Schaafwonden en blauwe plekken voor David Dekker na akelige val in Valencia

donderdag 3 februari 2022 om 19:16
Schaafwonden en blauwe plekken voor David Dekker na akelige val in Valencia

foto: Cor Vos

David Dekker is vandaag met de schrik vrijgekomen in de Ronde van Valencia. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma schatte in de afdaling van de Calicanto, de laatste helling van de dag, op hoge snelheid een bocht verkeerd in en ging rechtdoor. Gelukkig voor Dekker, die de finish in Torrent niet wist te bereiken, valt de schade mee.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dekker leek zich vandaag op te mogen maken voor zijn eerste sprintkans in de Ronde van Valencia, maar kwam op dertien kilometer van de streep ten val in de afdaling van de Calicanto. Na enkele minuten van onzekerheid zagen we Dekker echter weer naar boven klauteren.

Toch bleek de 24-jarige renner, zoon van ex-prof Erik Dekker, te gehavend om zijn weg te vervolgen. Dekker wist dus niet de finish te bereiken in Torrent, maar de schade blijkt mee te vallen. De renner heeft geen breuken of andere ernstige blessures overgehouden aan zijn crash. Wel kampt hij met meerdere schaafwonden en blauwe plekken.

De Ronde van Valencia was de eerste wedstrijd van Dekker in het nieuwe seizoen. Woensdag kwam hij als 94ste over de streep in de bergetappe naar Torralba del Pinar.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Dikke Man 3 februari 2022 om 19:35

Dit is zo’n val die we nog 15 jaar gaan terugzien in Watts of hoe die filmpjescompilaties ook heten. Benny Hill eronder en klaar.

0
Turtlehead 3 februari 2022 om 19:38

Een wat feitelijker eerste zin van dit topic zou wel fijn zijn. Bijvoorbeeld: ‘Dekker is uitgevallen in de tweede rit na een valpartij.’

Edit: dank u. Tweede rit uiteraard.

0
The98Joker 3 februari 2022 om 21:08

Niet echt feitelijk aangezien het niet de eerste maar tweede rit is.

0
Wim Kruithof 3 februari 2022 om 20:06

Ik ben dankbaar dat hij in orde is. Het kan zoveel slechter aflopen…

0
Polleke 3 februari 2022 om 20:47

Het akelige was dat niemand het in de gaten had, de volgauto’s waren nog vóór de bewuste bocht, gelukkig was het op tv te zien want het kan zo maar zijn dat je daar een tijdlang zwaar gekwetst in een ravijn lig t te wachten op hulp… eind goed al goe d, gelukkig…

0
Pizzi 3 februari 2022 om 21:00

Herinner me de val van Pedro Horrillo, die echt su-per-veel mazzel had dat z’n fiets tegen de vangrail stond.

0
Turtlehead 3 februari 2022 om 23:08

Ik herinner me die van Evenepoel.

0
C de Vries 3 februari 2022 om 23:03

David is niet echt een motorrijder.

0
wimvl 4 februari 2022 om 10:40

Gelukkig een val met een goede afloop.

0
Klein Verzet 4 februari 2022 om 11:47

Schaafwonden en blauwe plekken. Een beetje prof rijdt de rit daarmee toch gewoon uit?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone