Trek-Segafredo met sterk blok in Ronde van Vlaanderen

donderdag 4 april 2019 om 16:44
Trek-Segafredo met sterk blok in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo heeft zijn huiswerk klaar voor de Ronde van Vlaanderen. De Amerikaanse formatie rekent komende zondag op meerdere kleppers, met John Degenkolb, Jasper Stuyven én Mads Pedersen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Maar hoe goed zijn de kopmannen? Degenkolb lijkt op tijd in vorm voor de Ronde van Vlaanderen. De 30-jarige Duitser werd namelijk knap tweede in Gent-Wevelgem. “Dit voelt zo goed, zeker na de teleurstellingen van de voorbije weken”, zo vertelde hij na afloop van de semiklassieker.

“Dit geeft zoveel vertrouwen met het oog op Vlaanderen”, aldus de sterke sprinter. De vraag is of Stuyven en Pedersen met vertrouwen zullen starten. De Belg begon met hoge verwachtingen aan het voorjaar, maar de Leuvenaar werd ziek tijdens het Vlaamse openingsweekend.

Revelatie Pedersen 
Sindsdien heeft Stuyven moeite om zijn oude niveau te halen, al eindigde hij in Gent-Wevelgem én Dwars door Vlaanderen wel bij de eerste twintig. Pedersen verraste vorig jaar vriend en vijand door als tweede te eindigen in Vlaanderens Mooiste, maar de jonge Deen is bezig aan een anoniem voorjaar.

Verder zijn ook Alex Kirsch, Koen de Kort, Kiel Reijnen en Edward Theuns van de partij.

Mads Pedersen en John Degekolb tijdens Gent-Wevelgem – foto: Cor Vos

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-de John Degenkolb
flag-lu Alex Kirsch
flag-nl Koen de Kort
flag-dk Mads Pedersen
flag-us Kiel Reijnen
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

Overige selecties flag-be Ronde van Vlaanderen (7 april)
flag-be Lotto Soudal
flag-de Team Sunweb
flag-be Corendon-Circus
flag-au Mitchelton-Scott
flag-es Movistar
flag-kz Astana

Dit artikel delen:

9 Reacties

freirefreire 4 april 2019 om 16:47

Dat wordt dus twee of drie prachtige top 20-plekken. Iedereen die het zondag ziet is het maandag vergeten.

0
Joachim 4 april 2019 om 17:01

Sterk blok dat voorlopig weliswaar eerder indrukwekkend is op papier dan op de Vlaamse wegen. In Gent-Wevelgem zaten ze wel knap met vier in de eerste groep, al hingen drie van de vier op de eerste Kemmelberg wel bij de laatste vijf. Mentaal was die koers wel een opsteker voor de ploeg.

0
Romāns Vainšteins 4 april 2019 om 17:06

Die gaan de koers verontrusten met aanvallen aangezien zij in een klassiek scenario niet gaan winnen. Interessante ploeg dus.

0
borg 4 april 2019 om 18:08

Klopt. Met de hellingen in de finale zullen ze echt wel moeten anticiperen, zoals Kristoff in Gent Wevelgem. De sprint van Kristoff vond ik wel indrukwekkend. Een van de weinigen die met Sagan en Van Der Poel om de zege kan sprinten, moest er een scenario zijn waarbij er in een groepje richting finish wordt gereden.

0
Brabander 4 april 2019 om 18:41

Toch wel de op 1 na grootste tegenvaller van het voorjaar tot nu toe (na Dimension Data). Een sterk blok op papier, maar komt er vooralsnog niet uit. Degenkolb wel uit het niets tweede in Wevelgem, maar dat was een sprint van een grote groep. Stuyven lijkt er ook wat door te komen. Pedersen zo goed als onzichtbaar.

0
Mwielerfan 4 april 2019 om 21:20

Stuiven heeft sowieso vrijwel nooit echt de super rol gehad die hem soms toegedicht wordt. Beetje zoals roelandts die toch ook nooit zoals naasten of vanmarcke met de beste meekon.
Na z'n overwinning in kuurne maar één keer goed vooraan gezien in een finale. Niet echt meer beter geworden. Is meestal toch niet mee als puntje bij paaltje komt.

0
Mwielerfan 4 april 2019 om 21:21

Theuns in het rijdje met reijnen ed. Die is wel weggezakt.

0
Brabander 4 april 2019 om 22:00

Daarom was ik hem ook glad vergeten in mijn opsomming haha. Kan hard gaan

0
sjoerdtjen 4 april 2019 om 22:18

Sterk blok inderdaad…
Ondanks dat ze nog geen grote resultaten hebben geboekt verwacht ik Degenkolb, Stuyven en Pedersen echt wel in de finale. Dus hier in mijn ogen 3 serieuze top3 kandidaten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone