UAE Emirates met oud-winnaar Henao en Kristoff naar Parijs-Nice

donderdag 7 maart 2019 om 16:07
UAE Emirates met oud-winnaar Henao en Kristoff naar Parijs-Nice

foto: Cor Vos

UAE Emirates is het jaar uitstekend begonnen: de ploeg won dit seizoen al zes wedstrijden. Wellicht volgen er nieuwe zeges in Parijs-Nice. Met Alexander Kristoff, Sergio Henao, Diego Ulissi én Fabio Aru heeft het team de beschikking over meerdere toppers.

Kristoff moet zorgen voor succes in de sprintetappes. De Noor fungeerde in de UAE Tour nog als lead out-man voor Fernando Gaviria, maar in Frankrijk krijgt hij zelf de kans om te spurten. De sterke Noor won dit seizoen al een rit in de Tour of Oman. “Kristoff zal zich richten op de eerste drie etappes”, aldus teammanager Joxean Fernández ‘Matxin’ in een perscommuniqué.

Voor het klassement rekent UAE Emirates vooral op Sergio Henao en Diego Ulissi. Voor de 31-jarige Henao zal het de eerste Europese wedstrijd worden voor zijn nieuwe werkgever. De Colombiaan kroonde zich in 2017 nog tot eindwinnaar van de Franse rittenkoers.

Sergio Henao won twee jaar geleden nog Parijs-Nice – foto: Cor Vos

Ploeggenoot Ulissi toonde onlangs nog zijn goede benen in de UAE Tour. En wat met Fabio Aru? De Italiaanse klimmer zit in een moeilijke fase van zijn carrière. Hij hoopt dit jaar weer te schitteren in het rondewerk, na een tegenvallend 2018. In de Volta ao Algarve (29e) stelde Aru echter teleur.

Aru in dienende rol
Teammanager Matxin geeft aan dat de Italiaan geen klassement hoeft te rijden. Eerder liet de klimmer al weten zich dienstbaar op te stellen. “Ik wil vooral meer koersdagen in de benen hebben”, aldus Aru in gesprek met Cyclingnews. “Ik bekijk het echt dag per dag. Ik kijk ernaar uit om Sergio zo goed mogelijk bij te staan.”

Selectie flag-ae UAE Emirates voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-it Fabio Aru
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-co Sergio Henao
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-au Rory Sutherland
flag-it Diego Ulissi

Dit artikel delen:

3 Reacties

quickstep 7 maart 2019 om 17:01

kwa namen een mooie ploeg alleen kwa vorm van de laatste jaren is het ni veel meer

0
koos verrek 7 maart 2019 om 17:44

Inderdaad, dit is de ouwe ploeg die quasi niks klaar kreeg. Aangevuld met Henao

0
lander luypaert 7 maart 2019 om 18:29

dus nu kunnen ze ons misschien laten verrassen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone