David Dekker breekt drie vingers in Bretagne Classic

maandag 30 augustus 2021 om 12:52
David Dekker breekt drie vingers in Bretagne Classic

foto: Cor Vos

David Dekker moet de de Tour of Britain, die zondag begint, aan zich voorbij laten gaan. Bij een val gisteren in de Bretagne Classic-Ouest France brak de eerstejaars neoprof van Jumbo-Visma namelijk drie vingers, waarvan hij eerst moet herstellen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dekker kwam in de slotfase van de Bretagne Classic, net als Pascal Eenkhoorn, ten val, waardoor hij niet mee kon sprinten om de overwinning. Al snel was duidelijk dat de 23-jarige Nederlandse renner daarbij zijn hand had geblesseerd. Vandaag maakte zijn ploeg Jumbo-Visma bekend dat Dekker drie vingers van zijn linkerhand heeft gebroken bij zijn val. Daardoor kan hij zondag niet van start gaan in de Tour of Britain.

Het was sowieso een koers om snel te vergeten voor Jumbo-Visma. De ploeg zag eerst Christoph Pfingsten en Chris Harper vallen op een smal stuk weg, waarna Harper moest afstappen. Even later viel Tobias Foss in een zanderige bocht. De Noor moest voor een wond op zijn kin naar het ziekenhuis om te hechten. Jonas Vingegaard reed in de slotfase lek op een gravelstrook. Dekker en Eenkhoorn konden vervolgens niet mee sprinten door opnieuw een val.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Timothy12 30 augustus 2021 om 12:55

Erg jammer, liet in Polen en Bretagne goede vorm zien. Had hem graag weer zelf zien sprinten in De Tour of Britain.

0
Wheely 30 augustus 2021 om 13:10

Geen potten maar vingers, nooit fijn.

0
joep b 30 augustus 2021 om 13:48

Grapjurkje aan?

0
Al Phila 30 augustus 2021 om 15:12

Lolbroek !

0
Bimbo Visma 30 augustus 2021 om 14:25

Geen blessure om zich naar zijn andere hobby te kunnen verplaatsen.

0
notriple 30 augustus 2021 om 15:50

Hij heeft dan toch nog 8 vingers over volgens het belgische telraam.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone