Mitchelton-Scott met sterk zevental naar Parijs-Nice
foto: Cor Vos
vrijdag 8 maart 2019 om 07:32

Mitchelton-Scott met sterk zevental naar Parijs-Nice

Mitchelton-Scott weet met welke renners het zondag zal beginnen aan Parijs-Nice. De Australische WorldTour-ploeg rekent onder meer op Simon Yates, die vorig jaar op weg leek naar de eindzege in de Franse rittenkoers. Europees kampioen Matteo Trentin is de aangewezen man voor de sprints.

Yates is uit op revanche, aangezien hij vorig jaar nog in extremis de eindzege verspilde. De Britse klimmer moest in de slotetappe naar Nice de leiderstrui afstaan aan Marc Soler. De 26-jarige ronderenner ging echter niet met lege handen naar huis: hij won namelijk de koninginnenrit met aankomst op Valdeblore La Colmiane.

“Het hoofddoel is de Giro d’Italia, maar ik ga zeker voor een goed klassement in Parijs-Nice”, zo laat Yates weten via een perscommuniqué. “Ik heb deze wedstrijd nog nooit overgeslagen, aangezien het een belangrijke koers is. Ik hoop nog beter te zijn dan in de Ruta del Sol.” In die laatste wedstrijd won de Brit een bergetappe met aankomst in Granada.

Matteo Trentin moet zijn ploeg nieuwe overwinningen bezorgen – foto: Cor Vos

Sterke klimploeg 
Yates hoeft zich geen zorgen te maken over zijn ploeg. Mitchelton-Scott heeft namelijk ook Esteban Chaves, Jack Haig en Mikel Nieve geselecteerd. “Kortom: een hele goede ploeg. Simon heeft al laten zien goed in vorm te zijn. We willen dan ook scoren”, aldus ploegleider Matt Wilson.

In de sprints is het uitkijken naar Trentin en Luka Mezgec. “Matteo steekt in een geweldige vorm. Hij krijgt enkele mooie etappes voorgeschoteld”, zo vertelt Wilson. De Europees kampioen klinkt eveneens opgewekt. “Ik herstel goed van mijn valpartij in Kuurne-Brussel-Kuurne. Ik voel geen pijn meer. Ik zie vijf winstkansen”, is Trentin ambitieus.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-nz Jack Bauer
flag-co Esteban Chaves
flag-au Jack Haig
flag-si Luka Mezgec
flag-es Mikel Nieve
flag-it Matteo Trentin
flag-gb Simon Yates


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Parijs-Nice met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2019 07:36
Sterkste ploeg
    8 maart 2019 09:33
    Als Chaves' niveau het oude is wel ja.
    8 maart 2019 11:44
    Als je naar de resultaten tot nu in 2019 kijkt, schat ik Astana hoger in.
    8 maart 2019 12:44
    Dan heb je Simon Yates niet gezien in zn eerste wedstrijd.
    8 maart 2019 13:36
    Zijn eerste wedstrijd in 2019 was de eerste rit in Andalusië en daar eindigde hij als 101ste op 8:56 van Wellens. Was verder 8 ste in de tijdrit en won wel de zwaarste etappe en het bergklassement. Dus nogal erg wisselvallig.

Reacties zijn gesloten.