Renner zoekt team 2019: Shane Archbold

Renner zoekt team 2019: Shane Archbold

foto: Sirotti

woensdag 7 november 2018 om 14:49

In de nieuwe rubriek Renner zoekt team bundelt WielerFlits alle renners die naarstig op zoek zijn naar een nieuwe werkgever voor 2019. In deze aflevering andermaal een renner die de dupe werd van het stoppen van Aqua Blue Sport: Shane Archbold.

In 2015 maakt de dan 25-jarige Nieuw-Zeelander zijn profdebuut bij BORA-Argon 18. Hij bleek over snelle benen te beschikken, maar desondanks staan er tot op heden geen profzeges op zijn naam. The Flying Mullet spitste zich toe op de rol van lead out-man en vormde zodoende drie jaar lang een tandem met Sam Bennett. Eén daarvan ging echter in rook op: tijdens de Tour de France van 2016 liep hij een bekkenbreuk op.

Voordat hij goed en wel hersteld was, was het eind 2017. BORA-hansgrohe had hem toen al meegedeeld dat hij geen contractverlenging kreeg. “Weet je, ik had mezelf ook geen contract gegeven. Ik ben meer dan een jaar geblesseerd geweest. Maar ik ben nu weer fit en ik wil laten zien dat ik terug ben. Mijn doel is om weer terug te keren naar de WorldTour”, vertelde hij tijdens de Ronde van Turkije 2017 tegen WielerFlits.

Zoektocht
Archbold is nu naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. “Ik heb na het Aqua Blue Sport-debacle geïnformeerd bij BORA-hansgrohe, maar zij zaten toen al vol. Ik dacht juist dat het ergste achter me lag. Ik ben daarom ook blij dat Aqua Blue Sport me de kans gaf om me weer te laten zien na mijn bekkenbreuk. Zij hebben me een jaar lang in het wereldje gehouden”, vertelt de Nieuw-Zeelander aan het Australische SBS.

“Dit jaar kende ik ook geen grote problemen”, gaat Archbold verder. “Maar ik heb mezelf niet genoeg laten zien, niet zoals ik dat zelf wilde. Dat gebeurt iedereen wel eens. Maar dat het nu juist net dit jaar is, maakt het in mijn situatie gewoon erg moeilijk. Acht weken terug wachtte ik op een kans. Ik wil terug naar een ploeg waarin ik een rol kan vervullen in de lead out. Dat ik iemand anders kan helpen om ritten te winnen. Daar geniet ik het meest van.”

Renner zoekt team 2019
flag-si David Per (Bahrain Merida)
flag-au Cyrus Monk (Drapac-EF)
flag-gb James Shaw (Lotto Soudal)
flag-it Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe)
flag-be Tom Van Asbroeck (EF Education First-Drapac)
flag-us Tyler Williams (Israel Cycling Academy)
flag-co Jhon Anderson Rodríguez (Delko-Marseille Provence-KTM)
flag-ru Matvey Mamykin (Burgos-BH)
flag-it Eros Capecchi (Quick-Step Floors)
flag-gb Andrew Fenn (Aqua Blue Sport)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Zjoske 7 november 2018 om 16:14

For there lead out train?
Is dit in Nieuw-Zeeland wel gebruikelijke grammatica?

0
Scott Sunderland 7 november 2018 om 16:15

Er werd op een gegeven moment beweerd dat hij naar Team Jumbo zou gaan volgend seizoen. Maar dat klonk mij al erg onwaarschijnlijk in de oren. Deze jongen, hoe sympathiek dan ook, heeft dit jaar nauwelijks iets laten zien. Ik ben weinig optimistisch over zijn toekomst als profwielrenner.

0
sjabu72 8 november 2018 om 15:00

Haha een nekmat ! Is dit 1987 ?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone