Bahrain Merida trekt met meerdere kopmannen naar Frankrijk

donderdag 7 maart 2019 om 15:00
Bahrain Merida trekt met meerdere kopmannen naar Frankrijk

foto: Cor Vos

Bahrain Merida trekt met een sterke ploeg naar Parijs-Nice. Zo rekent de WorldTour-formatie op klassementsrenners Dylan Teuns en Domenico Pozzovivo. Sonny Colbrelli moet in de sprints dan weer de honneurs waarnemen.

Het is uitkijken naar de prestatie van Teuns. De 27-jarige Belg finishte in Omloop Het Nieuwsblad namelijk knap als vijfde, waarmee hij liet zien ook over kasseien te kunnen dokkeren. Vanaf zondag zal hij vooral goed moeten klimmen, aangezien Teuns zal worden uitgespeeld als kopman voor het klassement.

Maar Bahrain Merida wedt op meerdere paarden, aangezien ook Domenico Pozzovivo is aangewezen als klassementsrenner. De ervaren Italiaan moest in de Tour of Oman alleen een superieure Alexey Lutsenko laten voorgaan. Verder rekent de ploeg op Sonny Colbrelli, Heinrich Haussler, Kristijan Koren, Iván García Cortina en Domen Novak.

Etappezeges 
Colbrelli zal worden ingezet als sprinter, al is García Cortina niet te onderschatten na een slopende koers. “We willen graag etappes winnen met Sonny”, is ploegleider Franco Pellizotti ambitieus. “We zien in Pozzovivo en Teuns dan weer kandidaten voor het eindpodium.”

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-it Sonny Colbrelli
flag-es Iván García Cortina
flag-au Heinrich Haussler
flag-si Kristijan Koren
flag-si Domen Novak
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-be Dylan Teuns

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 7 maart 2019 om 15:46

Vrijbuiters eigenlijks

0

Headlines

Populair

Materiaalzone