Franse ploegen maken selecties bekend voor thuiskoers

donderdag 7 maart 2019 om 16:48
Franse ploegen maken selecties bekend voor thuiskoers

foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic, Cofidis én Delko Marseille Provence: voor deze Franse ProContinentale ploegen is Parijs-Nice een van de hoogtepunten van het wielerseizoen. Het is dan ook niet verrassend dat enkele kopmannen zijn geselecteerd.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Arkéa-Samsic rekent op Greipel en Barguil

Arkéa-Samsic rekent vanaf zondag op twee kopmannen: André Greipel en Warren Barguil. De 36-jarige Greipel moet de ProContinentale ploeg aan sprintsucces helpen, terwijl de negen jaar jongere Barguil zal worden uitgespeeld in het gebergte.

Greipel werd onlangs nog achtste in Kuurne-Brussel-Kuurne, terwijl Barguil derde werd in de Royal Bernard Drome Classic. Verder rekent de formatie op Laurent Pichon, Élie Gesbert (vijfde in de Tour of Oman), Maxime Bouet, Amaël Moinard én de Nederlander Bram Welten.

Selectie flag-fr Arkéa-Samsic voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Maxime Bouet
flag-fr Élie Gesbert
flag-de André Greipel
flag-fr Amaël Moinard
flag-fr Laurent Pichon
flag-nl Bram Welten


Cofidis vertrouwt op Laporte

Cofidis hoopt dan weer op een uitschieter van Christophe Laporte. De winnaar van de Ster van Bessèges hoeft geen rekening te houden met ‘aartsrivaal’ Nacer Bouhanni, die van start zal gaan in Tirreno-Adriatico. Laporte kan onder meer rekenen op Geoffrey Soupe en Bert Van Lerberghe.

De ploeg van teammanager Cédric Vasseur start niet met een uitgesproken kopman voor het klassement. Wellicht dat Nicolas Edet en Jesper Hansen kunnen verrassen in het gebergte. De selectie wordt aangevuld met Mathias Le Turnier en Pierre-Luc Périchon.

Selectie flag-fr Cofidis voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-fr Nicolas Edet
flag-dk Jesper Hansen
flag-fr Christophe Laporte
flag-be Bert Van Lerberghe
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-fr Geoffrey Soupe
flag-fr Mathias Le Turnier


Vrijbuiters voeren Delko Marseille Provence aan

Delko Marseille Provence zal naar alle waarschijnlijk voor de aanval kiezen. De formatie rekent op vrijbuiters als Mauro Finetto en Julien El Fares. Die laatste is uitstekend in vorm, gezien zijn zevende stek in de Tour du Haut Var. Daarnaast is het uitkijken naar het rijden van Ramunas Navardauskas.

In de sprints mogen we iets verwachten van Eduard Michael Grosu. De 26-jarige Roemeen heeft nog niet kunnen overtuigen namens zijn nieuwe werkgever, maar Grosu is katterap. Verder starten ook Alessandro Fedeli, Romain Combaud en Evaldas Šiškevičius.

Selectie flag-fr Delko Marseille Provence voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-fr Romain Combaud
flag-fr Julien El Fares
flag-it Alessandro Fedeli
flag-it Mauro Finetto
flag-ro Eduard Michael Grosu
flag-lt Ramunas Navardauskas
flag-lt Evaldas Šiškevičius

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone