Zieke David Dekker gaat niet meer van start in Ronde van Slowakije

woensdag 14 september 2022 om 11:15
Zieke David Dekker gaat niet meer van start in Ronde van Slowakije

foto: Cor Vos

Het zit David Dekker dit seizoen niet mee. De 24-jarige renner van Jumbo-Visma zal vandaag niet aan de start verschijnen van de eerste rit in lijn van de Ronde van Slowakije. Dekker is ziek, zo laat zijn werkgever weten via social media. De sterke sprinter was gisteren nog wel gewoon elfde in de proloog in Bratislava.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Voor Dekker is 2022 een seizoen om snel te vergeten. De zoon van voormalig profwielrenner Erik Dekker begon nog met goede moed en hooggespannen verwachtingen aan het seizoen, maar kwam in de Ronde van Valencia op akelige wijze ten val en kreeg vervolgens af te rekenen met een coronabesmetting. Na een moeilijke periode begon hij in mei weer te koersen. In de Ronde van Hongarije en de Sibiu Cycling Tour behaalde Dekker zelfs weer enkele top 10-noteringen.

Zoveelste tegenvaller 
In de Ronde van Burgos ging het echter toch weer mis. Dekker kwam in de absolute slotfase van de tweede etappe op hoge snelheid ten val, nadat hij over een verkeersdrempel reed en de macht over het stuur verloor. De Nederlander hield geen zware blessures over aan zijn val, maar het was wel een zoveelste tegenvaller in een frustrerend seizoen. Daar komt nu zijn opgave in de Ronde van Slowakije bij.

Dekker is overigens bezig aan zijn laatste weken als renner van Jumbo-Visma. Hij zou bij de Nederlandse formatie nog wel de kans hebben gekregen om zichzelf in wat kleinere koersen rustig te ontwikkelen, maar Dekker kiest voor een ander traject. Voor hem is er interesse vanuit BORA-hansgrohe, EF Education-EasyPost en vooral WorldTour-nieuwkomer Arkéa Samsic.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 14 september 2022 om 12:36

Reed nochtans een redelijke proloog.

1
Jumbo 14 september 2022 om 11:30

Het begint een beetje een vervelend verhaal te worden met deze renner.
Reed eerder dit seizoen niet uit: Valenciana, Catalunya, Dwars door Vlaanderen, Hongarije, Heitse Pijl, Burgos en Bretagne.

Persoonlijk ben ik er wel klaar mee. Goed besluit van Jumbo zijn contract niet te verlengen.

-2
De Zeboe van de Zoncolan 14 september 2022 om 12:52

Precies . Wat bezielt deze kerel om elke keer ziek te worden. Zo onprofessioneel!

3
Dario Koelkast 14 september 2022 om 13:51

en dan nog vallen ook, kansloos verhaal

2

Net binnen

Populair

Materiaalzone