Tom Meeusen van Corendon-Circus naar Hens-Maes

Tom Meeusen van Corendon-Circus naar Hens-Maes

foto: Cor Vos

maandag 4 november 2019 om 13:30

Tom Meeusen wordt op 1 januari 2020 ploegmaat van onder meer generatiegenoot Vincent Baestaens bij het bescheiden Group Hens-Maes Containers. Dat vernam WielerFlits gisteren in de marge van de Superprestige-manche in Ruddervoorde.

Tom Meeusen, die donderdag 31 wordt, ging in 2007 aan de slag bij het toenmalige Fidea Cycling Team, de ploeg waarin hij in 2010 prof werd. Meeusen werd in die periode – samen met Bart Wellens, Zdeněk Štybar en Kevin Pauwels – een van de boegbeelden van het team. In 2017, onder het bewind van Sven Nys, kwam een einde aan de samenwerking.

De Kempenaar verhuisde in dat tussenseizoen naar Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel. Na iets meer dan twee jaar eindigt ook dit verhaal. Vanaf 1 januari zal Tom Meeusen, het voorbije weekend goed voor een zesde plaats op de Koppenberg en een achtste stek in Ruddervoorde, uitkomen voor Group Hens-Maes Containers.

Hens-Maes was tot vorig seizoen een eenmansploeg rond Vincent Baestaens, maar sinds dit jaar is het een officieel UCI CX-team. Daarvoor trok het Lander Loockx en de Nederlandse Mascha Mulder aan. Met de komst van Meeusen wordt het team van manager Bart Verschueren  weer een beetje sterker in de breedte.

UPDATE – 13.30 uur

Corendon-Circus bevestigt in een persbericht het vertrek van Meeusen. De Belg laat weten: “Ik ben aangetrokken om voor de prijzen te strijden in de crossen waar Mathieu van der Poel niet was, maar daar ben ik jammer genoeg nooit echt in geslaagd. Corendon-Circus gaf mij alle kansen en ik ben enorm dankbaar dat ik voor de ploeg heb ik kunnen fietsen, waar ik altijd stiekem supporter van zal blijven.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Scott Sunderland 4 november 2019 om 11:22

Meeusen was best een goede veldrijder en een aardig talent toch jaren geleden ?? Hoe kan het toch dat hij in feite steeds minder goed gaat fietsen ? Zelfs binnen dat groepje Belgen, die paar Nederlanders en een verdwaalde buitenlander hier en daar waar het veldrijden tot verworden is, weet hij zich niet meer te onderscheiden.

0
Theo Bovengemiddelkamp 4 november 2019 om 12:28

Meeusen was de beste van zijn tussengeneratie. Maar dat was gewoonweg niet de beste lichting.

0
illu 4 november 2019 om 13:16

Meeusen is vooral technisch heel begaafd. In de tijd voor Matthieu en Wout, waarin er vaak niet de hele cross vol doorgereden werd, kon hij zijn ietwat minder talent dus verbloemen met een surplus techniek. Alleen richting het einde twee ronden echt vol te hoeven knallen met zijn techniek als bonus heeft hem veel mooie resultaten op geleverd.

Nu Matthieu en Wout vanaf de 1ste ronde vol gas gaan heeft hij het conditioneel gewoon lastiger (al heeft hij nog steeds van die uitschieters, zoals vorig seizoen in die DVV manch waar hij verdomd lang op de bagage drager van Matthieu mee kon).

0
wimpy 4 november 2019 om 11:24

Is dit dan als prof of EZC?

0
Beekman 4 november 2019 om 11:28

Volgens mij nog niet veel gepresteerd dit jaar of zit ik mis? Na de “ozon therapie” er ook niet meer zo veel van gebakken.

0
Voorgeborchte 4 november 2019 om 11:30

6e op de Koppenberg vrijdag, dat is volgens mij zijn beste resultaat (kleinere crossen niet meegerekend).

0
kielabokki 4 november 2019 om 11:33

Kwam hij ook niet bij die dokter die van Avermaet dat babyspul voorschreef?

0
Melkzuur 4 november 2019 om 14:53

Tja, na het blootleggen van gans die affaire bij die “babydokter”, is Van Avermaet pas echt doorgebroken. Goed voor hem dus dat hij gestopt is met die onzin.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone