‘Mathieu van der Poel krijgt tweede Italiaanse ploeggenoot’
foto: Cor Vos
Youri IJnsen maandag 11 november 2019 om 22:11

‘Mathieu van der Poel krijgt tweede Italiaanse ploeggenoot’

Corendon-Circus heeft volgens La Gazzetta dello Sport een tweede Italiaan toegevoegd aan haar rennersbestand voor 2020. De roze sportkrant meldt namelijk dat Kristian Sbaragli zijn krabbel onder een tweejarig contract heeft gezet. De 29-jarige renner werd bij zijn huidige ploeg Israel Cycling Academy slachtoffer van de fusie met Katusha. Eerder werd Sacha Modolo al vastgelegd.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Dat er meerdere Italianen naar de Belgische ProContinental-ploeg van kopman Mathieu van der Poel trekken, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Naar verluidt zat de ploegleiding van Corendon-Circus onlangs samen met RCS Sport, de organisator van onder meer WorldTour-koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Onderwerp van het gesprek zouden wildcards voor het team van de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft zijn. Naast MvdP zouden meerdere Italianen kunnen bijdragen aan een positief gevolg van de gesprekken.

Van der Poel bevestigde de interesse in Milaan-San Remo maandagavond zelf. Sbaragli stond in zijn jonge jaren vooral te boek als een talentvolle sprinter. In 2015 won hij in het shirt van MTN-Qhubeka in die hoedanigheid een rit in de Vuelta a España. Niet geheel toevallig tracht Corendon-Circus ook voor de Spaanse grote ronde een wildcard binnen te halen. Mathieu van der Poel wil na zijn olympisch avontuur op de mountainbike in Tokio namelijk graag starten in de Ronde van Spanje. De start van de rittenkoers is in 2020 in het Nederlandse Utrecht.

Sbaragli na zijn enige profzege in 2015 – foto: Cor Vos

De nieuwe aanwinst maakte het jongste najaar vooral in de heuvelachtige semiklassiekers indruk met een aantal korte resultaten. Sbaragli houdt zijn snelle benen achter de hand en zou op die manier in die koersen ook als lead out voor Van der Poel kunnen fungeren. De Italiaan is na Antoine Benoist, Floris De Tier, Senne Leysen, Modolo, Oscar Riesebeek, Ben Tulett, Petr Vakoč en Louis Vervaeke de negende nieuwkomer bij Corendon-Circus in 2020. Daartegenover staat het vertrek van Stijn Devolder, Tom Meeusen, Joeri Stallaert en Maarten van Trijp.

flag-be Corendon-Circus 2020 (voorlopige selectie)
flag-fr Antoine Benoist
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier
flag-no Petter Fagerhaug
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Senne Leysen
flag-de Marcel Meisen
flag-be Tim Merlier
flag-it Sacha Modolo
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-ch Loris Rouiller
flag-it Kristian Sbaragli
flag-gb Ben Tullett
flag-cz Petr Vakoč
flag-be Otto Vergaerde
flag-be Gianni Vermeersch
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Philipp Walsleben

 
26 Reacties
Sorteer op:
11 november 2019
@redactie Modolo, Sacha met de voornaam.
  11 november 2019
  @Salambeej Staat al in de lead. Hoeft daarna niet meer. Toch bedankt :-)
  11 november 2019
  @Youri IJnsen Vind het qua vorm lelijk staan tussen alle volledige namen. Het is Samlambeej. De naam werd hier al tot droevens toe verbasterd. Dank u
  11 november 2019
  @Samlambeej Ik vind ook weleens wat ;-)
  11 november 2019
  ;) ?¿ ;) ;) ?!
  12 november 2019
  Goh Youri, bedankt voor het reageren. Ik kan me voorstellen dat je wel wat beters te doen hebt dan reageren op dit soort berichten..
11 november 2019
Moldolo, Vakoc en Sbaragli. Toch goede renners om erbij te krijgen om als ploeg in de breedte nog wat aanzien en punten te winnen.
  11 november 2019
  Helemaal mee eens. Het zijn zeker versterkingen voor de ploeg.
12 november 2019
Dit is straks gewoon een erg sterke pro ploeg
12 november 2019
Haal nog effe die weening.
12 november 2019
Absoluut een aanwinst afgaande op zijn resultaten, die gaat zeker van nut kunnen zijn in de finales.
12 november 2019
Het zijn lui met verstand van wielrennen die broers Roodhooft. Alle aankopen lijken me een aanwinst, alleen Senne Leysen heb ik weinig beeld bij. Als dat maar niet zo gaat als met Maarten van Trijp, dat is ook de zoon van een personeelslid. Die kon wrs de druk niet aan. Best sneu overigens.
  15 november 2019
  Senne Leysen was in 2016 (denk ik, kan ook 2017 zijn) nog Belgisch Kampioen tijdrijden bij de beloften. Edit was dus 2017, waar hij ook 6de was op WK en 10de op EK. Is een pure knecht, zal wel zijn plaats hebben :)
12 november 2019
Slim, ook gezien de wildcards die ze voor ogen hebben, paar Italianen erbij halen
12 november 2019
Ik zie alleen nog geen enkele reden waarom de Vuelta voor deze ploeg een Spaans Procontinentaal team thuis gaat laten.
  12 november 2019
  Bernaudeau heeft al aangegeven de Vuelta-wildcard te zullen teruggeven. Maakt de kans wel wat reëeler.
  12 november 2019
  Mathieu ???
  12 november 2019
  De reden heet Van der Poel.
12 november 2019
Weening als erg herkenbare coureur met 2 ritzeges en dagen roze op naam natuurlijk een leuke aanwinst als je per se naar de giro wilt en daar punten voor tekort komt.
12 november 2019
In het artikel wordt de komst van Sbaragli min of meer gelinkt aan de Vuelta. Ik begrijp niet wat het halen van 2 Italianen voor invloed heeft op de Vueltakansen.
  12 november 2019
  Sbaragli is oud ritwinnaar in de Vuelta. Dat vinden de organisatoren blijkbaar cool.
  12 november 2019
  Omdat de wildcard natuurlijk wordt gegeven aan MvdP en zijn ploeg. Maar als MvdP onverhoopt toch wegvalt ze nog wel iets van een ploeg met potentiële winnaars op moeten stellen
  12 november 2019
  Het is veel logischer om dan wat Spanjaarden te kopen.
14 november 2019
Wordt een aardig ploegje inmiddels...

Reacties zijn gesloten.