Ben Tulett wordt ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus

donderdag 22 augustus 2019 om 20:46
Ben Tulett wordt ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus

foto: Cor Vos

Ben Tulett zal vanaf 1 september uitkomen voor Corendon-Circus. De tweevoudig wereldkampioen veldrijden bij de junioren zal niet alleen in het veld actief zijn. De jonge Brit is vanaf komend seizoen ook ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij de ProContinentale wegploeg.

De pas 17-jarige Tulett maakt vooral furore als veldrijder, aangezien hij zich in Valkenburg en Bogense wist te kronen tot wereldkampioen bij de junioren. Daarnaast wist hij in diezelfde categorie al enkele prestigieuze crossen te winnen, waaronder de Koppenbergcross en de Vlaamse Druivencross.

Maar Tulett heeft ook al zijn sporen verdiend op de weg. Zo werd hij vorig jaar Brits juniorenkampioen op de weg, maar eindigde hij ook derde in de Franse rittenkoers Ronde des Vallées. Tulett is overigens niet de enige aankoop van Corendon-Circus, aangezien Ryan Cortjens – Belgisch kampioen bij de junioren – de veldritformatie komt versterken.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Matxin 22 augustus 2019 om 21:10

Corendon begint toch echt een mooie en leuke ploeg worden in de breedte.

Maar toch vind ik het persoonlijk geen heel fijne ontwikkeling dat talenten steeds jonger prof worden. Je hebt nu een paar extreme supertalenten waar de overstap wel goed gaat, maar dat is natuurlijk niet de standaard

0
aardappeljager 22 augustus 2019 om 21:39

Ik hoop dat hij nog in het beloften circuit gaat rijden. Of kan dat niet nu hij bij deze ploeg zit?

0
EddyB1958 22 augustus 2019 om 23:45

Hij reed al voor de gebroeders Roodhooft in een truitje van Ikeo Beobank, zoals Sanne Cant en zal nu een ander Roodhooft truitje aantrekken, dat van Corendonk Circus, zoals Ceylin Carmen del Alverado

0
wielrenner 23 augustus 2019 om 06:50

Straks fietsen er knulletjes van 15 jaar bij de profs. Net als in de voetbal wordt het in het wielrennen steeds gekker.
Het is een komen en gaan, geef mij maar het wielrennen van pakweg 10 jaar geleden.

0
Emergo 23 augustus 2019 om 12:14

Forget it.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone