Romain Bardet kent ploeggenoten voor Parijs-Nice

dinsdag 5 maart 2019 om 15:28
Romain Bardet kent ploeggenoten voor Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Romain Bardet weet op welke ploeggenoten hij kan rekenen tijdens Parijs-Nice (10-17 maart). De Franse klimmer van AG2R La Mondiale krijgt onder meer steun van Tony Gallopin en Mathias Frank.

Bardet haalde in het verleden al tweemaal het podium van de Tour de France. Bovendien presteert de klimmer vaak uitstekend in rondes van één week. In Parijs-Nice wist de 28-jarige renner echter nog nooit potten te breken. Hij reed al zes keer eerder de Koers naar de zon, maar alleen in 2016 wist hij naar een top 10-plaats te rijden.

Twee jaar geleden werd Bardet nog door de organisatie uit koers gehaald, aangezien hij in de openingsetappe na een val te lang achter de ploegleiderswagen reed. De Fransman – dit seizoen al tweede in de Tour du Haut Var – hoopt dit jaar meer succes te hebben. Hij krijgt in de bergen steun van Gallopin, Frank en Mikaël Cherel.

Oliver Naesen 
Met Oliver Naesen heeft Bardet ook de beschikking over een renner, die op verschillende terreinen kan uitblinken. Wellicht dat de Belg de ruimte krijgt om op jacht te gaan naar ritwinst. Verder rekent AG2R La Mondiale op Stijn Vandenbergh en Benoit Cosnefroy.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Mikaël Cherel
flag-fr Benoit Cosnefroy
flag-ch Mathias Frank
flag-fr Tony Gallopin
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

Overige selecties flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)

Trek-Segafredo 

Dit artikel delen:

2 Reacties

kelderfan 5 maart 2019 om 15:43

Die krijgt wel de nodige steun mee met Mathias Frank.

0
Schollekop 6 maart 2019 om 13:53

Weinig kans op de eindoverwinning met een tijdrit van 25k.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone