal echter niet veranderen. “Mijn doelstelling is en blijft de Waalse klassiekers maar na mijn kennismaking met de Omloop in 2018 en 2019 ben ik wel nieuwsgierig geworden. Daarom voor het eerst de Ronde van Vlaanderen”, aldus de nummer drie van de Omloop Het Nieuwsblad.

Over zijn persoonlijke ambities is Wellens voorzichtig. “Alle kasseispecialisten zijn in topconditie en hebben veel parcourskennis. Maar ik probeer uiteraard de ploeg van dienst te zijn.”

Kopman bij de Belgische formatie zal Tiesj Benoot zijn. Met een vijfde plaats in de Strade Bianche was Benoot goed begonnen, maar in de klassiekers die volgden kwam hij nog niet tot een top-10.

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Tiesj Benoot
flag-be Frederik Frison
flag-nl Brian van Goethem
flag-be Jens Keukeleire
flag-be Nikolas Maes
flag-be Lawrence Naesen
flag-be Tim Wellens

Dit artikel delen:

12 Reacties

rosencrantz 1 april 2019 om 11:28

Iets met ijzers en een vuur. Met 3 meer kans dat je meekan met een Deceuninck.

0
Rhohan 1 april 2019 om 12:11

Het is en blijft een ploeg van rittenkapers en eigenlijk veel te smal om een heel voorjaar te presteren. Vrij logisch om Wellens toe te voegen, maar ook een beetje een paniekerige beslissing. Keukeleire/Wellens voor de eventuele vroege aanval en 1 luxeknecht voor Benoot op driekwart van de koers.

0
Front-runner 1 april 2019 om 12:57

Wellens heeft natuurlijk al wel laten zien dat eendagskoersen hem erg liggen. Gezien zijn prestatie in Omloop ook niet vreemd om De Ronde te rijden.

0
SoloSlim 1 april 2019 om 13:56

Hopelijk dat Keukeleire niet zakt in de pikorde.
Ik vond hem vrij sterk de voorbije dagen en als hij eens iet op kop van het peleton moet sleuren… Wie weet waar hij uitkomt.

0
Titaantje 1 april 2019 om 18:04

Vraag me af hoeveel dit toevoegt. Hij heeft de voorbije koersen niet gereden en mist dus het ritme en kasseigevoel van de mannen in hoogvorm. Als het niet voor de top 3 is, zou je een Tim hier niet moeten laten starten.

Keukeleire zou gezen de huidige vorm kopman moeten zijn en Lotto zou moeten werken voor zijn sprint. Grootste kans om top 5 te rijden denk ik.

0
Brabander 1 april 2019 om 18:47

Ik zie Wellens wel verrassen eigenlijk. Die Omloop had ook niemand verwacht.

0
RRobson 1 april 2019 om 18:50

Ik verwacht zondag dat Gilbert de koers weer vroeg zal willen openbreken. Wellens kan in dat geval zichzelf en zijn ploeg een grote dienst bewijzen door met Phil mee te schuiven.

0
Mwielerfan 1 april 2019 om 20:08

Zou voor Gilbert ook wel een goede zijn om mee te nemen. Wellens en lotto zijn heel blij met 2de plek dus zullen meerijden. Gilbert wint sowieso de sprint. Alleen opletten tussen km 30 en 8 dat Wellens niet voor een solo gaat.

0
RRobson 1 april 2019 om 21:07

Ik dacht ivm Gilbert wel eerder aan anticiperen, hij lijkt niet de hoogvorm te hebben van twee jaar geleden. Voor jongens als Gilbert en Wellens lijkt vroeg openen de enige manier om diep in de finale nog mee te zijn met namen als Sagan, Van Aert, Stybar en GVA (voor mij de 4 grote favorieten).

0
Mwielerfan 1 april 2019 om 20:09

Rijdt hij baskenland niet? Lijkt me een hypotheek leggen op de ardennen

0
Hemelrijk 1 april 2019 om 21:41

Als hij zijn bui heeft is alles mogelijk.

0
xistnc 1 april 2019 om 21:51

Zijn regenbui, ja. Maar daar ziet het niet naar uit.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone