Mareczko gaat voor ritwinst, Ten Dam helper in Parijs-Nice

donderdag 7 maart 2019 om 17:28
Mareczko gaat voor ritwinst, Ten Dam helper in Parijs-Nice

Amaro Antunes is een van de kopmannen - foto: Cor Vos

Jakub Mareczko hoopt in Parijs-Nice zijn eerste zege te boeken voor CCC. De 24-jarige Italiaan krijgt onder meer het gezelschap van Laurens ten Dam. Voor het klassement zijn Amaro Antunes en Victor de la Parte de aangewezen pionnen.

Mareczko maakte zijn debuut in de Tour Down Under. Hij wist in de Australische rittenkoers meteen naar een derde plaats te sprinten, tot nu toe zijn beste resultaat. In de UAE Tour finishte hij nog twee keer in de top-10. “Jakub is onze kopman voor de sprints”, aldus ploegleider Piotr Wadecki. “Ik hoop eindelijk te winnen op WorldTour-niveau”, vult Mareczko aan.

Antunes en De la Parte krijgen ook de kans om zich als kopman te profileren, maar dan voor het algemeen klassement. De 28-jarige Antunes eindigde recent nog als achtste in de Volta ao Algarve. De 32-jarige De la Parte werd dan weer veertiende in de UAE Tour.

Klassementsambities 
“Ik ben blij met mijn prestatie in Algarve, dus ik begin met vertrouwen aan Parijs-Nice”, aldus Antunes. “Ik ben heel erg gemotiveerd voor deze koers. Ik hoop een etappe te winnen”, is de Portugees ambitieus. “Zowel Amaro als Victor zullen een beschermde rol krijgen”, zo vertelt Wadecki. “Ik denk dat we kunnen mikken op een top 10-notering in het klassement.”

Selectie flag-pl CCC voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-pt Amaro Antunes
flag-us Will Barta
flag-it Alessandro De Marchi
flag-es Victor de la Parte
flag-it Jakub Mareczko
flag-nl Laurens ten Dam
flag-es Francisco Ventoso

Dit artikel delen:

5 Reacties

Random wielerliefhebber. 7 maart 2019 om 17:36

Wie in deze selectie moet de sprinter dan gaan ondersteunen? ik zie er geen

0
Verweggistan 7 maart 2019 om 18:49

Ventoso was vroeger redelijk rap.

0
Polleke 7 maart 2019 om 21:54

‘Was’ en ‘vroeger’…

0
Polleke 7 maart 2019 om 21:54

…en ‘redelijk’…

0
Romāns Vainšteins 7 maart 2019 om 22:12

Ventoso was altijd de man die Wuyts aanhaalde wanneer er een grote groep in Spanje rondreed waaruit de viaductsprinters al gelost waren.

‘Misschien Ventoso?’ ‘ ‘En Ventoso?’ , ‘Zit Ventoso er nog bij?’

Soit, als ie straks in Frankrijk eens met 3 strijkijzers op pad is en het Poloton rijdt tegen een paar schapen aan staat ie wel in een bijzonder rijtje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone