David Dekker vervolgt profcarrière bij Franse team Arkéa Samsic

vrijdag 30 september 2022 om 14:34
David Dekker vervolgt profcarrière bij  Franse team Arkéa Samsic

foto: Cor Vos

David Dekker gaat zijn loopbaan in Franse dienst vervolgen. De 24-jarige Nederlander tekent op korte termijn een contract bij Arkéa Samsic. Dit betekent dat hij Jumbo-Visma reeds na twee seizoenen verlaat. In dienst van de Nederlandse ploeg kende hij het afgelopen jaar vooral veel tegenslagen. 

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De jongste zoon van oud-prof Erik Dekker begon zijn profcarrière begin vorig seizoen voortvarend. In de UAE Tour luisterde hij zijn debuut op met twee tweede plekken in massasprints, de eindzege in het puntenklassement en een dag in de leiderstrui. Dekker mocht ook meteen de Giro d’Italia rijden, die hij samen met ploegmaat Dylan Groenewegen volgens planning na dertien dagen verliet. Later in het jaar scoorde hij nog twee top 7-noteringen in de Ronde van Polen.

Bij een val in de finale van de Bretagne Classic brak Dekker vervolgens drie vingers van zijn linkerhand. Daarmee kwam er een einde aan zijn seizoen 2022 en tegelijkertijd was dat het begin van veel miserie. Achtereenvolgens kwam hij akelig ten val in de Ronde van Valencia, had hij een rustperiode nodig om te herstellen en besloot hij te vertrekken bij Jumbo-Visma. Daarna was er het vluchtheuvelincident in de Vuelta a Burgos en stapte hij vorige week ziek uit de Ronde van Slowakije.

Ondanks zijn pechseizoen blijft Dekker behouden voor de WorldTour. Zijn nieuwe ploeg Arkea Samsic heeft op dit moment genoeg punten om voor de komende drie jaar in aanmerking te komen voor een WorldTour-licentie. Het gat met de nummer negentien Lotto Soudal bedraagt meer dan negenhonderd punten en er zijn slechts nog drie weken koers te gaan. Bij de Franse equipe moet Dekker intern de sprintconcurrentie aangaan met Nacer Bouhanni, Hugo Hofstetter en Amaury Capiot.

Bij Arkéa Samsic kwam van 2019 tot en met 2021 de Nederlander Bram Welten uit, die sinds dit jaar in dienst van Groupama – FDJ koerst.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Murcia 30 september 2022 om 17:17

David werd naast zijn eigen pech en gebrek aan progressie vooral hard ingehaald door Kooij. Met Wout als sprintpion erbij en een klassieker kern waarin geen plek voor hem was is de keuze snel gemaakt. Hopelijk vindt hij de weg naar boven bij Arkea.

4
Ronellenfitsch 30 september 2022 om 15:45

Prima ploeg voor hem denk ik

2
Hematocriet 30 september 2022 om 20:28

Zeg ben ik de enige die helemaal gek wordt vd dubbele reclame op deze site??

2
vroege vlucht 30 september 2022 om 20:46

Ik word er ook knetter leip van. Je hoeft maar met je ogen over een reclame te gaan of hij popt al in je scherm.

1
Poeksel 30 september 2022 om 14:41

Mooi voor hem! Hopelijk gaat het volgend seizoen beter.

1
Sandy Casar 30 september 2022 om 14:44

Ik snap dat die weg wil bij TJV gezien de kansen die hij daar krijgt maar of hij die krijgt bij een ploeg met Capiot, Hofstetter en Bouhanni..

1
Shinzawai 30 september 2022 om 14:53

Het was meer van weg moeten dan weg willen. Dekker heeft gewoon niet voldoende laten zien om zijn dure plekje bij topploeg Jumbo te behouden.

0
jooprioolpijp 30 september 2022 om 15:06

klopt, maar om te leren je ding te doen, moet je kansen krijgen en die gaat hij bij TJV niet (meer) voldoende krijgen. In dat opzicht past zijn groeicurve niet bij TJV. Arkea lijkt me daarom prima.

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 30 september 2022 om 15:22

Voor een ploeg van het kaliber TJV heeft een renner van het kaliber David Dekker eigenlijk nog best veel kansen gekregen. Hij heeft er echter, mede door pech, he-le-maal niets van gebakken. Ja maar die ene keer toen en toen doet daar niets aan af.

0
Samamba 30 september 2022 om 16:08

Kunnen ze daar nu met 4 tegelijk sprinten i.p.v. 3.

1
kleomantre 30 september 2022 om 21:43

Is het niet zo dat bij Arkea iedereen voor zichzelf mag sprinten. Duiken regelmatig toch 2 of 3 namen van hen in een top 10 op. Natuurlijk dan wel in het categorie koersen waar Lotto dit jaar zn pijlen op richt, maar toch.

0
Wheely 1 oktober 2022 om 10:14

Goede vervanger voor Quintana!

1
Ivan 30 september 2022 om 20:52

Bouhanni heeft sinds April geen koers meer gereden, die zou nog boven hem in de pikorde kunnen komen maar mannen als Hofstetter, McLay en Capiot zijn toch uit de categorie plaats 8 tot 12. Ik zou zeggen leuke leadouts voor Dekker als hij terug op niveau komt.

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 1 oktober 2022 om 03:41

Mooi man, kunnen ze met zes man top tien proberen te sprinten ipv met vijf.

0
In de waaier 30 september 2022 om 16:20

Verstandig , hij reed geen deuk in een pakje boter.

-3

Headlines

Populair

Materiaalzone