Wielrenners van de maand oktober bekend

zaterdag 13 november 2021 om 10:00
Wielrenners van de maand oktober bekend

foto: Cor Vos

Wegwielrennen, baanwielrennen, veldrijden – het gebeurde allemaal in oktober. Dat is terug te zien bij de verkiezingen voor de wielrenners van de maand. Afgelopen week konden de oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs via rennersvakbond VVBW en het publiek via WielerFlits stemmen op verschillende renners in drie categorieën.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Bij de mannen waren onder meer Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Mathieu van der Poel genomineerd voor de maandtitel. Bij de vrouwen ging het onder andere tussen Marianne Vos, Kirsten Wild en Denise Betsema. Puck Pieterse, David Haverdings en Gijs Leemreize waren enkele van de talenten waar uit gekozen kon worden.


Wielrenner van de maand: Harrie Lavreysen (24, wegwielrennen)
Harrie Lavreysen werd met ruim verschil gekozen tot ‘Wielrenner van de maand’. Dat was niet verwonderlijk. De baanwielrenner maakte zowel op het EK in Grenchen als op het WK in Roubaix grote indruk. In Grenchen was hij goed voor twee gouden medailles: op de teamsprint en in de individuele sprint. Het daaropvolgende WK verliep nog succesvoller. In Roubaix werd de Brabander niet alleen eerste in de teamsprint en individuele sprint, maar was hij ook de beste op de keirin. Kortom: er stond in oktober geen maat op Lavreysen.

Wielrenster van de maand: Marianne Vos (34, wegwielrennen)
Bij de vrouwen gingen de meeste stemmen naar Marianne Vos. Vos kreeg 39,4% van alle stemmen, meer dan alle andere kanshebbers. Deze uitverkiezing dankt de renster van Jumbo-Visma aan zowel haar prestaties op de weg als in het veld. Op de weg werd ze begin oktober tweede in de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen, in het veld boekte ze twee Wereldbekerzeges in de Verenigde Staten.

Inmiddels geniet ze van een korte rustperiode, maar ondertussen pakt ze de titel van ‘Wielrenster van de maand’ nog wel mee. Zowel de rustperiode als de titel zijn, volgens de stemmers, meer dan verdiend!

Vos op de kasseien van Roubaix – foto: Cor Vos (archief)

Talent van de maand: Puck Pieterse (19, veldrijden)
Puck Pieterse is het talent van de maand oktober geworden. Met ruim twintig procent van de stemmen hield ze Gijs Leemreize nipt achter zich. De reden dat velen voor Pieterse kozen, zijn haar indrukwekkende prestaties te midden van de toppers in het veld. Ondanks haar nog jonge leeftijd, wist ze meermaals de strijd aan te gaan met alle groten uit het vrouwenpeloton. Zo werd ze onder andere tweede in de Wereldbeker van Overijse en vierde in de Wereldbeker van Zonhoven. In de Verenigde Staten behaalde ze ook meerdere ereplaatsen. Niet slecht voor een 19-jarige!


Wielrenners van de maand 2021
Januari: Mathieu van der Poel
Februari: David Dekker
Maart: Mathieu van der Poel
April: Mathieu van der Poel
Mei: Taco van der Hoorn
Juni: Mathieu van der Poel
Juli: Niek Kimmann
Augustus: Harrie Lavreysen
September: Dylan van Baarle
Oktober: Harrie Lavreysen

Wielrensters van de maand 2021
Januari: Lucinda Brand
Februari: Anna van der Breggen
Maart: Chantal van den Broek-Blaak
April: Demi Vollering
Mei: Lucinda Brand
Juni: Demi Vollering
Juli: Annemiek van Vleuten
Augustus: Shanne Braspennincx
September: Ellen van Dijk
Oktober: Marianne Vos

Talent van de maand 2021
Januari: Fem van Empel
Februari: Fem van Empel
Maart: Lonneke Uneken
April: Chris van Dijk
Mei: Marijn van den Berg
Juni: Tim van Dijke
Juli: Daan Hoeks
Augustus: Marijn van den Berg
September: Olav Kooij
Oktober: Puck Pieterse

Dit artikel delen:

2 Reacties

Secondant 12 november 2021 om 09:33

Lijkt me niet onterecht. Vooral mooi dat Vos uiteindelijk toch in de lijst is opgenomen. Die heeft een prima jaar gehad maar had nog geen verkiezing gewonnen.

0
Turtlehead 13 november 2021 om 18:14

Volgend jaar toch maar de baansport apart van de overige disciplines doen wat mij betreft.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone