Naweeën bronchitis houden Richie Porte uit Parijs-Nice

dinsdag 5 maart 2019 om 11:36
Naweeën bronchitis houden Richie Porte uit Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Trek-Segafredo kan tijdens Parijs-Nice niet rekenen op Richie Porte. De bronchitis die hij opliep na de Herald Sun Tour gooide zijn voorbereiding in de war en daarom is hij niet fit genoeg voor de ‘Koers naar de zon’, dat meldt Trek-Segafredo.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Parijs-Nice was een belangrijk voorjaarsdoel voor de ploeg maar ook voor mij”, zegt een teleurgestelde Porte in het persbericht dat de Amerikaanse WorldTour-ploeg deed uitgaan. “Ik wilde graag proberen deze wedstrijd voor de derde keer te winnen.” De 34-jarige Porte hoopt via een trainingsblok op tijd klaar te zijn voor de Ronde van Catalonië, die 25 maart van start gaat.

De lage landen zijn wel vertegenwoordigd in de selectie van Trek-Segafredo voor de Franse WorldTour-koers. Edward Theuns is de Belg die namens de formatie aan de start komt, Koen de Kort vertegenwoordigt het Koninkrijk der Nederlanden. De ploeg rekent tijdens massasprints op John Degenkolb, terwijl Giulio Ciccone en Jarlinson Pantano de aangewezen klimmers zijn.

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-fr Parijs-Nice (10 tot en met 17 maart)

flag-de John Degenkolb
flag-it Giulio Ciccone
flag-co Jarlinson Pantano
flag-fr Julien Bernard
flag-nl Koen de Kort
flag-lu Alex Kirsch
flag-be Edward Theuns

Dit artikel delen:

5 Reacties

Lapjestrui 5 maart 2019 om 12:30

Gaat ‘ie weer!

0
Polleke 5 maart 2019 om 13:12

Porte zal na een carriere van 15 jaar er geen 5 gefietst hebben…maar wel miljonair….

0
doorak 5 maart 2019 om 14:50

Sommigen krijgen groot salaris vanwege grote verwachtigen ivm hun talent en vaak daarna nog jaren groot salaris omdat het erin zit maar nog niet uit is gekomen, Wordt je toch rijk van inderdaad. Geloof niet dat hij dit jaar meedoet voor ereprijs in grote ronde.

0
Kevin Lowagie 5 maart 2019 om 14:53

Als hij nu nog de naweeën heeft van een bronchitis, kan hij toch nog starten. Het is pas dinsdag… Hij is nooit echt goed in deze periode van het jaar heb ik al gemerkt.

0
Covadonga 5 maart 2019 om 21:02

Huh, hij heeft twee keer Parijs-nice gewonnen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone